С какво ви дразнят свекървите - тема 91

• 77 956
  • 763
  •   1
Отговори
# 465
Всяко твое правилно си е за теб, не за друг. Почнеш ли да го буташ, че и да спориш, че е"правилно" и за друг, става неправилно, даже вредно. Отстрани да гледаш такъв/такава в акция, е забава. Само да не ти е на главата...

# 466
Според мен това , което се описва тук , е някаква нездрава и безцелна конфронтация , която не мога да приема в 21 век. Ако преди, снахата , влизайки в рода на момчето , е имала функция да го продължи , да е здрава , да шета из къщата , да обгрижва момъка , ами извинявайте , ама тези времена са отминали. Сега младите живеят отделно , каква да е целта на една свекърва да окепизи снахата , че - видиш ли , не можела да готви / например/. Толкова начини имат да се нахранят двама. "Къщовница" също е архаично понятие- има уреди , дом. помощници. Егати  и свекървите. Защо да го правят , защо да се месят в живота на децата си . Та нали той си е избрал жена , ще има деца. Щом той не се оплаква , какво и защо , пак важно ми е по-скоро защо! , тя да рови. Нещо ми се губи логиката. Но откакто чета тази тема , излиза , че съвсем се обърках- лично аз.

# 467
  • при късмета
Защото виждат, че изпускат контрола tays. Защото до вчера са му внушавали как мама трябва и ще си остане най-важната жена в живота му и той при никакви обстоятелства няма да се оправи сам, ако ще 5 брака да има. В един момент като видят, че сметката правена толкова години е излязла крива и не искат да приемат, че сина им има по-важна жена в живота си, а мама идва чааааак на второ място, че и трето, ако има дъщеря, тогава се опитват да върнат контрола. Критикуват жена му за всичко което се сетят, от готвенето до гледането на децата, през това дали го е завила нощес. Това се случва само при ежедневно искане на отчет, независимо дали на живо или по телефона. Смятат, че могат да контролират нещо, щом им знаят ежедневието по минути. Като и тази сметка излезе крива, тогава започват със "съветите" какво трябва да правят според нея и двамата, без да приемат нито едно решение или мнение, различно от тяхното. Това е причината да ровят и то ежедневно.

А в темата нито една свекърва, точно както миналия път при подобна дискусия, се прави, че не вижда думата "ежедневно". Едно е да говориш с родител през известно време, независимо какво, съвсем друго е всеки божи ден или по НЯКОЛКО пъти да ти звъни и да те пита какво си правил последния час. И пак подчертавам, че звъни свекървата. Ако ще се обажда детето, то е значително по-рядко. Само от този факт е видно, че свекървите са контролиращите и умират от яд, че не са в състояние да упражняват този контрол. Но пък това и не ги кара да се отказват, а напротив. И положението се връща в изходна позиция

# 468
Никога не съм следила колко често се чува мъжът ми с родителите си. Дразнеше ме свекърът ми, когато в събота и неделя звънеше в  7:30, а ние бяхме дарени с много кротко бебе, което си поспиваше и ние искахме да си поспим с него.

Нищо не помагаше и накрая изключвахме телефоните. Разбирам го човека, буди се в 5 и до 7:30 вече му е скучно, но пък с бебе, работа и задължения, наистина не е приятно да те събудят рано.

Иначе, не ми е било проблем да се обаждат и да си говорят с мен или мъжа ми. По-често те са звъняли, а когато емигрирахме аз напомнях на мъжа си да им се обади, защото те нямаха още апликации и им беше скъпо да звънят.

Със сина ми се чуваме през ден-два, когато е при баща си. Знам, че ако не се обажда е добре и гледам да не се притеснявам.

# 469
Никога не сте чували свекърва да подпитва какво ще се хапва за вечеря и дали е наготвила добре снахата?
Добре Laughing
О, всеки ден се пита, невинно такова, но са се знае, че аз готвя.
Миналата година имахме следния случай. Малкото Лято беше с ротавирус, който пипнах аз в последствие. Цял ден бях сама с дете деца, а ми идеше да умра. Прибира се съпругът ми и естествено нищо не бях готвила, той каза, че ще се заеме, през това време са говорили със свекървата, казал ѝ той, че днес яденето е от него. Малко след това свекървата се обадила на майка ми, за да пита аз какво съм правила цял ден та не съм сготвила, а се наложило синът ѝ да го прави, при все, че и на работа ходи, за разлика от мен.👿

# 470
Хм, представям си, ако някоя майчица се беше обадила на мен, да ме пита какво е правила болната ми дъщеря, че не е сготвила на синчето ѝ. Сега щях да пиша от затвора, защото щеше да се наложи да я лежа като за човек.

# 471
Много трудно стана сега - скайп, фейсбук, вайбър, да се чудиш кое е разрешено. И колко често трябва да се каже. 

# 472
Уиш, много обидно ми стана. На майка ми - също. Свекърите имат навика да обиждат и ръсят тежки заключения без да им пука, че нараняват. Последният път и майка ми им влязла в тона, от тогава не се чуват с нея, прави изключение само веднъж, когато нашите им вършили услуга.
Случката е представена по съвсем различен начин пред съпруга ми, нищо че аз бях свидетел и му казах, че не е така. Вярва на тях.

# 473
Много трудно стана сега - скайп, фейсбук, вайбър, да се чудиш кое е разрешено. И колко често трябва да се каже. 
Всеки ден по всяко време до развод.

# 474
Ами, обидно си е. Аз на мястото на майка ти също щях да ги изям с парцалите. Жалко, че мъжът ти не е повярвал на теб. От това би ми било още по-гадно.

# 475
  • Sofia
Този път прекалено много потребители забравиха за правилата на форума.
Премахвам последните страници и моля да направите преоценка както на тона си в темата, така и на взаимните си квалификации.

# 476
А бе, ако го викаме упорито, може да дойде и в тази.

Честно казано не разбирам защо наред с персоналните обиди беше изтрита цяла дискусия, която има пряко отношение към темата, а именно трябва ли Мамин Златен да снася всичко на Мама Си, трябва ли Мама Му да изкаже драгоценното си мнение за снахата на нейната майка и къде са границите между нормалното общуване и нездравото снясяне на всичко, което ни мине между ушите?

# 477
Убедена,че двамата в едно семейство трябва да споделят всичко.Особено жената на мъжа.Нямам предвид дали някой  и смига,а  всичко останало,защото той  е който  защитава и пази.Освен тя да е  силов спортист.
нататък споделянето е информативно във всяка посока, най-вече в бита в аспект и лични тревоги и чувства.
Изключение- добри приятелки и бг.мама.Тук си казват всичко,като гледам темите.
Така мисля аз.

# 478

Боряна, не съм съгласна, че жената трябва да казва всичко на мъжа си. Може и да не съм силов спортист, ама устата ми нанася потежки удари от тигана ми. Че аз ако казвам на Уишмастъров всичко, което говори тъща му, той ще вдигне кръвно 200 на 300.

Последна редакция: нд, 21 яну 2018, 19:30 от Анонимен

# 479
А ,тъща му си е твой проблем.Имам предвид друго - да  е  сигурна в неговата защита и  че тя е  нещото,най-важно за него.И ще защити това нещо.От проблемите, от страховете и  т.н. Ако е мъж.И не би трябвало да вдига кръвно и остава с това,а  да направи нещо по въпроса,да те успокои  например.Щом не му казваш  и той  не разбира сам за проблем-значи не ти личи да страдаш и  се справяш.

Общи условия

Активация на акаунт