На море в Турция - тема 49

• 135 812
  • 803
  •   1
Отговори
# 120
Здравейте, пак се включвам! Може ли някой да ми каже как е плажът  Golden Beach, в Кушадасъ? Ние сме резервирали почивка в края на юни за Sentinus Beach Hotel, който е на брега на този плаж. За хотела никъде по българските форуми не намерих отзиви, но в чуждите - мненията бяха добри. Някъде четох, че плажът може да е пясъчен, но в морето се влизало с аква обувки, защото има камъни. За температурата на морската вода в края на юни разбрах, че е нормална за къпане. Ако някой може да ми даде повече информация, ще бъда много благодарна!

# 121
  • Козлодуй
За чужденците е сложна работа.  Карах си така, ....е на изходите ми светкаха и пищяха алармите, но пък после на излизане нямаше проблем на границата.
Местни ми обясниха, че нямало как от системите на оператора на магистралата да се прехвърлят данните към митниците и там да ме накарат да платя в 10-кратен размер.
Не бих казал че е сложна работа.
Там дето са бариерките отстрани  има място дето продават стикер HGS, регистрира се за автомобила и паспорта ти. Стикера се лепи на предното стъкло под огледалото. Струва 5лири и го зареждаш с определена сума.
Пътувал съм и с кола 2015, 2016 и 2017 и още не съм свършил минималните 30TL. 2016г. минималната сума май беше 50+5TL....нещо такова.
https://hgsmusteri.ptt.gov.tr/hgs.jsf
В този сайт може да се регистрираш и да си следиш сумата и къде колко ти е взимало като си минавал. В нета има доста описания, даже и преведено за тоя сайт.

Това, което ти си направил, не мисля че е много ОК и не съветвам никой да процедира така. Със сигурност има гратисен период и като си купиш стикер по-късно системата автоматично ще си удържи сумата.
Според мен не влизай с тоя автомобил там повече Grinning Grinning
Ей супер сте, много благодаря на всички включили се Simple Smile Идеята ми беше за юни, защото мислех, че ще е по-евтин вариант за все пак хубав хотел, точно защото се предполага, че морето е още студено и т.н., а не ми се ще да чакам септември, нито пък да умирам от жега и да не мога да излизам на разходка. Също така никъде не съм отбелязала, че искам супер лукс, някаква романтика от филмите, просто искам хубаво пясъчно море и приличен хотел с добра храна. Ясно ми е, че бюджетът за подобно изживяване ни е малък., пък и не припадам по грандоманщини. Романтиката хората си я правят не хотелите. Предполагам, че писалите в тази тема не всички могат да си позволят хотели за 3к и нагоре пари и просто се надявам, че някой друг като мен обикновен човек с българска заплата се е насладил на турското море и е доволен от почивката и обслужването (което в Гърция не е на много добро ниво) за около 2к, чувала съм, че там за храната няма лош хотел Simple Smile ..... Просто не искам море с чакъл на платформа и не искам да се излъжа с някоя агенция с уж обещаващ хотел пък да е само на снимки хубав Simple Smile
Така като чета....бягай да правиш една резервация за Lonicera 5*, че може да не останат места за избрания от теб период. Wink
Здравейте, пак се включвам! Може ли някой да ми каже как е плажът  Golden Beach, в Кушадасъ? Ние сме резервирали почивка в края на юни за Sentinus Beach Hotel, който е на брега на този плаж. За хотела никъде по българските форуми не намерих отзиви, но в чуждите - мненията бяха добри. Някъде четох, че плажът може да е пясъчен, но в морето се влизало с аква обувки, защото има камъни. За температурата на морската вода в края на юни разбрах, че е нормална за къпане. Ако някой може да ми даде повече информация, ще бъда много благодарна!
https://seatemperature.info/june/kusadasi-water-temperature.html
22-23гр. на мене лично ми се струва студеничка водата Юни.

За питането ви за Golden Beach - не съм го посещавал или пък хотела, за който питате и не мога да коментирам.
Иначе ето това са плажовете там:
http://www.ekskurzii.biz/Kushadasu/153891.html

# 122
Здравейте! Нашата група засега се спря на хотел " GRAND PRESTIGE '" в Сиде, но ме притесняват негативните коментари в руските сайтове. От ТА ме убеждават, че всяка година карат българи до там и няма оплаквания, а досега , при положение, че три пъти съм задавала този въпрос, никой не ми е отговорил.  Дали да се доверя на ТА , не искам да съжалявам после ?

# 123
Valerko, и в предните постове съм писала - не сме супер претенциозни туристи, че да държим на ултра лукс стаи с гледака море, джакузи и др. глезотии. Но все пак искаме някакви нормални условия, да се почувстваме като на почивка. Миналата година останахме доста разочаровани от стаята в Лонисера 4*, беше много тясно, а банята страшно захабена. Ние сме с едно дете - стаята ни се състоеше от  спалня, допълнително легло, залепено до нея, а до леглото залепен фотьойл, пред тях и отстрани на спалнята по една тясна пътечка за минаване и това е. Добре, детето беше по-голямо, та не носехме и бебешката количка, защото не знам къде щяхме да я слагаме.
И пак казвам не сме супер капризни - предишната ни почивка беше в Ефталия Марин, който също не е висок клас хотел, но там условията бяха много по-добри ✌
Избирам хотел по много други неща, не заради самата стая, разбира се. Просто в случая това го отбелязах като плюс за хотела.

Прави ми впечатление обаче, че цените постоянно се увеличават - от началото на годината следя няколко хотела в различни агенции и виждам, че през няколко дни цените скачат.
В предни години мисля, че нямаше такова нещо - цените бяха фиксирани за декември, януари, февруари и т.н.

И тъй като се чудим как хем да се вместим в бюджета, хем да не правим много компромиси започнах да се информирам за варианта пътуване с кола до Истанбул и от там самолет до Анталия. Ще помоля Esstela и други също, ако пътуват по този начин, да разкажат повече подробности относно пътя, паркинг, летища и т.н. Нощува ли се в Истанбул и ако да, къде е най-удачно? Досега разглеждах сайта на Пегасус, който тук се спомена, всякаква друга информация ще ми бъде полезна.   

# 124
Rolling Eyes
Това, което ти си направил, не мисля че е много ОК и не съветвам никой да процедира така. Със сигурност има гратисен период и като си купиш стикер по-късно системата автоматично ще си удържи сумата.
Така е, ..и аз не препоръчвам.
Но чак пък да не влизам повече с тази кола!!!!!!!
.....да си продам колата и да я сменям заради глоба от 50 лири... Rolling Eyes тцтцтц
п.с. На сайта на компанията HGS има опция за проверка на дължимите суми по номер на автомобил.... Laughing

# 125
Rolling Eyes
Така е, ..и аз не препоръчвам.
Но чак пък да не влизам повече с тази кола!!!!!!!
.....да си продам колата и да я сменям заради глоба от 50 лири... Rolling Eyes тцтцтц
п.с. На сайта на компанията HGS има опция за проверка на дължимите суми по номер на автомобил.... Laughing

Не да не влизаш с тази кола, а по скоро с този номер на този автомобил.
И ще си ги платиш повярвай, едно приятелче ей така от незнание плащаше 1600 лири с лихвите за няколко години. като ти вземат талона на колата на гишето, а те точно това проверяват --камери и винетки. Гратисният период е 7-10 дни. Лятото е 10, за да може да си заредиш сумата в стикера.

# 126
Скрит текст:
Valerko, и в предните постове съм писала - не сме супер претенциозни туристи, че да държим на ултра лукс стаи с гледака море, джакузи и др. глезотии. Но все пак искаме някакви нормални условия, да се почувстваме като на почивка. Миналата година останахме доста разочаровани от стаята в Лонисера 4*, беше много тясно, а банята страшно захабена. Ние сме с едно дете - стаята ни се състоеше от  спалня, допълнително легло, залепено до нея, а до леглото залепен фотьойл, пред тях и отстрани на спалнята по една тясна пътечка за минаване и това е. Добре, детето беше по-голямо, та не носехме и бебешката количка, защото не знам къде щяхме да я слагаме.
И пак казвам не сме супер капризни - предишната ни почивка беше в Ефталия Марин, който също не е висок клас хотел, но там условията бяха много по-добри ✌
Избирам хотел по много други неща, не заради самата стая, разбира се. Просто в случая това го отбелязах като плюс за хотела.

Прави ми впечатление обаче, че цените постоянно се увеличават - от началото на годината следя няколко хотела в различни агенции и виждам, че през няколко дни цените скачат.
В предни години мисля, че нямаше такова нещо - цените бяха фиксирани за декември, януари, февруари и т.н.

И тъй като се чудим как хем да се вместим в бюджета, хем да не правим много компромиси започнах да се информирам за варианта пътуване с кола до Истанбул и от там самолет до Анталия. Ще помоля Esstela и други също, ако пътуват по този начин, да разкажат повече подробности относно пътя, паркинг, летища и т.н. Нощува ли се в Истанбул и ако да, къде е най-удачно? Досега разглеждах сайта на Пегасус, който тук се спомена, всякаква друга информация ще ми бъде полезна.   
Ванилия, кой беше хотелът ви от миналата година?

# 127
  • Някъде в Европа...
Von resort golden beach или Von resort golden coast?
Има ли почивали там? Къщичките много ли са зле? Заслужават ли си повечето пари за Coast, т.е. там стаите заслужават ли си? Дали има разлика в храненето?
Двоумя се след като са в една територия...На децата (11 и 15 г) и мъжкото тяло въобще не им пука каква ще е стаята ☺ и дали примерно ще има баклава всяка вечер или няма да има въобще 😁....
Другият вариант ми е Лонисера, но там ще е лудница началото на юни предполагам и затова не се насочвам към нея...ще я предложа на родителите ми за май месец...
Та, моля за мнение за Von resort!

# 128
Скрит текст:

Написала съм - Lonicera World 4*

# 129
Скрит текст:

Написала съм - Lonicera World 4*
Да, видях, но не бях сигурна, защото не ги познавам двата Lonicera.
Мнение за другия? В предишната тема се споменаваше нещо, виждам, че и отзивите са добри, но ще се радвам на още коментари. И мнения за Сентидо Туран също Simple SmileБлагодаря!

# 130
И двата ползват обща територия - Resort e новия хотел , за него във ФБ имаше оплаквания, че в ресторанта е било много блъсканица, за плажа потвърждавам, наистина беше много пренаселено. 

# 131
Привет,тази година пак се  насочваме към Турция,но с автобус,че сме с  двама човека повече-голямо семейство -6човека,плюс баба  и ще ни излезе солено  със самолет.Въпросът ми е,към пътувалите с  автобусни програми,има ли агенция ,която предлага автобуси с телевизор зад  всяка  седалка,за децата ще е чудесна тази екстра.Благодаря предварително.

# 132
  • София
Привет,тази година пак се  насочваме към Турция,но с автобус,че сме с  двама човека повече-голямо семейство -6човека,плюс баба  и ще ни излезе солено  със самолет.Въпросът ми е,към пътувалите с  автобусни програми,има ли агенция ,която предлага автобуси с телевизор зад  всяка  седалка,за децата ще е чудесна тази екстра.Благодаря предварително.

Ние пътувахме с Ориент имаше таблети на седалките, но на отиване беше добре, пускаха филми с БГ аудио, един канал с анимация и един с турска музика. на връщане не работеха обаче. Таблетите не можеха да работят с флашка, на която да си носиш филми или музика. Може да не са всички автобуси така, но при нас беше.

# 133
Много ти благодаря за бързия  отговор!

# 134
  • София
Време е и аз да се похваля с резервация за Eftaliq ocean, Алания с фирма Дорис за 22.06. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт