Пристрастяване към захарта

• 31 938
  • 373
  •   1
Отговори
# 180
Според мен 1 парче торта или половин,до един , шоколад на ден не е много.
Много е. Особено, ако е всеки ден. Та в един шоколад сесъдържат калориите на един пълноценен обяд, само дето в шоколада са празни калории. И да, Liola е права, че премаляването за сладко е индикация за здравословен проблем.

# 181
Най-вероятно си е разбутал хормоните с гладуване и диети. Колкото до неяденето - от глад организма се стресира и после трупа запаси, за да се презастрахова срещу бъдещи ексцесии и се качва дори повече. Пък и колко време може да изкара човек, ако "не яде" изобщо? Повечето пълни хора казват, че не ядат много, а се оказва, че ядат много калории в малък обем, пият угоителни напитки и хапването на нещо сладичко или нещо на крак не го броят за ядене. Или пък ядат малко или без хляб на основното хранене, а си наваксват със джънк най-редовно.
Премаляването за сладко може да е сигнал за ИР, анемия, липса на белтъци, чревни гъбички, проблеми с к. захар и пр., и пр.

# 182
Врабчо, много благодаря за информацията за стевията и рецептите!  bouquet

# 183
Ами,не,в това отношение съм здрава.Имам си проблеми,но те са от съвсем друго естество.
Разберете,че човешкият организъм е различен,Може би компенсирам с пълноценно хранене извън дневната порция сладичко.Липса на чипсове,снаксове,дюнери,никакво пържено.Ядене на много плодове,зеленчуци.Активно спортуване,много вода...Нещата са много комплексни Simple Smile

# 184
Vervam, ти си още много млада. На твоите години и аз нагъвах по кило Нутела от раз и бях кльощава като манекен на Освиенцим, но на по-старичка възраст вече номерът не минава. Уви.

# 185
Vervam, ти си още много млада. На твоите години и аз нагъвах по кило Нутела от раз и бях кльощава като манекен на Освиенцим, но на по-старичка възраст вече номерът не минава. Уви.

Така е,знам Simple Smile
Въпреки,че в рода нямаме пълни хора.Всички сме глечави.На старини може би с малко коремче.Гледам да водя здравословен начин на живот,само от сладкото не съм се отказала.
От шоколада съм си докарвала гъбички и съм го понамалила.Сега всичко е ок.
Не пуша,не пия,по чужди мъже не ходя,хайде един порок да ми остане Grinning

# 186
Млад, здрав организъм се справя с въглехидратите. В един момент обаче ще се изчирпят ресурсите и тогава идва ИР, високи триглицериди и т.н.

# 187
  • София
Ям само това, което ми се яде.Никакви заместители не ми вършат работа.Ако ми се яде шоколад, то той винаги е точно определен вид шоколад и ако няма от него ,не бих си купила друг.Всякакви домашни бъркочи не стават.Със сладоледа е същото ,в конкретен момент, точно определена марка и вкус.Тестени сладкиши не обичам, изключае обикновени бисквити. Ям сладко всеки ден, но да си е със захар, истинска захар,мляко и масло.Ако няма, мога да не ям.Не ползвам никакви заместители на нищо.Не съм забелязала да ми вреди и не смятам да го спирам. Всичко друго си ям нормално.Все още си спортувам доста активно и съм в чудесна форма (30-тина километра с колелото или 10- бягайки са нещо обичайно за мен няколко пъти седмично).Не мисля , че един шоколад или сладолед на ден са ме повредили.

# 188
Шоколадът е шоколад, а не бъркоч, именно когато е направен от какаово масло и какао на прах. Като прочетеш състава на шоколада, който купуваш, ако са били любезни да отбележат колко какаово масло са сложили и с какво количество палмова мазнина са го заместили, ще ти стане ясно какъв бъркоч си купуваш, мислейки че ядеш шоколад. Освен ако не купуваш рядко и трудно намиращи се в България шоколади по 6-7 лева за 100 грама.

# 189
Целта на темата е да спрем сладкото, а не да се похвалим колко сладко ядем и как смятаме да продължаваме, каквито постове има напоследък.

# 190
Подкрепям. Това че за някого половин/един шоколад не е проблем, не значи че за всички е така. И наистина готовите сладкиши в огромната си част са най-ужасния възможен бъркоч, колкото и да не ви се вярва. Опаковката, марката и изкуствения аромат не са всичко, както и цената. Съставът е единственото важно в случая, освен вкуса. А и готовите сладкиши съдържат всички познати на науката подсладители в добавка към истинската захар.

Последна редакция: пн, 22 яну 2018, 18:23 от Петенце Цветенце

# 191
  • Nice
Не мога да се съглася, че домашно приготвено брауни е бъркоч, а това от магазина е върхът на гастрономията.
Бъркоч е всичко купено в опаковка, в чието съдържание може да се прочете половината менделеева таблица.

Това заклеймяване на домашно приготвената храна някой ден ще струва скъпо.
А и както вече казаха- млад организъм по-лесно се справя с боклучавата храна и 5 шоколада на ден няма да му влияят. 
Нека мамите над 40 да кажат как се променя метаболизмът с наближаването на менопаузата.

# 192
Не мога да се съглася, че домашно приготвено брауни е бъркоч, а това от магазина е върхът на гастрономията.
Бъркоч е всичко купено в опаковка, в чието съдържание може да се прочете половината менделеева таблица.

Това заклеймяване на домашно приготвената храна някой ден ще струва скъпо.
А и както вече казаха- млад организъм по-лесно се справя с боклучавата храна и 5 шоколада на ден няма да му влияят. 
Нека мамите над 40 да кажат как се променя метаболизмът с наближаването на менопаузата.
Ами, аз като навърших 40 и опцията да нагъвам безнаказано Нутела със супената лъжица свърши. А относно бъркочите, тезата е повече от безумна. Все едно да твърдя, че прясно изпечен домашен хляб е бъркоч в сравнение с висшето кулинарно постижение наречено Заводски хляб "Добруджа".

# 193
И за мен. Не че не ми се ще, ама от половин лъжичка ми става лошо, все едно съм изяла целият буркан. Предпочитам да не си го прининявам.

# 194
Най-странното е, че вече не ми се и ще. Даже, както бях ценител на хубавите вина, от година насам някакъв без-алкохолизъм ме е хванал и не ми се близва даже. Повредих се нещо. Сигурно ми никнат ангелски крилца.  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт