С какво ви дразнят свекървите - тема 91

• 78 027
  • 763
  •   1
Отговори
# 330
Е няма как той да отиде на вечеря без нея, но виж за едно кафе,хем ще се видят на спокойствие, а и защо като сме двойка трябва да сме непрекъснато и навсякъде заедно, все пак сме отделни личности и всеки си има потребност от общуване и с други хора.

# 331
Ето едно добро качество на моите проекто свекъри. Никога не напъват да ни гледат в комплект. Винаги съм добре дошла попринцип, но ако не ми се ходи, никой не прави това на въпрос. В повечето случаи той ходи сам да ги вижда - те не са от типа хора, които изобщо устройват вечери така че буквално отива да ги види, не да седне на трапеза и да се чувства задължен да си води дама все едно е официална вечеря. Това, че не съм им неприятна и са ме приели като най-вероятна бъдеща съпруга на МП не ме превръща автоматично в тяхно трето дете, аз си знам, че имат желание да виждат него и без моето присъствие - обикновено, за да го навикат за нещо де.

# 332
  • София
Е няма как той да отиде на вечеря без нея, но виж за едно кафе,хем ще се видят на спокойствие, а и защо като сме двойка трябва да сме непрекъснато и навсякъде заедно, все пак сме отделни личности и всеки си има потребност от общуване и с други хора.
Защо?

# 333
  • София
Наивност някаква е,  не глупост точно. И по- скоро не искат да обидят свекървата, ако отказват постоянно, но не подозират, чя тя не може са ги гледа явно Laughing
Аз не бих се мъкнала изобщо. Да не съм луда да си ползвам почивния ден да давам отчети на маминка и то чужда маминка. А той ако си ползва всеки път почивните дни за това, явно му е късичка пъпната връв.

След 1-2 години в тази тема очаквам оплаквания: мъжът ми използва и двата ни свободни дни, за да ходи на празнична вечеря при мама, на която аз не съм поканена, защото тя иска да си види дитету. Нормално ли е?

# 334
Ми аз така ги разбирам нещата, щом сме поканени някъде заедно- ходим заедно, на никой няма да му е приятно да разбере, че тя е предпочела да си остане вкъщи отколкото да уважи поканата, както и на нея няма да и е приятно ако поканят сина си сам, като уточнявам че говорим за вечеря.

# 335
Аааа много ми дреме Joy Даже напротив - докато нямам официална покана, няма и да стъпя скоро, че ми държи още влага. Но пък онзи ден я чувам през телефона на мъжа ми как въздухът бил много по-хубав и чист при тях и ще ми се отрази добре. Ей сега идвам! Той до вчера мислеше да ходи за уикенда, но днес ми сервира, че нямало, даже утре сме на лайв музичка Blush. Аз не планирам скоро такива мазохистични гостита. Може би към Великден или май месец Simple Smile

# 336
  • София
Сещам се преди години, когато майка ми канеше брат ми и жена му, пристигат, минава вечерята и след като си тръгнеха опяваше как онази не пускала брат ми да си види родителите. Laughing

# 337
  • София
На мен лично са ми много неприятни подобни изпълнения. Хубаво възпитание, куртоазия, това- онова, ама пък винаги може да се намекне, че понякога се очаква при някои уговорки е хубаво да е видят насаме. Начини има, а така- хем те каня, хем не те ща.

# 338
Ми аз така ги разбирам нещата, щом сме поканени някъде заедно- ходим заедно, на никой няма да му е приятно да разбере, че тя е предпочела да си остане вкъщи отколкото да уважи поканата, както и на нея няма да и е приятно ако поканят сина си сам, като уточнявам че говорим за вечеря.
Защо? Ако аз поканя родителите му у нас, но по някаква нейна си причина майка му не може/не иска/не й е удобно да дойде не бих се почувствала обидена, нито би ми направило лошо впечатление. Всичко може да се случи, да не говорим, че понякога просто не ти е настроение за гостита и приказки. Предпочитам, когато идват гости, те да са в добро настроение, а не намусено да гледат жално към вратата. Същото се предполага, че важи и от обратната страна.

# 339
  • София
А, майка ми не беше свекърва, а Свекърва. Даже и сега се опитва да играе номера. Но пък след нея нито свекър, нито свекърва (даже и такава с чугунен тиган Laughing ) могат да ме уплашат.

# 340
  • при късмета
milenaka, не удряш ли по някое рамо на снахата?

# 341
  • София
Тя почина отдавна.

# 342
  • при късмета
Не бях разбрала, съжалявам!

# 343
  • София
Няма проблем, аз не го пиша през ден. Май за целия си престой във форума, съм го споменавала само 2-3 пъти.

# 344
Аз нямам против да си ходи сам. Обаче, той не иска да остава с приспиване и се прибира. Майка му после мърмори и т.н. А детето без мен не иска да ходи там, така че и за това ще мрънка.
Затова ходим комплект. Тя мен почти не ме отразява, а аз използвам момента да си почивам. Радва се около 10 мин и на детето и след това все едно ни няма. Ама яко се наспиваме с малката, а ММ ни завижда.

Общи условия

Активация на акаунт