С какво ви дразнят свекървите - тема 91

• 78 040
  • 763
  •   1
Отговори
# 315
Аз пък съм си мамина Драганка и не се обиждам от тоя факт. Grinning При това майка ми вече живее на 200 м от нас.

# 316
О, поредният, отгледан от баба си или от системата.

# 317
Да ви кажа никой не ви кара да пишете тука, егати и досадата сте. Това към Трещерица и Абсурд е отправено в случай че не разберат. ooooh!

# 318
  • София
Скрит текст:
Лелее.. какви мамини синчета имало 😂
Аз значи съм уцелила джакпота. Със мъжО живеем на около 400км от нея и ходим само по празници. На нея сигурно и не й е дошло на акъла да идва при нас. Чуват се само в неделя, не че ще ми пречи и всеки ден да се чуват, но така я е инструктирал той още преди да се запознае с мен. Аз се чувам с моята майка през ден............

Торте, торте, ти си уцелила джакпота, ама джакпотът е уцелил мамина Драганка......... Mr. Green

Както винаги си изсмукваш от пръстите разни неща. Аз какво да направя, че той се е отделил от майка си преди 15 години, а моята майка живее на 15 минути път от нас? Нима само мъжете имат право да се чуват и виждат с майките си? Да не би само жените да трябва да търпим свекърви? Това, че се интересувам майка ми как е и се обаждам през ден ме прави мамина Драганка ли? Написах ли някъде, че не може мъжа ми да се обажда на майка си, че е престъпление и КАК ТАКА ЩЕ СЕ ЧУВАТ? Но ти сигурно си си сбъркала професията. Идеален сценарист си!

И що така се газираш? newsm78  
Ти определяш като мамини синчета тези, които се чуват с майките си през ден.
И казваш, че твоят мъж не е от тях, но пък ти се чуваш с мама през ден.
Защо се засягаш, че те опреличавам с мамина Драганка? newsm78

Добре, сменям сравнението с " мамино момиче".......... Mr. Green

vesela_veli, теб пък, никой не те кара да ни четеш, егати, в случай че не разбереш! hahaha

# 319
Сигурно има начин да се общува без да се чувстват пренебрегнати   околните.И мисля,че от това се оплакват  момичетата-нещо не се прави както трябва.Дребно вероятно и дразнещо.Което означава и  отношение  в двете посоки-любима и останали.Може би трябва и на любимата да покаже и обясни неща.
За протокола-снаха ми се дразни,че не си говорим достатъчно и му натяква  дори пред мен.

# 320
Да ви кажа никой не ви кара да пишете тука, егати и досадата сте. Това към Трещерица и Абсурд е отправено в случай че не разберат. ooooh!

Ние пък толкова се радваме на твоите писания.

# 321
Скрит текст:
Аз значи съм уцелила джакпота. Със мъжО живеем на около 400км от нея и ходим само по празници. На нея сигурно и не й е дошло на акъла да идва при нас. Чуват се само в неделя, не че ще ми пречи и всеки ден да се чуват, но така я е инструктирал той още преди да се запознае с мен. Аз се чувам с моята майка през ден............

Торте, торте, ти си уцелила джакпота, ама джакпотът е уцелил мамина Драганка......... Mr. Green

Както винаги си изсмукваш от пръстите разни неща. Аз какво да направя, че той се е отделил от майка си преди 15 години, а моята майка живее на 15 минути път от нас? Нима само мъжете имат право да се чуват и виждат с майките си? Да не би само жените да трябва да търпим свекърви? Това, че се интересувам майка ми как е и се обаждам през ден ме прави мамина Драганка ли? Написах ли някъде, че не може мъжа ми да се обажда на майка си, че е престъпление и КАК ТАКА ЩЕ СЕ ЧУВАТ? Но ти сигурно си си сбъркала професията. Идеален сценарист си!

Добре, сменям сравнението с " мамино момиче"..........
Объркала си се. Все ми е тая дали съм мамино момиче, Драганка, Петканка и т.н. Както писах в предишния си пост, винаги си против снахите и мисля, че всъщност ти имаш някаъв страх да имаш снаха. И се опитваш по всякакъв начин тук, да набиеш в главите на всички снахи, че свекървата е най-важната, знае всичко и може всичко и никога не е излишна. Спирам да коментирам. Да пази Господ всички жени от свекърви като теб.

# 322

Объркала си се. Все ми е тая дали съм мамино момиче, Драганка, Петканка и т.н. Както писах в предишния си пост, винаги си против снахите и мисля, че всъщност ти имаш някаъв страх да имаш снаха. И се опитваш по всякакъв начин тук, да набиеш в главите на всички снахи, че свекървата е най-важната, знае всичко и може всичко и никога не е излишна. Спирам да коментирам. Да пази Господ всички жени от свекърви като теб.

Как няма да има страх, като ви чете.

# 323
  • София
И на мен ми са странни тези задължителни седмични гостувания...
Ами да ти кажа и на мен.. ааз дори не настоявам въобще да ходим в родителите ни...

Ами, започни да настояваш. Едната страна вече си е взела дажбата, сега ще ходите всяка седмица у ваште, да видим той как ще реагира.
Не ги слушай госпожите, те просто са на всяка манджа мерудия и се опитват да смачкат всяка, дръзнала да пише тук. Темата е за оплакване от свекървите, пиши си на воля. Както виждаш, повечето са съгласни с теб.
И не, не е адекватно да дава отчет за неща и дейности, включващи и двамата.
Като иска да дава отчети, да разказва на мамичка какви акита е изакал и какъв цвят са му сополките, но не какво е правила двойката почасово, защото може другата страна да не желае да се разказват дейностите й.

П.П. Подигравате се на Amour, но нейното изказване, че "ако не пише, значи е добре и няма проблеми" не е незаинтересованост, а въплъщение на родител. Една позиция, която предполага, че децата имат собствен живот и че нямайки време за родителя си (не говорим за болни и стари хора), може само да радва, а не да удря по крехкото им его, че "детето ми не се интересува от мен" или жалка пасивна агресия с несполучливи опити за ирония, че като се ожениш, майка вече нямаш.  

# 324
  • София
Скрит текст:
Скрит текст:

Добре, сменям сравнението с " мамино момиче"..........

Тука вече се изложи! hahaha
И аз спирам да коментирам- да пази Господ всеки човек от комуникация с хора с двоен аршин, които са си определили врагове " по принцип и традиция", за да се издигат в собствените си очи, водейки и печелейки имагинерни битки. Mr. Green

# 325
Да, отвратително е да се разбираш със свекървата. Друго си да се оплакваш и да си измисляш от какво.

# 326
A каква може да бъде причината, освен природна тъпотия, да не обичаш да гостуваш на свекърва си, но все пак да се мъкнеш всяка седмица?
Наистина ли има чак толкова тъпи жени? Мислите ли, че свекървите ви примират от кеф да не могат да си видят детето на спокойствие и вместо това, да се съобразяват с вас и киселите ви физиономии? Какво пречи просто да не придружите мъжете си, когато навестяват родителите си? Или от проклетия отивате, не ви е приятно, но и сам не го пускате.
Ако виждам нещо, което не е наред, това е мъкненето навсякъде заедно, явно е някакъв вид демонстрация, няма друго обяснение.

# 327
И на мен ми са странни тези задължителни седмични гостувания...
Ами да ти кажа и на мен.. ааз дори не настоявам въобще да ходим в родителите ни...

Ами, започни да настояваш. Едната страна вече си е взела дажбата, сега ще ходите всяка седмица у ваште, да видим той как ще реагира.
Не ги слушай госпожите, те просто са на всяка манджа мерудия и се опитват да смачкат всяка, дръзнала да пише тук. Темата е за оплакване от свекървите, пиши си на воля. Както виждаш, повечето са съгласни с теб.
И не, не е адекватно да дава отчет за неща и дейности, включващи и двамата.
Като иска да дава отчети, да разказва на мамичка какви акита е изакал и какъв цвят са му сополките, но не какво е правила двойката почасово, защото може другата страна да не желае да се разказват дейностите й.

П.П. Подигравате се на Amour, но нейното изказване, че "ако не пише, значи е добре и няма проблеми" не е незаинтересованост, а въплъщение на родител. Една позиция, която предполага, че децата имат собствен живот и че нямайки време за родителя си (не говорим за болни и стари хора), може само да радва, а не да удря по крехкото им его, че "детето ми не се интересува от мен" или жалка пасивна агресия с несполучливи опити за ирония, че като се ожениш, майка вече нямаш.  

Правилни и много добре написани разсъждения. Рядко се срещат в тази тема Simple Smile

# 328
И на мен ми стана чудно, какво е това гостуване всяка седмица!?

# 329
....
Наистина ли има чак толкова тъпи жени? Мислите ли, че свекървите ви примират от кеф да не могат да си видят детето на спокойствие и вместо това, да се съобразяват с вас и киселите ви физиономии? Какво пречи просто да не придружите мъжете си, когато навестяват родителите си? ....
От някои свекърви това се тълкува като акт на неуважение, ако жената на сина им не дойде заедно с него.
И по принцип свекървите са си негативно настроени към снахите , та се получава ситуацията - що си с шапка, що си без шапка. Ако дойде ще трябва да я изтърпят, ако не дойде, ще го приемат като демонстрация и още един повод да не я одобряват.
Канейки сина си , свекървата кани и жена му от чиста куртоазия в повечето случаи, не че наистина примира и с нея да се види.

Общи условия

Активация на акаунт