На море в Турция - тема 49

• 135 881
  • 803
  •   1
Отговори
# 510
Соня, преди всичко, искам да обърна внимание, че се пише Истанбул. Много далеч съм от "бизнеса" с туризъм, но съм се убедила, че е за предпочитане и добре да се четат условията, да се избират не най-евтини оферти, както и да се предпочитат туристически агенции, които да не са от най-неизвестните.
Аз много дълго отлагах пътуване в Турция, преди пет години избрах случайно ваучер от сайт, който вече го няма за оферта за началото на май.
Посетих фирмата на място и те дори ми препоръчаха друг хотел, в който след година се върнахме. Стaнах им редовен клиент и разбира се, се влюбихме в дестинацията, въпреки че имаме и опция да имаме къща на едно от най-прекрасните крайбрежия в Европа.
Правило ми е впечатление, че в много от тези наглед етини ваучери, се посочват допълнителни суми, които следва да се заплатят и не са първоначално обявени.

# 511
  • Русе
И да се придържаме към темата, а тя е "На море в Турция", а не "На екскурзия в Истанбул". За Истанбул си има друга тема. За недоволни от агенции - също. Ако редовно следите тази, ще знаете, че масово хората използват за пътуване до Турция няколко туристически агенции, които са наложили се на пазара и купуват през тях почивките си, а не през Грабо.
Веднъж закупих ваучер от Грабо за 50% намаление на козметична услуга и жестоко съжалих след това.

# 512
Много неприятна ситуация , допълнителните екскурзии са пожелание на клинента , има някои , които се заплащат на място, други предварително преди тръгването , но никой не може да те задължи да отидеш на допълнителна екскурзия. Като си купуваш туристическия пакет в него е описано какво точно включва и колко точно струва , доп екскурзии са си съвсем отделно. Да не би да има някакво друго доплащане?
79лв на човек за транспорт и две нощувки е много съмнителна цена...... 

# 513
И да се придържаме към темата, а тя е "На море в Турция", а не "На екскурзия в Истанбул". За Истанбул си има друга тема. За недоволни от агенции - също. Ако редовно следите тази, ще знаете, че масово хората използват за пътуване до Турция няколко туристически агенции, които са наложили се на пазара и купуват през тях почивките си, а не през Грабо.
Веднъж закупих ваучер от Грабо за 50% намаление на козметична услуга и жестоко съжалих след това.
Може ли да споделите (може на лични) читави туристически агенции.

# 514
Здравейте,моля за по-актуално мнение за хотел Паша Бийч Мармарис,тъй като тези от първа страница са отпреди 2 години.Налага се до три дни да реша дали да резервирам.За дете на 7 години дали ще има забавления?

# 515
Несъгласна за правописната забележка/Истанбул/ ,не е от незнание, а вероятно неволно,но в случая не е важно.А това, че избираме евтина дестинация е наш проблем/всеки според възможностите/,но трябва задължителен регламент за тези "евтини екскурзии".Дали аз ще посетя  някоя допълнителна, би трябвало да го реша на място,но до там сметките трябва да са точни,а те са описани в това какво включва ваучера,а той е транспорт отиване и връщане и 2 нощувки.До тук всичко трябва да е ясно ,а другото е пожелателно,но остава въпроса как се спазват данъчна и финансова дисциплина,като  издаване на документ за пари които заплащаш в автобуса,на някоя спирка за ползване на тоалетна и т.н.

# 516
  • Пловдив
Моля.не ни занимавайте с вашият казус.Ние сме на вълна почивки в Турция.

# 517
  • Стара Загора
Може ли да споделите (може на лични) читави туристически агенции.
Ние 2 години пътуваме с Албена Холидейз, не сме имали проблеми. Първият път беше през 2016 г, и тогава много хора се притесняваха от обстановката в Турция и си отмениха резервациите. Ние бяхме запазили хотел в Бодрум, но не се събра група за там. Автобусите на фирмата пътуваха на нашата дата само до Кушадъсъ и ни предложиха по-скъп хотел на същата цена, без доплащане. Всичко беше наред!

# 518
Соня Тачева,

1. За това, че са ви поискали неоснователно личните данни, сезирайте Комисията за защита на личните данни.
2. За това, че условията в офертата са различни от "действителността", сезирайте Комисията за защита на потребителите. Пише, че ще ви отговорят до 1 месец. Реално отговарят след 45 дни, но правят пълна проверка във фирмата.
3. Подайте сигнал до Грабо за некоректно отношение на фирмата. Те също извършват проверка и ако ситуацията е както я описвате, фирмата няма да има възможност да качва оферти там.
4. Ако имате конкретна информация за събиране на пари на ръка, сигнализирайте на infocenter @ nra.bg.

Благодаря, че ни информира за некоректното отношение на тази фирма, но от нас, освен съчувствие, друго не можеш да очакваш.

# 519
В момента офертата  в Грабо на не коректната фирма е все още качена със същите условия които описах по-горе.Става въпрос за "Ники-М ЕООД"-дестинация .април/18г. Истанбул.Офертата е 79 лв. и включва транспорт и две нощувки със закуски ,дори без мед.застраховка ,не бях обърнала внимание!

# 520
Потърсете си правата в съответните институции, както са ви посъветвали и престанете да пишете не по темата!

# 521
Здравейте,прероръчайте ми хотел в района на Анталия , полет със самолет ,2 възрастни + едно дете на 7 години, края на август  ,бюджет 2500 лв.

# 522
  • Пловдив
 Питайте в агенциите все пак това им е работата.Като се спрете на някой пишете и ако някой е бил там ще сподели дали е хубав хотела .

# 523
Здравейте,прероръчайте ми хотел в района на Анталия , полет със самолет ,2 възрастни + едно дете на 7 години, края на август  ,бюджет 2500 лв.

Края на август си е силен сезон и цените са високи. С този бюджет се ориентирайте към района на Алания , в Ефталиите например ще се вместите.

Разгледайте сайтовете на популярните тур агенции , набележете си хотели , които ви харесват и отговарят на бюджета и дайте да ги обсъдим тук. На първа страница има доста отзиви, някои макар и да са стари имат общовалидни неща като местоположение , плаж и т.н. Потърсете хотела в трипадвайзър , ако ползвате Фейсбук - там има няколко групи , където се обсъждат хотели и има доста лични впечатления и снимки.

Освен това питайте и в агенциите за места в самолета , защото се оказа , че тази година наплива е голям.   

# 524

Погледнете предложенията на Емералд. С бюджет 2500 лв за "края на август" се вписвате и в Алания и в Сиде и в Белек .... Самолетните са от 22.08 , 29.08 ...или някъде 30-ти ми се мяркаше ....

http://www.emeraldbg.com/hotel/85370/2/408/63285/550336/ARMAS-BELEK-BEACH-5*.html
 - за "Standart room" , съответно 2380лв, 2461лв ....а хотела за разлика от много други е на брага на морето , а не на "400, 600, 700 метра" ....

Общи условия

Активация на акаунт