На море в Турция - тема 49

• 135 929
  • 803
  •   1
Отговори
# 390
Два пъти сме нощували в този хотел: https://www.booking.com/hotel/tr/helen-park.bg.html?label=gen173 … =1&#hotelTmpl .
Тази година ще пътуваме отново със собствен транспорт до Кушадасъ и пак запазих там.

# 391
Здравейте! Някой с най-скорошни впечатления от Club Tarhan beach hotel в Didim?
Ние резервирахме за там.
За кои дати сте резервирали? Ние сме от 05.06. с автобус ще пътуваме.

От 09.06 до 16.06

# 392
Здравейте! Някой с най-скорошни впечатления от Club Tarhan beach hotel в Didim?
Ние резервирахме за там.
За кои дати сте резервирали? Ние сме от 05.06. с автобус ще пътуваме.

Защо?
Хора не четете ли темата? Не ходете в този хотел.

# 393
Туризмът в Турция се възроди и тепърва ще покорява върхове.

Ниските цени ще станат мираж. Много хотели са на Stop Sale за определени дати.

# 394
  • София, Хаджи Димитър
Добро утро! Някой да сподели мнение как е плажа пред AURUM EXCLUSIVE CLUB 5*.Знам, е забутан " нищото"

# 395
Туризмът в Турция се възроди и тепърва ще покорява върхове.

Ниските цени ще станат мираж. Много хотели са на Stop Sale за определени дати.
Дано във връзка с покачващите се цени и интерес да не започне едно преразпределяне на хората от ранните резервации, които вече са платили на по-ниски цени.

# 396
  • Пловдив
Kакво имаш предвид с това преразпределяне на хората от ранните резервации, които вече са платили на по-ниски цени?

# 397
Kакво имаш предвид с това преразпределяне на хората от ранните резервации, които вече са платили на по-ниски цени?
Ами в условията на туоператорите е заложена възможност за настаняване в друг хотел от същата категория, при отказ на хотела или объркване на резервацията.
Това разбора се е някакъв тип теория на вероятностите, тъй като доста голяма част от хотелите вече са запълнени с ранни резервации. , особено за периодите юни, юли и септември.

# 398
Добро утро! Някой да сподели мнение как е плажа пред AURUM EXCLUSIVE CLUB 5*.Знам, е забутан " нищото"

Била съм в хотел, близък до този и ходихме на плажа на Аурум, отвратителен е по МОЕ мнение, това за мен не е плаж... Ако държите на Дидим другите 2 Аурума са с по-хубав плаж.
Снимки има из нета:
https://www.tripadvisor.com/Hotel_Review-g1889377-d7916201-Revie … et=0&filter=2

А към хората, които са си резервирали Клуб Тархан в Дидим, защо не си направихте проучване преди да резервирате? Хотелът е в много лошо състояние, както сме писали тук много пъти. Дори повечето агенции вече не го предлагат. Ако не сте чели последното мнение за там, ето го:
http://bg-mam.ma/p/925333/33401482

Последна редакция: пт, 02 фев 2018, 10:42 от Winterflame

# 399
Зле е плажа, ...пясъка не е точно пясък, по-скоро е червена пръст, има камъни при влизане, водата в морето също не е хубава, понеже е в края на залива - това по въпроса.
Бяхме с малки деца и всичките 7 дни изкарахме на басейна. Имат пързалка която работи час-два. Август месец е доста топло, само на климатици се спи, въпреки че къщичките са сред борова горичка. Наистина няма какво да се види и прави извън комплекса. Изобщо не излезахме навън, защото анимацията както през деня, така и вечерната беше на ниво. На тръгване минахме за час-два през центъра на Дидим за сувенири и подаръци, с коли бяхме. За 2016 става въпрос, като цяло за парите си беше горе долу-добре.

# 400

А към хората, които са си резервирали Клуб Тархан в Дидим, защо не си направихте проучване преди да резервирате? Хотелът е в много лошо състояние, както сме писали тук много пъти. Дори повечето агенции вече не го предлагат. Ако не сте чели последното мнение за там, ето го:

Dizzy FaceFrowning1

Може би трябваше...

# 401
  • София, Хаджи Димитър

Била съм в хотел, близък до този и ходихме на плажа на Аурум, отвратителен е по МОЕ мнение, това за мен не е плаж... Ако държите на Дидим другите 2 Аурума са с по-хубав плаж.
Снимки има из нета:
https://www.tripadvisor.com/Hotel_Review-g1889377-d7916201-Revie … et=0&filter=2

Aurum moon бил разпродаден за 19.09, другият ми излиза по-скъп.Ще бъдем с двама приятели от Македония и техния бюджет е до 900е за двойна стая и пътуване със самолет.

# 402
Здравейте, да се похваля и аз с резервация от 2 юни ще сме в Atlantique holiday club. Да питам тези, които са ходили, че не ми стана много ясно,аквапарка към хотела ли е или отделно и се ползва от всички?

# 403
  • София
Здравейте, да се похваля и аз с резервация от 2 юни ще сме в Atlantique holiday club. Да питам тези, които са ходили, че не ми стана много ясно,аквапарка към хотела ли е или отделно и се ползва от всички?

Вътре е.

# 404
Моето мнение по отношение на хотелите е различно, но предполагам, че разликите идват от личното предпочитание и най -вече разбиране на всеки за почивка. За мен Кушадасъ е прекрасно място...за почивка и Костур клуб ...не мисля,че е бюджетен.....Батихан също е и скъп и прекресен хотел и плажовете пред тях са пясъчни,чисти и уникални...За мен автобус е неприемлив вариант, пушачи сме и кафе и WC и "претенциите" ни, не се съотнасят към пътуване с автобус ...за 2 спирки...камо ли 1000 км и държавни граници. Шофирането с автомобил в Турция обаче...е за любители на екстремни усещания, кара се бързо, броня в броня с 90- 100 км в стръмните планински участъци ...,което харесвам ,но не й когато сме тръгнали на разходка и почивка. Ориентирахме се към самолет вече няколко години.....,но почивката ни в Турция не излиза драстично по-скъпа...,защото предпочитанията ни са насочени към чист, колкото може по-малък хотел ,непретенциозен, с изхранване All inc., но задължително на брега на морето с пясъчен плаж, по възможност собсъвеност на хотела и задължително да има басейн. Преди 2 години дадохме повече средства за почивка в България с личен автомобил, отколкото миналата година самолетна до Кушадасъ....., а освен прилично голямо студио и изумителния плаж на Каваци....нищо не беше като хората ,така че с родното море сме окончателно  и за винаги разделени. Преди години обаче за Кушадасъ, кацахме в Измир, а от доста години вече се каца на Милас и трансферът....ни .стана.... отегчителен....над 130 км.Тази година самолетна - Бодрум...на 35 км летище Милас, хем хотела отговаря на изискванията ни, хем ще имаме щастието да видим интересния и красив Бодрум.
За всеки влак си има пътбици ,защото всеки има лични разбирания, желания, гледна точка.
Здраве и успех на всички, дано всеки уцели мечтаната почивка!
Батихан е доста доста далече от скъп хотел. Wink
Ако посетите хотел от верига Royal, Delphin, Titanic, Rixos ще разберете какво има предвид @Ванилия".
Класните хотели и хотели от тези вериги по Егейската част са предимно в Бодрум, но са малко. Докато в Лара и Белек...класните са около 95%.

За пътуването с автомобил, също не съм съгласен с вас . Пътищата в България бих ги определил като вас екстремни, но не и тези там. Шанса да ти се случи нещо на пътя е докато си на българска земя, защото тук е направо война на пътя, спрямо тях.
От София до Кушадасъ планински път има съвсем малко и той не е стръмен, даже напротив. Двупосочен и стръмен път има единствено на едно място за около 20-30км....всичко друго е мечта.
Ние сме с резервация за 31.08 в  Aquasis Deluxe&Spa Resort в Дидим с агенция Версо Травел. Ако някой е бил там може ли да сподели има ли бусчета до Дидим и какво интересно може да се разгледа в града?
Храма на Аполон, магазини, турска баня нещо и т.н. Долмуши идват до хотела. Нищо особено не съм видял аз там, разглеждал съм с автомобил. Почивах в хотела 2016г.
Здравейте, моля за мнения, кои хотели приемат за дете възраста 15.99 ? Благодаря.
Веригата хотели Барут са 15.99, ама не знам дали сте ОК с цените им.
Момичета, за първи път ще ходя в Турция на море  и знам,че навсякъде ще ми хареса, но ще бъда със сина ми на 13г. и ми се иска да има повече  развлечения за него.
В чуденка съм между Palm Wings Ephesus Beach Resort и PINE BAY HOLIDAY RESORT  в Кушадасъ и за давта имам едваква оферта за двама със самолет от 12.09.Кой да избера?За сега везните са към втория....

Определено няма да съжалявате , ако изберете Пайн Бей. Има добър аквапарк, хубава анимация, чудесна ,разнообразна храна. В близост до хотела се намира Адаланд - най- големия аквапарк в Кушадасъ. Той обаче е с вход. Сина ви определено няма да скучае. Преди две години когато ходихме дъщеря ми също бе на 13 и си изкара чудесно.
Турското кафе на територията на хотела беше  Мехмет ефенди.
Двата хотела се намират на ~3км един от друг в северната част преди града и между тях са двата огромни аквапарка на Адаланд и Аквафентъзи(от 2017г май не приемат външни гости).
Pine bay има доста голяма територия, обаче си е стръмничка доста...за разходки не е много ОК Grinning Grinning Базата в клубната част си е позахабена определено, каменисто е на плажа (без детския плаж), в ресторанта си е бутаница и стават опашки, разнообразието на осн.храна не е голямо, котки яко под масите и т.н. Обаче пък има доста басейни и пързалки, достатъчно място за почиващите там, не е пренаселено. В собствен залив, без вятър е, има доволно зеленината и гледката към залеза и морето е добра.
Според мен обаче, Palm Wings Ephesus(Сюрмели) е по-добрия хотел, макар да нямам лични впечатления от него, като Pine bay.
Вярно е че областа около Анталия е може би най - топлата от цялото турско крайбрежие.И с най - дълъг сезон.Но дотук.Красивите и хубави плажове , красиво и интересно море решително не са там.Извън района на Анталия също има не по малко класни хотели и комплекси.А пътуването с кола особено на 2 души не  по евтино.
Хубавите плажове са си баш там Wink
Интересно море , незнам какво е...но красиво определено Егея побеждава.
Според мойте сметки досега, с автомобил за двама идва колкото за двама със самолет или малко надолу. Всичко от 2+ нагоре е в полза на автомобила.

Благодаря за бележките, не съм се изразила правилно и вероятно затова и не съм била разбрана.
Не съм искала да кажа,че Батихан е някаква велика класа ,а само ,че за парите си ..е много добър и още през 2007-ма преди разширенията и да стане луднуца ...беше перфектен, според нашите разбирания.
Знам за лукса на Белек и Лара, но не са ми по вкуса. Предпичитам този "лукс" на други място и за кратко - Бахамите, Насау...,но за екскурзия ...Тива не миже да ми бъде лятната отпуска за море....,защото не искам... Simple Smile
Не мисля,че Анталия има пясъчни и красиви плажове....Има много лукс по хотелите, но плажовете без камъни ..., пясъчни...,природни ...ненапудрени...в Турция...не са там Wink

Общи условия

Активация на акаунт