Ограничителна заповед за луд роднина

• 28 950
  • 238
  •   1
Отговори
# 75
А, защо не продадете неговите жилища и не му осигурите с парите най-доброто лечение и грижи и след като толкова държите на всичко останало, не си наемете самостоятелно, и да, не съм сериозен, шегувам се.
Да, продават двете жилища.
От това, където живеят нейният съпруг ще получи 25%.
Ето за самоучастие. Кредит и тяхно жилище, където ще живеят самостоятелно.
Баща му си е осигурил старините, за да има адекватно отношение.

# 76
  • София
Цитат на: Simplifylive link=topic=1013763.msg36125135#mshttp://www.zedge.net/ringtones/?updPhone=7584g36125135 date=1516017446
Към авторката: А, ако това беше твоя баща или майка, брат, сестра, дете, съпруг?
Към другите авторки: А, ако това беше вашия баща и майка? Пак ли вземате детето и бягате?
Типични старчески заболявания и проблеми, деменция или Алцхаймер, както са казали, никой не е застрахован. До колкото видях най-голямата лудост е, че запалил пердетата, изгасил ги сам и извикал полиция. Ти, говориш за ограничителна заповед и без проблем би живяла в неговото жилище. А, защо не продадете неговите жилища и не му осигурите с парите най-доброто лечение и грижи и след като толкова държите на всичко останало, не си наемете самостоятелно, и да, не съм сериозен, шегувам се.
Дали бих поставила безопасността на детето си на първо място? Майтапиш ли се или да?
Те вече живят заедно от месеци, ако не оставят детето насаме с дядото, не виждам драма, която да не позволява да бъде прегледан и да се намери нормален вариант за справяне със ситуацията. Този човек е по-опасен за себе си. Детето няма повод до стои само с него.

Потресена съм понякога от жестокостта, на която са способни хората. Всеки от нас ще остарее ако имаме късмет и на това ли се надяваме, някой да ни викне полиция и ограничителна заповед да търси, вместо да се погрижи за нас. Пък домове има, варианти разни. Жестокостта не е вариант, а това с детето са глупости, наистина. То вече е стояло с този човек месеци, очевидно е оставяно с него и насаме, защо? И защо тогава е било ок, а сега не. Еми, възрастните хора като цяло не си мерят приказките, но не го е наранил и дори не е имало опасност от това. Преекспонирате малко.

# 77
Предпочитам да ме пратят в дом, ако съм станала опасна за околните. Не искам децата ми да ме гледат как буйствам или говоря глупости, вместо да си гледат малките деца и живота. Прекалено е несправедливо.

Едно е да гледаш болен човек на легло, друго - такъв, който е вечно недоволен, че агресивен става. Това не бих си го причинила, пък нека съм жестока.

# 78
И какво ще направиш, че ми стана интересно? Ще го изриташ от дома му, заедно със сина му, за да го получиш ти?  Laughing

# 79
Между другото, в една съседна тема повечето съветват 18-годишната авторка да се отдели от майка си, която също е с психични отклонения, и кажи-речи всички я съветват да внимава за собствената си безопасност. Това по повод "Ами ако беше ваш родител" и "преекспонирате".

# 80
Хора, не забравяйте като давате съвети, че не става въпрос за богаташи, дето не могат да си изброят парите, а за хора, които трудно се справят с елементарни неща, като сметките, щом заплатата на тази жена е взета от мъжа й, за да плати битови сметки и да не останат без ток след някой ден, а тя е с 100 лв до другата заплата. За какви болногледачи става въпрос при това положение? Или мислите, че някой ще дойде да се разправя с любителя на фойерверките за едно мерси?
Единственото, което могат да получат, е записване на социален патронаж, откъдето да му носят храна. Но това ще стане чак след като мине ТЕЛК, защото изискват решение от ТЕЛК, за което се чака около 1 година. Другият вариант са частните платени кухни, там ще стане веднага, но е по-скъпо. Всичко друго се заплаща. Солено.
Ще си го гледат сами, сигурна съм. Мъжът е таксиджия, може да прескача и да го наглежда какво прави денем. Братът трябва да се включи с посещения, когато може. Ако авторката реши, също ще помага. Тя обаче не е длъжна. Длъжна е само да се грижи за сигурността на детето си. Предложих й някакви варианти за самостоятелно спасяване, други също предложиха такива, да си решава.
Старецът обаче трябва да бъде гледан. Или да се продадат жилищата му и да се плаща на хоспис, където да го гледат.

# 81
Дали човекът ще даде да се продадат жилищата му? Той постоянно подозира измами и едва ли ще съдейства.

# 82
Дали човекът ще даде да се продадат жилищата му? Той постоянно подозира измами и едва ли ще съдейства.

Ако има диагноза, ще има попечителство от страна на сина/синовете. Те ще продават.

# 83
Е - така става. Ще има средства той да се настани добре и младите да си заживеят спокойно. Първо ще има големи разправии, предполагам покрай документите, но си струва.

# 84
  • София
Цитат на: Simplifylive link=topic=1013763.msg36125135#mshttp://www.zedge.net/ringtones/?updPhone=7584g36125135 date=1516017446
Към авторката: А, ако това беше твоя баща или майка, брат, сестра, дете, съпруг?
Към другите авторки: А, ако това беше вашия баща и майка? Пак ли вземате детето и бягате?
Типични старчески заболявания и проблеми, деменция или Алцхаймер, както са казали, никой не е застрахован. До колкото видях най-голямата лудост е, че запалил пердетата, изгасил ги сам и извикал полиция. Ти, говориш за ограничителна заповед и без проблем би живяла в неговото жилище. А, защо не продадете неговите жилища и не му осигурите с парите най-доброто лечение и грижи и след като толкова държите на всичко останало, не си наемете самостоятелно, и да, не съм сериозен, шегувам се.
Дали бих поставила безопасността на детето си на първо място? Майтапиш ли се или да?
Те вече живят заедно от месеци, ако не оставят детето насаме с дядото, не виждам драма, която да не позволява да бъде прегледан и да се намери нормален вариант за справяне със ситуацията. Този човек е по-опасен за себе си. Детето няма повод до стои само с него.

Потресена съм понякога от жестокостта, на която са способни хората. Всеки от нас ще остарее ако имаме късмет и на това ли се надяваме, някой да ни викне полиция и ограничителна заповед да търси, вместо да се погрижи за нас. Пък домове има, варианти разни. Жестокостта не е вариант, а това с детето са глупости, наистина. То вече е стояло с този човек месеци, очевидно е оставяно с него и насаме, защо? И защо тогава е било ок, а сега не. Еми, възрастните хора като цяло не си мерят приказките, но не го е наранил и дори не е имало опасност от това. Преекспонирате малко.
Ти не виждаш драма, което е твое право, но аз виждам, Бояна. За мен човек, който може да подпали завеси, е опасен. Този път ги е загасил, само че при тези болести няма подобрение, а влошаване. Нищо жестоко няма в това да предпазиш детето си превантивно, вместо да чакаш да стане някоя беля и чак след това да реагираш.

# 85
Ситуацията е доста комплицирана ,но единственият начин е с мъжа й и брат му да вземат решение.Съпругът да не се нагърбва сам ,  а и брат му,авторката да не поставя ултиматуми на мъжа си.Нали,всички очакваме ,че когато ние имаме трудности или болести ,ще бъдем подкрепени от нашите партньори.Първо да говорят двамата,а след това той да говори  с брат си.И тук да кажа,че може би дядото ,ако си пие лекарствата,ще е доста по-адекватен и сговорчив.
И се разбра ,че мъжът  не й е ограбил заплатата,а плаща общите сметки.

# 86
Да, най-разумно ми се струва първо да се направи преглед при добър лекар, който да установи точната диагноза или на какъв етап е (стадий). След това ще може да се прецени дали при вземане на лекарства свекърът ще е безопасен. Ако диагнозата покаже бърз прогрес на болестта, с малко дете е по-добре максимално бързо да се организира настаняване в дом. И макар да е вероятно доста бавно и трудно настаняването в такъв дом, все пак ще има светлина в тунела за авторката.
Да се слагат на кантар "животът" на детето и грижата за болния възрастен мъж, не е нужно. С шок и паника не се решават проблемни ситуации. Трябва да се действа разумно, логично, с хладен ум и прагматично. Иначе наистина може да се случи нещо лошо и дядото да излезе тотално от контрол. А ако и хората покрай него са неадекватни, кашата ще стане пълна.

Авторке, мъжът ти склонен ли е да настаните свекъра в дом? Говорили ли сте на тази тема? Ходили ли сте на специалист, който да ви даде точна диагноза и кога? Стрес не е сериозно основание да се нарича някой луд, а и свекърът показва признаци точно на старческа деменция, склероза или Алцхаймер. Ако му се постави диагноза и синовете му станат попечители, наистина можете да продадете някой от апартаментите и да се погрижите добре за него, както и за вас.

# 87
Ако има диагноза, ще има попечителство от страна на сина/синовете. Те ще продават.
Цитат
Съгласно чл.165 ал.1, ал.4 от СК настойникът управлява имуществото на поставения под настойничество с грижата на добър стопанин и в негов интерес, като  при разпореждане с имущество на лице под настойничество се прилагат съответно чл.130 ал.3 и ал.4, изр.I от СК към молбата за разрешение настойникът прилага и мнението на настойническия съвет. Препращащата  разпоредба - чл.130 ал.3 от СК изисква с разрешение на районния съд по настоящия адрес на лицето, поставено под настойничество,  допускане извършването на действия на разпореждане с недвижими имоти, с движими вещи чрез формална сделка и с влогове, както и с ценни книги, принадлежащи на детето, се допуска с разрешение на районния съд по настоящия му адрес, и то ако  разпореждането не противоречи на интереса на лицето.
http://gors.court-bg.org/img/File/postanoveni%20aktove%202015/08 … 5315_51040815.htm

# 88
Цитат
Съгласно чл.165 ал.1, ал.4 от СК настойникът управлява имуществото на поставения под настойничество с грижата на добър стопанин и в негов интерес, като  при разпореждане с имущество на лице под настойничество се прилагат съответно чл.130 ал.3 и ал.4, изр.I от СК към молбата за разрешение настойникът прилага и мнението на настойническия съвет. Препращащата  разпоредба - чл.130 ал.3 от СК изисква с разрешение на районния съд по настоящия адрес на лицето, поставено под настойничество,  допускане извършването на действия на разпореждане с недвижими имоти, с движими вещи чрез формална сделка и с влогове, както и с ценни книги, принадлежащи на детето, се допуска с разрешение на районния съд по настоящия му адрес, и то ако  разпореждането не противоречи на интереса на лицето.
http://gors.court-bg.org/img/File/postanoveni%20aktove%202015/08 … 5315_51040815.htm

Да, изисква време и разправии по съдилища и какво ли не. А дядото още днес-утре ще е у дома и грижите трябва да вървят.
По тази причина трябва да се разберат най-напред авторката и мъжа й как, от кого и къде ще бъде гледан този човек
После трябва веднага да се проведе разговор с брата и да се уточнят нещата.
След това да се действа.
Ако авторката и мъжът й не се разберат, тя има пълното право да си потърси сигурно място за нея и детето. Тя не е длъжна да отглежда бащата на мъжа си, това е негова отговорност.
Вече й бяха дадени предложения какво може да направи за себе си.
Ограничителна заповед за дядото и изгонване от имотите му трябва да забрави авторката като опции. Никой съд няма да й даде никакво право над имоти, които не са нейни, тъй като тя има наследство в Пловдив. Съдът не дава нищо, дори ако имотът е някаква порутена дупка. Дава се при пълна липса на имот, където да се прибереш. В случая мъжът на авторката няма имот, към който тя да насочи претенциите си, той притежава някаква идеална част, която не дава право на претенции над цялото, тъй като е незначителна.
За дядото трябва да се намери решение, той е стар и болен и има нужда от грижи. Добре е подсигурен, така че да не създава финансови задължения на този, който ще поеме ангажимент.
Старостта е грозно нещо, болестите са ужасно нещо и лошото е, че предстоят на всеки. Нужна е човечност някаква и работещо решение.

# 89
Коя е тази болница в която можеш да си го вземеш когато искаш ,що не говориш с болницата и лекарите първо дали няма вариятн за постоянно да живее там. Аз бих си хванала детето и да се махна от там веднага дори и небих се замисляла да вземе да нарани детето или да го убие мъжа ти не осъзнавали това? Не пие ли лекарства все пак за да е със всичкия си ?

Общи условия

Активация на акаунт