С какво ви дразнят свекървите - тема 91

• 77 726
  • 763
  •   1
Отговори
# 540
Моята свекърва ( не я наричам така, че се сещам за филма свекървище) говоря и на име ...е най- готиния човек на земята. Споделям си всичко с нея , изключително модерен човек е и мога да кажа че я обичам , както майка ми ! Дори да се скараме с моя тя винаги взема моята страна , и му обяснява че жените имаме нужда от разбиране . Никога не ми се бърка за нищо, не ми дава даже чинията до мивката да оставя , често я дебна докато излезе за да измия поне нещичко. Просто мн се радвам ,че е част от моя живот , тя ми е приятелка и много се обичаме ...когато имам проблем или съм болна виждам тревогата в очите и и това ме кара да я обичам още повече! Пожелавам повече такива майки да има , дори самата аз се моля след време да съм като нея спрямо моя син и семейството му !

# 541
Защо си чакала 5 години, че да върнеш някоя реплика или да поискаш обяснение за такава, лично към теб? Сега нямаш много, по-точно нямаш никакви шансове да го промениш.
Другото Хепи ти го е казала

Ами хич не ми се отдава да се "карам" с хората, да им отвръщам на простотиите... Случвало се  е, не със свекърва ми, и направо физически зле се чувствам после. А и без резултат. Простакът не може да проумее, че е такъв.
Затова в обкръжението си съм изключила хора с такова поведение.
Но с нея не е лесно, просто реално няма как изобщо никога да не я виждам.

Искам да се науча да не ми пука и да спра да се впечатлявам, но някакси успява да ме втрещи почти всеки път.

# 542
  • София
Аз идвам от семейство на възпитани и много различни хора. Опитам се вече да приема, че тази жена си е простовата и да не и обръщам внимание. Но ми е трудно да се сдържам и усещам че съм на крачка от избухване при следващо посещение.
А това вече е лошо...

Приемам съвети Confused

Опитай да разредиш посещенията ѝ, друго не се сещам.
Може да пробваш да обърнеш на майтап- с нейните камъни по нейната глава- като ти е казала, че ръцете ти са къси или застани да си ги премерите, за да види че нейните са по- къси, или ако не са- кажи ѝ да бъде така добра да върши повече работа, че ще ѝ е по- лесно...........

Гъбаркай се с нея- когато не се усеща, ще се кефиш ти, а когато се усети- пак ще се кефиш, а тя ще се сконфузи.
Сама разбираш, че избухването ще ти усложни отношенията не само с нея- ще се наложи мъжът ти да застане като буфер и нищо добро няма да се получи.

# 543
В миналата тема бях написала обширен пост как да се реагира на неадекватни коментари и как да превърнем простотията или откровената лудост на родата в повод за смях и забавление. Та като човек с 4-годишен стаж в тази област ти казвам, че за твоя проблем това е единственото полезно решение - или да ходиш по 30 мин на ден да висиш на лостовете докато ти се издължат ръцете. Grinning

Tя казва тъпотия - ти привидно кимаш и се съгласяваш, после започваш да ги ръсиш едни и цялата ситуация я запомняш със смях, а не с яд и горчивина. Там, където няма как - влиза през едното ухо и излиза през другото и пълен игнор. Аз на това с късите ръце щях да си умра от смях. Мога да измисля поне 10 подходящи отговора и само 1-2, които биха се приели като обидни към нея. Grinning

# 544
Скрит текст:
Защо си чакала 5 години, че да върнеш някоя реплика или да поискаш обяснение за такава, лично към теб? Сега нямаш много, по-точно нямаш никакви шансове да го промениш.

Ами хич не ми се отдава да се "карам" с хората, да им отвръщам на простотиите... Случвало се  е, не със свекърва ми, и направо физически зле се чувствам после. А и без резултат.
Простакът не може да проумее, че е такъв.
Скрит текст:
Затова в обкръжението си съм изключила хора с такова поведение.
Но с нея не е лесно, просто реално няма как изобщо никога да не я виждам.

Искам да се науча да не ми пука и да спра да се впечатлявам, но някакси успява да ме втрещи почти всеки път.
Сама си го установила....
Да избухнеш някой път и да се скарате, също полза никаква, само ще нажежите обстановката и ще си влошите отношенията.Начинът е наистина да се настроиш на "през едното ухо влязло, през другото излязло" и да не се впечатляваш от тъпотиите й.
С годините се свиква.

# 545
"Ама много са ти къси ръцете!"

"Е да, ама са ми дълги краката! Я питай мамин кое предпочита - дългокрака мадама или гибон, който си пипа коленете в изправено състояние!"

"Да бе, знам - така е, аз затова от край време си търся мъж с дълги пръсти като сина ти - все някой трябва да ми чеше гърба аз като не стигам. И за простиране го взех."

"Дааа, така е, някои хора живота ми скъсиха, ти за ръцете." - и я поглеждаш внимателно с вдигната вежда, ама само едната. Grinning

# 546
Избягвай общуването с нея. Да идва, когато мъжът ти е в къщи, ти си грабваш чантичката и излизаш

# 547
Вече са ти го казали, с простак надговаряне няма. Като дойде у вас, вземаш си чантичката и излизаш. Синът ѝ да се оправя с нея. И естествено, ти у тях не ходиш. Намираш си извинения.

# 548
Само една ситуация  може да оправдая  с късите ръце- когато на масата нещо е далеч и не го стигаш.Който  знае  лафа,отговаря,че има дълги ръце и стига пред кръстника чак.Като на сватбата пред кръстника е най-хубавото.И като не си вземаш ти  кажат ,че са ти къси ръцете-преносно, срамуваш се да протегнеш.
Всичко останало си е простотия,а  не шега.Слушай Гугъл  и действай.

# 549
  • при късмета

Ами хич не ми се отдава да се "карам" с хората, да им отвръщам на простотиите... 
А защо да трябва да се караш? На някоя тъпа реплика, най-спокойно я питай какво иска да каже, защото не разбираш защо го казва, защото не е така и т.н. След няколко такива въпроса от твоя страна, сама ще види, че няма как да ти отговори адекватно и се очаква да спре да ги задава. Като си мълчиш и с нищо не показваш, че те обижда или, че ти енеприятно съвсем нищо няма да постигнеш. Само ще ѝ се затвърди като навик, като и е станало

# 550
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
преди години, когато нямаше гугъл и Гугъл да подсказват репликите, се налагаше да се оправям сама.
резултатът е, че беше нон-стоп сърдита, а и имаше какво да цитира на синчето и да плаче със сълзи, че я обиждам.
някой го написа по-рано, ще го повторя: ако мамин златен не я парира ще продължава така до развода. дори преместване на 80-100км от нея не помага.

# 551
преди години, когато нямаше гугъл и Гугъл да подсказват репликите, се налагаше да се оправям сама.
резултатът е, че беше нон-стоп сърдита,
Какво по-хубаво от сърдита свекърва? Особено, ако е от тия, които се фръцват и мълчат. Grinning Но, ако досажда на трети лица с преиначени истории за всеки конфликт е кофти, тогава освен бягство няма какво друго да се направи.

# 552
Само една ситуация  може да оправдая  с късите ръце- когато на масата нещо е далеч и не го стигаш.Който  знае  лафа,отговаря,че има дълги ръце и стига пред кръстника чак.Като на сватбата пред кръстника е най-хубавото.И като не си вземаш ти  кажат ,че са ти къси ръцете-преносно, срамуваш се да протегнеш.
Всичко останало си е простотия,а  не шега.Слушай Гугъл  и действай.

Може в такъв смисъл да го е казал, а момичето да не знае и да се обижда.

# 553
Пак ще подчертая – в това отношение не я познава.
Не ми се вярва. Възрастен мъж толкова да не е наясно на какво е способна майка му.
Може, може, моята пред мен си показваше рогцата, доколкото ѝ позволявах, но пред него беше най-загрижена и любяща свекърва. И понеже аз си се оправях, без да го осведомявам, като гръм от ясно небе му дойде, когато детето го информира как го настройва против мен, чак не повярва веднага.
Има такива, дето много държат да изглеждат невинни, бели и добри в очите на синчето.

# 554
  • София

Има такива, дето много държат да изглеждат невинни, бели и добри в очите на синчето.

Че, коя майка ще иска да изглежда черна и гадна в очите на детето си?

Моята свекърва, след като я прибрахме от поредното приставане у нас и аз дадох идеята да остане за зимата, че да не се охарчва за отопление с ток и нафта у тях, започна да ми върти номера, докато сина ѝ го няма.
Е, от третия номер нататък синът ѝ беше осведомен в подробности с доказателства и се стигна дотам да ѝ каже, че ако иска да си тръгне, ще я разбере, но да се опитва да го скара с мен, няма как да стане.........

Общи условия

Активация на акаунт