С какво ви дразнят свекървите - тема 91

• 77 967
  • 763
  •   1
Отговори
# 450
Скрит текст:
ОК, но защо изхождаш от презумпцията, че свекървата се обажда на сина си, за да научи стъпките на снахата? Все си мисля, че ще я интересува нейното собствено дете, а не снахата.

Защото едното е свързано с другото. Дали е наготвила снахата има пряка връзка с това дали се е натъпкало добре "детето". Дали излиза прекалено много, дали е болнава, дали работи достатъчно. Всичко това се отразява на недораслия младеж и някой трябва да го следи. И това разбира се е мама! И само тя може най-добре да анализира ситуацията, нищо че никой не я моли за това.

Не съм видяла никога обратния пример. Сигурно има и свекърви, които хем звънят по 50 пъти на ден, но не слухтят и не правят кръстосани разпити, нито анализи след това, нито ги преразказват после някъде. Но те са като извънземните - всеки е чувал за тях, но никой не ги е виждал.
Ако синът е добре и майката го знае , и го усеща , не виждам никакъв подтекст и шпиониране в безобидни въпроси. Чак пък да пита сготвила ли е снахата  Flushed и това пряко да води до извод , че от това зависи  пълния търбух на сина и.
Ами аз имам кандидатснаха , пита ме за разни лекари -специалисти , ако после не попитам как е , отишла ли е , как ще се тълкува ?! Или умирам от любопитство да е болнава . Ох , не зная с какви хора живеете , честно.
С Уиш сме писали едновременно.

Съвсем различно е да те питат от това ти да разпитваш и да даваш непоискан акъл. Много добре ме разбирате, не се опитвайте да извъртате нещата. Самия факт, че се опитвате да отричате, неща които уж не се отнасят за вас е доста странен... Ако вие не сте такива - не сте и точка, кому е нужно да твърдите, че изобщо не съществуват такива свекърви. Но няма начин, да звъните по 2 пъти на ден, на семейния си син и да твърдите, че изобщо няма никакъв подтекст.
Аз лично не съм звъняла по два пъти , освен когато е бил болен / живее в друг квартал и когато е бил сам и с температура , и то преди години/. Откакто живее с момиче , съм ги оставила те да ме търсят.  Но аз съм си моят частен случай.
Вие такива ли свекърви познавате , аз наистина съм изумена . Може и да има , прозвуча ми супер нелепо. Особено в частта за "дали е болнава , дали работи достатъчно"- ужас.

# 451
Честотата и обстоятелствемостта, която тя изисква, са важни, не толкова информацията. Като им пише всеки ден и той й обяснява подробно абсолютно всичко, изведнъж има някакъв трети човек, който е наясно с всяко твое движение.
нот куул

И кой каза, че мъжът обяснява по женски подробно всичко?
Оплакващата се дали е отишла зад гърба му да седи, за да види какво точно го питат и какво той отговаря?
Или пост фактум е прегледала хисторито?

Силно ме съмнява- та, тя би го стиснала за врата и би осуетила изтичането на ценната информация...........

От друга страна- оплакващата се за мъж ли се е омъжила или за льоло, който могат да дърпа насам- натам всеки, включително и тя?
Пак стигаме до борбата за власт върху " милото"- мама му, по принцип и традиция, според булката, изисква да ѝ докладва с какъв цвят пражки е жена му.
А, той, милият не може да скрие тази толкова интересна информация........

Странно, че го споменаваш, защото точно преди няколко дни, докато пиехме кафе след покупките, "мъжа" на колежката ми буквално изпрати снимки на какво са си купили. Всичко. И това е льольо, да. Изключително ми падна в очите. Пък от там и тя...

# 452
  • Варна
Оф, Уиш, аз познавам една дето само ще я зяпаш потресено и няма да намериш думи на наглостта й.

# 453
Вие такива ли свекърви познавате , аз наистина съм изумена . Може и да има , прозвуча ми супер нелепо. Особено в частта за "дали е болнава , дали работи достатъчно"- ужас.
Все си мислех, че такива кукуригалници са литературни герои, а реален човек няма как да е толкова зле.

# 454
Никога не сте чували свекърва да подпитва какво ще се хапва за вечеря и дали е наготвила добре снахата?
Добре Laughing
Моята пита "Имате ли си нещо за ядене, нали си готвите", но аз не го приемам като инспекция, а по-скоро като вид загриженост. А и той си казва гордо гордо "Естествено, Гугъл как готви, ей вчера едни мързеливи сърмички спретна с каймичка и кисело зеле, облизахме си пръстите", а не "Еми пак поръчвахме пица от Доминос, писнА ми вече, няма ли да сготвиш нещичко?"

# 455
  • София
Защото умееш да готвиш и го правиш.
Само преди 7-8 страници бяха оплюти снахите, които не готвели, а по цял ден лежали на дивана. Нямало такива свекърви, дааа Laughing

# 456
Само преди 7-8 страници бяха оплюти снахите, които не готвели, а по цял ден лежали на дивана. Нямало такива свекърви, дааа Laughing
Ама той би отговорил така дори да не готвех. Grinning Не би ме изпортил на мама. Grinning

# 457
Все си мислех, че такива кукуригалници са литературни герои, а реален човек няма как да е толкова зле.

Не са. Има отвратителни жени. Преди доста години, когато майка ми беше бременна, свекърва и - майката на баща ми, се разкрещя и разфуча, да маха бебето, защото нямало сина и да работи само за да храни и трето дете, вместо да си живее живота и как нямало да има кой да му готви, докато и зараствали раните между краката, като роди. Бях много малка, но го помня все едно е вчера. И тази жена е научен работник, доктор, отвратително ...

# 458
# 459
Абе всичкии свекърви се правят на света вода ненапита.
А истината, е че има много ограничени жени и доста от тях са свекърви.Така че е напълно възможо.

# 460
Истината е, че има много ограничени и тъпи хора- и снахи, и свекърви, и мъже, и жени.

# 461
От такъв човек пък би следвало да се отстранят хората и да прекъснат всякаква комуникация.

# 462
  • Canada
Откачалки има всякакви. Включително моята свекърва. Трудно е за вярване да, но съществуват. И за пред хората са същински ангелчета.

# 463
Истината е, че има много ограничени и тъпи хора- и снахи, и свекърви, и мъже, и жени.
Абсолютно.

# 464
  • София

Снахите- мързели бяха оплюти от снахи, които не ги мързи и им е кеф да сготвят на децата си и на мъжа си.
Аз едно не мога да разбера- като не искаш нещо да правиш, убедена че така е правилно за теб, защо се засягаш, че друг ще го намери за неправилно и ще си каже мнението? newsm78

Общи условия

Активация на акаунт