С какво ви дразнят свекървите - тема 91

• 77 967
  • 763
  •   1
Отговори
# 435
Кое е налудничавото? Ако аз споделя нещо с мъжа си и той не ме уважава достатъчно, за да си остане между нас, какво тогава се случва с доверието помежду ни? Просто ще спра да му споделям.
Хм, не мисля, че оздравяването от грип или вземането на изпит, примерно, е класифицирана информация, чието споделяне ще застраши световния мир.

Не е. Но никой не взима изпит и не оздравява от грип по два пъти на ден. Какъв е разговора, когато сте прекарали деня в ходене на лекар, някакво сдърпване, как тя е имала неприятности в работата или подобни. Защото едва ли тогава се отговаря с - "без коментар". Инерцията на невинните разпити, води до това да се споделя неуместно много.

# 436
Интересно ми стана, вие никога, ама никога, не обсъждате половинките си с мама, баба, приятелка?
Въпросът е реторичен всъщност, наличието на темата за мунчовците във форума е достатъчно красноречив отговор Simple Smile

А че е неприятно да си обект на обсъждане, особено когато не е много деликатно или се прави от неособено любими хора, е ясно. Ама, всички сме грешни, дет се вика.
(затова и повечето мъже недолюбват приятелките на жените си Simple Smile Щото там се споделяяяя...)

# 437
Честно казано, не ми е дошло на ум да се замисля над чак толкова дребни детайли. Като ми се говори с някого, говоря. Като не ми се говори, не говоря. А за останалите хора, кой с кого и колко често говори и за какво си говорят, ми е абсолютно все тая. Нямам никаква представа Уишмастъров дали, кога и колко често се обажда на своите роднини, нито за какво си говорят. Когато иска да си говори, колкото иска и ако изобщо иска. А дали ще им каже, че съм оздравяла от грип или съм умряла от чума, холера и петнист тиф, съвсем не ме интересува. Нали като сме заедно, ни е ОК? Следователно, другото няма никакво значение.

# 438
Интересно ми стана, вие никога, ама никога, не обсъждате половинките си с мама, баба, приятелка?
Въпросът е риторичен всъщност, наличието на темата за мунчовците във форума е достатъчно красноречив отговор Simple Smile

А че е неприятно да си обект на обсъждане, особено когато не е много деликатно или се прави от неособено любими хора, е ясно. Ама, всички сме грешни, дет се вика.
(затова и повечето мъже недолюбват приятелките на жените си Simple Smile Щото там се споделяяяя...)

Аз лично, никога не споделям нещо, което би ме притеснило да споделя в негово присъствие - или което знам, че не е работа на някой друг да го знае. И очаквам същото. Това е нормално някак си. Едва ли би му било приятно, някъде в ефира, някой да знае всяка негова стъпка.

# 439
ОК, но защо изхождаш от презумпцията, че свекървата се обажда на сина си, за да научи стъпките на снахата? Все си мисля, че ще я интересува нейното собствено дете, а не снахата.

# 440
ОК, но защо изхождаш от презумпцията, че свекървата се обажда на сина си, за да научи стъпките на снахата? Все си мисля, че ще я интересува нейното собствено дете, а не снахата.

Защото едното е свързано с другото. Дали е наготвила снахата има пряка връзка с това дали се е натъпкало добре "детето". Дали излиза прекалено много, дали е болнава, дали работи достатъчно. Всичко това се отразява на недораслия младеж и някой трябва да го следи. И това разбира се е мама! И само тя може най-добре да анализира ситуацията, нищо че никой не я моли за това.

Не съм видяла никога обратния пример. Сигурно има и свекърви, които хем звънят по 50 пъти на ден, но не слухтят и не правят кръстосани разпити, нито анализи след това, нито ги преразказват после някъде. Но те са като извънземните - всеки е чувал за тях, но никой не ги е виждал.

# 441
Понякога питането е като "Здравей,как си?" да отговориш  "Добре!", а не да почнеш имам запек, и нататък.И вероятно ако не попитат за снахата,ще реши,че  не им пука за нея.Всички близки искат да знаят за проблем,особено ако могат да помогнат,за успех-да се зарадват,.И отговорността  е на отговарящия.Като се държи  на някаква дистанция спиро  следващи въпроси ,като пее е  ясно,че ще повторят плочата.

# 442
Защото едното е свързано с другото. Дали е наготвила снахата има пряка връзка с това дали се е натъпкало добре "детето". Дали излиза прекалено много, дали е болнава, дали работи достатъчно. Всичко това се отразява на недораслия младеж и някой трябва да го следи. И това разбира се е мама! И само тя може най-добре да анализира ситуацията, нищо че никой не я моли за това.

Не съм видяла никога обратния пример. Сигурно има и свекърви, които хем звънят по 50 пъти на ден, но не слухтят и не правят кръстосани разпити, нито анализи след това, нито ги преразказват после някъде. Но те са като извънземните - всеки е чувал за тях, но никой не ги е виждал.
Честно, не познавам нито един човек, подобен на описаното от теб. Зная, че това не е представителна извадка, но хората, които познавам, нямат подобни отклонения от нормалния здрав разум.

# 443

Ако синът е добре и майката го знае , и го усеща , не виждам никакъв подтекст и шпиониране в безобидни въпроси. Чак пък да пита сготвила ли е снахата  Flushed и това пряко да води до извод , че от това зависи  пълния търбух на сина и.
Ами аз имам кандидатснаха , пита ме за разни лекари -специалисти , ако после не попитам как е , отишла ли е , как ще се тълкува ?! Или умирам от любопитство да е болнава . Ох , не зная с какви хора живеете , честно.
С Уиш сме писали едновременно.

# 444
  • София
Честотата и обстоятелствемостта, която тя изисква, са важни, не толкова информацията. Като им пише всеки ден и той й обяснява подробно абсолютно всичко, изведнъж има някакъв трети човек, който е наясно с всяко твое движение.
нот куул

И кой каза, че мъжът обяснява по женски подробно всичко?
Оплакващата се дали е отишла зад гърба му да седи, за да види какво точно го питат и какво той отговаря?
Или пост фактум е прегледала хисторито?

Силно ме съмнява- та, тя би го стиснала за врата и би осуетила изтичането на ценната информация...........

От друга страна- оплакващата се за мъж ли се е омъжила или за льоло, който могат да дърпа насам- натам всеки, включително и тя?
Пак стигаме до борбата за власт върху " милото"- мама му, по принцип и традиция, според булката, изисква да ѝ докладва с какъв цвят пражки е жена му.
А, той, милият не може да скрие тази толкова интересна информация........

# 445
Е, тогава проблемът не е в свекървата, а в сина, който си позволява да отваря дума за чужди по-интимни и лични въпроси, защото спокойно може просто да не споменава как жена му се е скарала с колежката. Или, ако жена му е отишла на интимен преглед може просто да каже "А, на контролен преглед беше" или пък въобще да не споменава нищо. Според мен самата свекърва едва ли толкова се вълнува и повечето й въпроси се свеждат до "А Х. как е? Добре ли е?", при което зависи от момчето какво ще отговори. То може да бъде "Да, всичко е супер." или "Ох, еми днес имаше един брутален запек и цял ден вися във WC". Ясно е чия е вината във втория случай и тя не е на свекървата.

# 446

Ако синът е добре и майката го знае , и го усеща , не виждам никакъв подтекст и шпиониране в безобидни въпроси. Чак пък да пита сготвила ли е снахата  Flushed и това пряко да води до извод , че от това зависи  пълния търбух на сина и.
Ами аз имам кандидатснаха , пита ме за разни лекари -специалисти , ако после не попитам как е , отишла ли е , как ще се тълкува ?! Или умирам от любопитство да е болнава . Ох , не зная с какви хора живеете , честно.
С Уиш сме писали едновременно.

Съвсем различно е да те питат от това ти да разпитваш и да даваш непоискан акъл. Много добре ме разбирате, не се опитвайте да извъртате нещата. Самия факт, че се опитвате да отричате, неща които уж не се отнасят за вас е доста странен... Ако вие не сте такива - не сте и точка, кому е нужно да твърдите, че изобщо не съществуват такива свекърви. Но няма начин, да звъните по 2 пъти на ден, на семейния си син и да твърдите, че изобщо няма никакъв подтекст.

# 447
  • Варна
Ох, Абсурд, как ме разсмя Simple Smile с праЖките. Схванах какво имаш предвид, но на първо четене направих асоциация с пръжки и се изхилих на глас.

# 448
Е, тогава проблемът не е в свекървата, а в сина, който си позволява да отваря дума за чужди по-интимни и лични въпроси, защото спокойно може просто да не споменава как жена му се е скарала с колежката. Или, ако жена му е отишла на интимен преглед може просто да каже "А, на контролен преглед беше" или пък въобще да не споменава нищо. Според мен самата свекърва едва ли толкова се вълнува и повечето й въпроси се свеждат до "А Х. как е? Добре ли е?", при което зависи от момчето какво ще отговори. То може да бъде "Да, всичко е супер." или "Ох, еми днес имаше един брутален запек и цял ден вися във WC". Ясно е чия е вината във втория случай и тя не е на свекървата.

Да, доносника. Затова аз не обвинявам особено свекървите, те са каквито са. Нито те си избират снахите, нито снахите тях. Но баланса трябва да се осъществява от свързващия.

# 449
  • София
Никога не сте чували свекърва да подпитва какво ще се хапва за вечеря и дали е наготвила добре снахата?
Добре Laughing

Общи условия

Активация на акаунт