С какво ви дразнят свекървите - тема 91

• 77 970
  • 763
  •   1
Отговори
# 525
Ох бе, Гугъл, направо си го представих как се е развихрил маниака по тв и в какъв потрес са изпаднали Simple Smile
Направо се бяха ококорили. Звъняха на сестра му да я питат тя знае ли какво се случва с брат й. Grinning
Аз понеже стартирам по-срамежливо от 2-3 ред, а не в челото не ме бяха видяли на видеото по новините и бяха решили, че не съм била с него. Та имаше и "А ти! - Ходиш да се правиш на спортист докато момичето ти си седи само!" Grinning

# 526
Е то на роднини няма угодия. След като години наред слушах вопли и страдания колко е жалко, че съм се омъжила млада и съм си почернила живота с две деца, дойде ред да слушам същите страдания и ридания, че братовчедките са неомъжени стари моми и бабите ще си умрат, без да са видели внуци. А горките момичета са на под 30 години и с промити мозъци да не се женят като мен Simple Smile Същото умеят да го прилагат към всичко в живота- от баницата, през работата, до децата Simple Smile Ни така, ни така си угодил Simple Smile

# 527
Относно спорта, понеже аз съм си ентусиазиран състезател-аматьор (и такива си имаме), собствената ми баба ме укори как ще ходя на състезания в чужбина, а не си гледам мъжа Grinning че той мъжа ми и той тренираше същото и си върви с мен по състезанията (за агитка, без да се състезава). А свекърва ми умира от кеф като чуе за състезание, даже идва да ме гледа Simple Smile

# 528
Е то на роднини няма угодия. След като години наред слушах вопли и страдания колко е жалко, че съм се омъжила млада и съм си почернила живота с две деца, дойде ред да слушам същите страдания и ридания, че братовчедките са неомъжени стари моми и бабите ще си умрат, без да са видели внуци. 
Мдам, няма угодия. Като родих Говендър Мой на 22 и жива ме оплакаха как съм се прецакала да раждам толкова млада. Като родих Нейна Кифленска Светлост на 35, айде пак ме оплакаха, как съм родила на преклонна възраст.

# 529
Не знам с това обаждане и мълчание  къде се греши.Криво ми е за единия  син-не ще да се жени.Вече  и не споменавам.Кривото е,че остава сам.на  стари години също имаш  голяма нужда от другар.Изпуска от живота.Ама не зависи от мени  нямам думата.само си мисля,дали  ако бях "натискала" щеше да има ефект.Оправдавам се,че няма,само обтягане на отношения.
Та  за това като се намери   половинката, няма значение възраст,нещата се оправят.

# 530
Относно спорта, понеже аз съм си ентусиазиран състезател-аматьор (и такива си имаме), собствената ми баба ме укори как ще ходя на състезания в чужбина, а не си гледам мъжа Grinning че той мъжа ми и той тренираше същото и си върви с мен по състезанията (за агитка, без да се състезава). А свекърва ми умира от кеф като чуе за състезание, даже идва да ме гледа Simple Smile
Какъв ти е спорта?
Нашият е планинско бягане, ама от време на време се изкушаваме и от разни асфалтови маратони. Grinning И ние тази година обмисляме Валенсия или Атина за такъв. Ще трябва да измислим правдоподобна история, за да няма свекървенска драма.
Преди няколко години МП е ходил на Обиколката на Витоша и тогава е било такъв латино сериал у тях сякаш отива да качи К2 без осигуровка, а не да обикаля през селата из най-ниските части, където можеш да се откажеш практически навсякъде и има транспорт до София.

# 531
Кошмар е с тази телевизия. И нас с внучката ни бяха заснели. После го отнесох, че съм й сложила качулка.

# 532
Гугъл, фигурно пързаляне. Със съпруга ми сме се запознали на тренировка (и пак на тренировка ми предложи брак пред целия "отбор"). Пързаляме се заедно, но не като двойка, а индивидуално. Нашите ми се смеят, че съм толкова сериозна (вече 6-7 години) и само намилат да си седна на Д-то, че да не счупя нещо. Тази година за пръв път отидох да се състезавам в чужбина и беше: Абе момиче, зарежи тия щуротии, че ще се потрошиш, дърта магарица си, я вземи си гледай мъжа!" Grinning Grinning Grinning А свекърва ми беше: О, това е страхотно, тамън ще се разнообразите, Вейдърчо не е ходил в Румъния, искам снимки и видео!" Осезаема разлика Simple Smile

# 533
  • при късмета
Не, абсурТ. Ясно съм написала с коя глупост майчина се съобразява мъжът. Не с женска, а с майчина. Защото да се върнеш да налагаш на чужди отношения свои стойности, е глупост. Предпочита да не вижда в повечето ситуации.
Не се хаби. Нали виждаш, че за някои намесата в семейството на сина, не само, че не е глупост, ами  е задължителна и се защитава на всяка цена

Престани да вървиш подире ми и да пишеш глупости, русокоске!
Няма всеки път да ти обяснявам допълнително какво всъщност съм написала- как веднъж не можа да схванеш?
Аз ли вървя след теб, или ти след мен? В цитираното от теб, обръщението към теб ли е, че се чувстваш длъжна да тговаряш? Joy

# 534
Ти се радвай , че абсурт ти обръща внимание. Никой друг те го прави.

# 535
  • при късмета
Виждам, че сама си противоречиш

# 536
А аз имам нужда от съвет: непоносимостта ми към моята свекърва ескалира и вече просто физически не мога да я понасям. Пет години съм търпелива, възпитана и не отвръщам на простоватите и реплики.
Ще дам пример - докато чакаме на опашка заедно, коментира много пълна бременна жена на един метър пред нас. Със силен глас и осъдително - как това ставало от плюскане, не от болести. Умрях от срам.

А към мен - само непоискани, неадекватни съвети и мнения. Бебето вече го вижда веднъж седмично, но изиграва многострадална пиеса - колко и тежи, как не можела са го носи, много трудно било. Заповядва ми кога и как да го храня, постоянно иска да му даваме някакви варени тикви, които вече са наядени или са престояли в кухнята с домашните любимци (писала съм преди, че са мърляви).

Коментира че ръцете ми са къси (това не знам го изръси, нито знам как да реагирам).

Аз идвам от семейство на възпитани и много различни хора. Опитам се вече да приема, че тази жена си е простовата и да не и обръщам внимание. Но ми е трудно да се сдържам и усещам че съм на крачка от избухване при следващо посещение.
А това вече е лошо...

Приемам съвети Confused

# 537
Съвет- жената си е проста, значи нищо лично към теб, ми така е с всички. Та нямаш основание да очакваш друго отношение. Пазиш бебето от явни зарази и опасности, за останалото все едно си глуха- от едното ухо влиза, от другото излиза и да не ти пука много много. И най-вече силно се молиш и надяваш мъжът ти да не е като нея. Това е.

# 538
  • при късмета
Защо си чакала 5 години, че да върнеш някоя реплика или да поискаш обяснение за такава, лично към теб? Сега нямаш много, по-точно нямаш никакви шансове да го промениш.
Другото Хепи ти го е казала

# 539
А аз имам нужда от съвет: непоносимостта ми към моята свекърва ескалира и вече просто физически не мога да я понасям. Пет години съм търпелива, възпитана и не отвръщам на простоватите и реплики.
Ще дам пример - докато чакаме на опашка заедно, коментира много пълна бременна жена на един метър пред нас. Със силен глас и осъдително - как това ставало от плюскане, не от болести. Умрях от срам.

А към мен - само непоискани, неадекватни съвети и мнения. Бебето вече го вижда веднъж седмично, но изиграва многострадална пиеса - колко и тежи, как не можела са го носи, много трудно било. Заповядва ми кога и как да го храня, постоянно иска да му даваме някакви варени тикви, които вече са наядени или са престояли в кухнята с домашните любимци (писала съм преди, че са мърляви).

Коментира че ръцете ми са къси (това не знам го изръси, нито знам как да реагирам).

Аз идвам от семейство на възпитани и много различни хора. Опитам се вече да приема, че тази жена си е простовата и да не и обръщам внимание. Но ми е трудно да се сдържам и усещам че съм на крачка от избухване при следващо посещение.
А това вече е лошо...

Приемам съвети Confused

Държиш я на разстояние, режеш я докато простоватият и мозък не го разбере и това е. Не си длъжна по никакъв начин да пазиш поведение или да я търпиш.

Общи условия

Активация на акаунт