С какво ви дразнят свекървите - тема 91

• 77 716
  • 763
  •   1
Отговори
# 495
Ако знам, че тази "приятелка" ще изкриви думите ми и ще ги използва, за да интригантства, съвсем няма да ѝ отговоря нормално. Ще се постарая да не ѝ давам материал за интригите ѝ. А ако все пак, надроби някаква интрига, хубавичко ще я насоля. Това, минимум.

# 496
  • София
Това означава, че интригите ѝ ще ти дават наклон. Би трябвало да е обратното.

# 497
На едно време и аз връзвах на такива простотии. Сега отдавна не ми пука,  а на съответните хора така не им е интересно, няма интрига...а който е искрено загрижен, си личи и е наясно кой какво и защо готви, мие и пере. Съответно би помогнал, ако може, ако ще да е със съвет или разбиране, а не да те натоварва с ненужното си и нежелано мнение.

# 498
  • София
Я, да видиш ти, каква кръгова отбрана на мъжа се заформи тук!
Да не повярваш как опасността той да е Муньо, по- виновен от мама си, сплоти снахите в защитата му. Mr. Green
Че и родителите на жената излязоха виновни, че не са парирали сватята.

# 499
На мен не ми харесва как не е застанал на страната на Лято и дори не й е повярвал. Другото винаги може да си намери обяснение.

# 500
Когато се събрахме с мъжа ми, майка му ми обясняваше как мъжете не могат да: готвят, мият чинии, чистят и т.н. и т.н. Обясняваше ми как да си мия тенджерите и как да му пера потниците, но всеки път биваше спирана от мен или сина си. По едно време взехме и на майтап да го обръщаме, та започна да се усеща.
Сега, ако й кажа, че прави по-хубави панирани филета с корнфлейкс от мен, няма да повярва.

# 501
Не. Ако ми е била приятелка, ще я отрежа и вече няма да ми е дори позната. Ако е майка ми, ще я парирам, да не си тика носа, където не ѝ е работата. А да обяснява на сватовете каква е дъщеря им, определено не е място за нейния нос. Дали няма да ѝ давам никакво инфо, дали ще я предупредя скръцвайки със зъби е въпрос на решение спрямо кнкретната ситуация, но определено няма да я оставя да си вихри простотиите. А мъжът на Лято я е оставил, вместо да я парира. И не говоря теоретично. Да напомня, че съм дъщеря на Страховитата Тъща.  Mr. Green

# 502
  • София
Не. Ако ми е била приятелка, ще я отрежа и вече няма да ми е дори позната. Ако е майка ми, ще я парирам, да не си тика носа, където не ѝ е работата. А да обяснява на сватовете каква е дъщеря им, определено не е място за нейния нос. Дали няма да ѝ давам никакво инфо, дали ще я предупредя скръцвайки със зъби е въпрос на решение спрямо кнкретната ситуация, но определено няма да я оставя да си вихри простотиите. А мъжът на Лято я е оставил, вместо да я парира. И не говоря теоретично. Да напомня, че съм дъщеря на Страховитата Тъща.  Mr. Green
Ако ти готвиш, в този момент майка ти ти звънне и те пита какво правиш, ще ѝ скръцнеш ли със зъби да не ти се бърка? Защото ситуацията е била такава. В този момент все още ти нямаш повод за това. Аналогична е ситуацията и при мъжа на Лято.

# 503
  • София
На мен ми стана интересно при отговора дали е имало спонтанна реакция на свекървата или просто е прекратила любезно диалога, за да може да звънне на майката.

# 504
На мен ми стана интересно при отговора дали е имало спонтанна реакция на свекървата или просто е прекратила любезно диалога, за да може да звънне на майката.

Според мен го е прекратила, защото е останала без дъх от новината. Получила е лек световъртеж. Взела е един аспирин и чак тогава се е обадила на сватята. После е отишла при личната лекарка за всеки случай и когато вече се е стъмнило е надраскала със спрей нещо гадно за снаха си на стената до асансьора ...

# 505
Ако ти готвиш, в този момент майка ти ти звънне и те пита какво правиш, ще ѝ скръцнеш ли със зъби да не ти се бърка? Защото ситуацията е била такава. В този момент все още ти нямаш повод за това. Аналогична е ситуацията и при мъжа на Лято.
Повод може и да нямам формално, но ако си познавам човека и съм наясно, че може да изкара черното бяло и обратно, ще внимавам за всяка своя дума. Ако все пак, изпусна нещо и тя спретне интрига, хубавичко ще я насоля.

# 506
Стига бе Уиш. Тъпо е случилото се и не е виновен мъжът на Лято, а свеки, която се филмира. Получава се и при не лоши хора.
Моята се беше обадила на майка ми да и каже, че твърде много са ме образовали, когато започнах докдорантурата си и било време и синът и да изучат Simple Smile.
Родителите ми не плащаха за обучението ми Simple Smile. Тогава много се смях и не съм го приела на вътре. Жената си е мислила за детето, а и за връзката ни, за да не сме много различни.

# 507
Уиш, нямам спомен, наистина. Случката е от преди година. Нито ме е трогнала, че да спра достъпа на съпруга ми до кухнята, нито винаги го е очаквала току-що сготвена манджа след работа, напротив дори.
Шокира ме обаждането до майка ми и диренето на сметка за мои действия.
Нашите и свекърите бяха сравнително близки, канеха се по поводи и се чуват често по телефона. Факт е, че от 4 двойки сватове, свекърите контактуват само с моите родители, както и че свекър ми се е изпокарал с всичките си роднини. Доста показателно като се замисля.🤔

# 508
Най накрая някой с нормален поглед на нещата. Даун точно това е и моето мнение, но се загуби в обвиненията към мъжа на Лято.

# 509
  • при късмета
И аз се зачудих, защо като на мъжа на Лято не му е неприсъщо да е в кухнята, от какъв зор е цирка на свекървата. Тя сигурно е наясно с това и защо точно този път е решила да прави театри. Не го оправдавам в никакъв случай за реакцията му към Лято, но пък за свекървата не виждам никаква друга причина да прави скандали на сватята, освен простотия. Не знам как дори такава постъпка се оправдава. И то при положение, че изобщо не е сигурно, че сина ѝ се е оплакал, а не го е казал мимоходом в процеса на разговора, защото именно това е правел в момента. Още повече, че никак не му неприсъщо.
Няма никакво оправдание за постъпката на свекървата. Аз ако бях на мястото на Лято, щях да сложа на място първо свекървата, а после мъжа си.

Общи условия

Активация на акаунт