Защото едното е свързано с другото. Дали е наготвила снахата има пряка връзка с това дали се е натъпкало добре "детето". Дали излиза прекалено много, дали е болнава, дали работи достатъчно. Всичко това се отразява на недораслия младеж и някой трябва да го следи. И това разбира се е мама! И само тя може най-добре да анализира ситуацията, нищо че никой не я моли за това.
Не съм видяла никога обратния пример. Сигурно има и свекърви, които хем звънят по 50 пъти на ден, но не слухтят и не правят кръстосани разпити, нито анализи след това, нито ги преразказват после някъде. Но те са като извънземните - всеки е чувал за тях, но никой не ги е виждал.
и това пряко да води до извод , че от това зависи пълния търбух на сина и.Ами аз имам кандидатснаха , пита ме за разни лекари -специалисти , ако после не попитам как е , отишла ли е , как ще се тълкува ?! Или умирам от любопитство да е болнава . Ох , не зная с какви хора живеете , честно.
С Уиш сме писали едновременно.
Съвсем различно е да те питат от това ти да разпитваш и да даваш непоискан акъл. Много добре ме разбирате, не се опитвайте да извъртате нещата. Самия факт, че се опитвате да отричате, неща които уж не се отнасят за вас е доста странен... Ако вие не сте такива - не сте и точка, кому е нужно да твърдите, че изобщо не съществуват такива свекърви. Но няма начин, да звъните по 2 пъти на ден, на семейния си син и да твърдите, че изобщо няма никакъв подтекст.
Вие такива ли свекърви познавате , аз наистина съм изумена . Може и да има , прозвуча ми супер нелепо. Особено в частта за "дали е болнава , дали работи достатъчно"- ужас.
Не би ме изпортил на мама.