С какво ви дразнят свекървите - тема 91

• 77 712
  • 763
  •   1
Отговори
# 510
Общо взето, когато си знаеш хората преценяваш как, и дали да реагираш. Моят свекър е нещо като тези на Лято. Изпокаран със сума народ, вечно недоволен, но пък със завидно самочувствие.
С годините просто се научихме да не се в впрягаме толкова, защото оправия няма.

# 511
  • София
Ако ти готвиш, в този момент майка ти ти звънне и те пита какво правиш, ще ѝ скръцнеш ли със зъби да не ти се бърка? Защото ситуацията е била такава. В този момент все още ти нямаш повод за това. Аналогична е ситуацията и при мъжа на Лято.
Повод може и да нямам формално, но ако си познавам човека и съм наясно, че може да изкара черното бяло и обратно, ще внимавам за всяка своя дума. Ако все пак, изпусна нещо и тя спретне интрига, хубавичко ще я насоля.
А ако не го познаваш? Ако той познаваше майка си в това отношение, щеше да повярва на Лято. Тук простотията е изцяло на свекървата, синът няма дял.

# 512
Аз мисля че това дали и е повярвал е за съвсем друга случка а не за тази която обсъждате.

# 513
Е, как не познава майка си? Не е наясно що за чудо на природата е? Не ми се вярва. Поне да я беше насолил едно хубаво, след като тя си е позволила да звъни на майката на Лято и да ѝ плямпа простотии.

# 514
  • София
Пак ще подчертая – в това отношение не я познава. Тя не плюе жена му пред него, обажда се на тъщата за тази цел. Ако той беше съвсем наясно с отношението на майка му към жена му, дали щеше да избере да вярва на майка си, а не на жена си?

Последна редакция: пн, 22 яну 2018, 11:08 от milenaka

# 515
  • София
Е, как не познава майка си? Не е наясно що за чудо на природата е? Не ми се вярва. Поне да я беше насолил едно хубаво, след като тя си е позволила да звъни на майката на Лято и да ѝ плямпа простотии.
Почва да става забавно- жени, минали 30- те, водили битки със собствените си майки, да твърдят, че пълнолетен и женен мъж, не познава собствената си майка!
Представяш ли си, само от мерак свекървата да е изцяло виновна, са готови да обявят мъжете за икони, неслучили с родителки! Mr. Green

Аз се опитвам да си представя, как ли Мунчо е представил ситуацията с готвенето на мама и каква ли предварителна " артилерийска подготовка" през годините ѝ е провеждал с оплаквания, за да се набере тя да се разправя с майката на снахата?
Щото, нали си наясно, че ако за пръв път се е ожалил как готви или там каквото и да е домакинства, на мама няма да ѝ кипне " благородното възмущение" Simple Smile

# 516
  • при късмета
Аз пък не виждам как изобщо ще изкарва оплакване пред майка си, нещо, което прави прави обичайно. Това, че малоумна свекърва може така да го приеме е друг въпрос. И като е толкова права да защитава сина си от някакъв невероятен тормоз да сготви и смела, защо не се е обърнала към снахата, а към майка ѝ? Единственото обяснение е, че просто е искала да направи скандал и интрига, друго няма

# 517
Пак ще подчертая – в това отношение не я познава.
Не ми се вярва. Възрастен мъж толкова да не е наясно на какво е способна майка му.

# 518
  • София
Не ми се вярва. Възрастен мъж толкова да не е наясно на какво е способна майка му.
В такъв случай защо би избрал да вярва на майка си?

Няма логика в това, Уиш. Няма как да е наясно с простотията на майка си и да заяви на жена си "Не, това майка ми не може да го е направила, ти лъжеш.".

# 519
Рядко се случва мъж да отдава такова значение на женски надцаквания и подли  номерца..  Ей, на, който и въпрос да е разискван в темата, от него жените винаги вадят квалификации за опонента си( оная, която им се привиждат като враг) и изводи, върху които хем да натиснат другия надолу, хем да се самовъзвеличи  на тоз фон....  Пример само.
Та, какво чудно има, че мъж не е твърде ангажиран... И от двете очаква добрини.. и да се разбират...Пък то. И кой мъж ще е щастлив и доволен да признае пред себе си, че майка му злобее, нали ще трябва да заеме позиция срещу нея. Във връзка с това, съм склонна да се съглася с Миленака. Не познават майка си в такава светлина. Мъжете не притежават женски инстинкти. Не " виждат" кое до какво води, докато не е категорично дошло.
На много неща не отдават значението, което ние отдаваме.

# 520
  • при късмета
Няма логика никаква в действията на свекървата. Може и на сина ѝ да му е дошло като гръм от ясно небе и затова да не е повярвал на Лято. Тя каза, че са живеели далеч по това време и вече са имали две деца, не едно. Т.е. от достатъчно време са заедно. И след толкова години, изведнъж той ѝ споменава мимоходом, че прави нещо, което дори не е необичайно за него и тя чак тогава се сетила да реагира и то на сватята.
Къде точно да я намериш тази логика? А някои дори оправдания ѝ намериха

# 521
  • София
Не познават майка си в такава светлина. Мъжете не притежават женски инстинкти. Не " виждат" кое до какво води, докато не е категорично дошло.

Така погледнато, излиза че познава жена си в " такава" светлина и затова е убеден, че го лъже, а майка му казва истината!?
Усещаш ли накъде отиват нещата? newsm78

# 522
И аз не си го представям.
Моя е наясно от-до какво може да засегне и какво не.
Например, чинчилата не се споменава. Grinning

Не се споменава ходене по състезания, защото се започва "Вие се мислите за големите бегачи, няма да станете олимпийци, тва са пълни идиоти дето се състезават, то движението трябва да е премерено, не да се напъваш..."

Хаха, имахме такава забавна случка. Ние отиваме на Vitosha Summer Fest - състезание 13 км на Момина скала. И естествено на техните сме казали, че сме на лека разходчица на планина. И в един момент вечерта вече звънят като луди с викове и крясъци - били дали старта по новините и наш Гугълов се виждал ясно как с "маниакален" (както те се изразиха) поглед се хвърля напред пред всички щом тръгва свирката. Grinning Busted!

# 523
Не, абсурТ. Ясно съм написала с коя глупост майчина се съобразява мъжът. Не с женска, а с майчина. Защото да се вреш да налагаш на чужди отношения свои стойности, е глупост. Предпочита да не вижда в повечето ситуации.

Последна редакция: пн, 22 яну 2018, 11:32 от luna

# 524
  • Варна
Ох бе, Гугъл, направо си го представих как се е развихрил маниака по тв и в какъв потрес са изпаднали Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт