С какво ви дразнят свекървите - тема 91

• 78 061
  • 763
  •   1
Отговори
# 285
Скрит текст:
Интересно ми беше да попитам кой как се чува с родителите си. От има няма 4 месеца живея с половинката си, а от 5 години сме заедно, като преди да се изнесем сме били замалко в тях. Та допреди да се изнесем да живеем заедно не ми праввеше впечатление,
но майка му всеки божи ден му пише(
Скрит текст:
в което не намирам въобще нищп лошо- за тези, които ще си го помислят!!!).
Но от 4 месеца насам тази женица всеки уикенд се започва от сутринта да му пише наспахте ли се, как сте, ще излизате ли и тн.
Скрит текст:
и мен честно казано вече това започва да ме дразни. Че това си е чист психически тормоз,
при положение че или в събота или неделя вечер сме при родителите му. Казах на приятелят ми, че това за мен не е ОК и той ми отвърна че едва ли не , нямало как да се случи женицата да  се съобразявала с това ....
Скрит текст:
и се чудя аз ли се филмирам излишно илии?
Ето такава ситуация визирам....ако всеки уикенд маман иска "да живее" с нас, макар и виртуално, и мен би ме дразнило.Обаче, вместо да му го "заявявам ясно и категорично", писах как бих постъпила аз.

# 286
Жена, която нарича майката на мъжа си "женицата" е безкрайно невъзпитана, да не кажа направо, че е проста. А че му чете съобщенията по вайбър, означава, че е нагла и ревнива и не уважава личното пространство на мъжа си. На мястото на мъжа изобщо нямаше да я търпя тази.

# 287
  • София
Не се знае дали ги чете или човекът е решил и на нея да се отчита.

# 288
Ако наистина ходите всеки уикенд там, и на мен би ми дошло в повече. Не можеш ли да започнеш да отклоняваш поканите? Примерно да намериш ангажимент за двама ви само в събота. Ако приятеля ти предпочете мама, работата е ясна. Каузата е изгубена, спасявай се на време.

# 289
  • София
Жена, която нарича майката на мъжа си "женицата" е безкрайно невъзпитана, да не кажа направо, че е проста. А че му чете съобщенията по вайбър, означава, че е нагла и ревнива и не уважава личното пространство на мъжа си. На мястото на мъжа изобщо нямаше да я търпя тази.
+100! bouquet

# 290
  • Варна
Аз си мисля, че тя се дразни, защото става свидетел на всичко това. Демек той го прави пред нея. И аз бих се нервирала. Мъжът може да прояви малко такт и да намести разговорите с майка си, когато половинката му не е наблизо. Като иска - да й се отчита. Жена му като не знае няма да се нервира.

# 291
Ако наистина ходите всеки уикенд там, и на мен би ми дошло в повече. Не можеш ли да започнеш да отклоняваш поканите? Примерно да намериш ангажимент за двама ви само в събота. Ако приятеля ти предпочете мама, работата е ясна. Каузата е изгубена, спасявай се на време.

Това е така. Но обикновено става само в началото, после леко се разреждат нещата.

# 292
Когато човек стане семеен, трябва да спре с постоянния отчет към мама/тате. Не можеш да споделяш всичко - кога станахте, кога легнахте, какво правихте. Ако майка ми ме попита защо спя до толкова късно в събота, в никой случай няма да й кажа - ми щото правихме див секс цяла нощ и днес ще спя. Ще измисля друга причина.
Ако майката на твоя приятел му пише всяка събота и неделя по едно и също време, погрижи се да е зает. Тя, като види, че той отговаря след час, два, три, може и да й светне лампата, че не е много удобно да ви безпокои.

Моята свекърва имаше навика да звъни в 19-20 вечерта. Най-неудобното за нас време. Първо ММ й вдигаше и обясняваше, че ще й звънне след като сложим детето да спи, но след време спря въобще да й вдига. Оправяме детето, слагаме го да спи и докато аз я приспивам, той й звъни. Така тя сама се усети, че 19-20 е супер неудобно за нас, защото така или иначе никой не й вдига.

# 293
Интересно ми е мнението на всички, независимо на мен дали ми харесва или не. Аз съм на 23, той на 29. Майка му ми е много приятна жена, за 5 години дума накриво не сме си казали.Дори мислим еднакво за повечето неща, с нея дори споделям повече отколкото на майка ми. През седмицата те си общуват по вайбър всеки ден, рядко (да не кажа че почти не се чуват по телефонен разговор). Знам, защото той ми споделя какво тя му е казала или се е случило около тях и тн. Така... идва уикенда и бамм след 9 часа се започва... здрасти ,как сте,наспахте ли се, днес какво ще правите и тн... Добре, нямам проблем че ни пита това показва,че тя се интересува какво се случва около нас, но при положение че след няколко часа ще седнем на една маса и ще си кажем абсолютно всичко кому е нужен тоя разпит от сутринта? И ако в събота сме в тях на вечеря, в неделя сутрин е същото... е как бихте реагирирали вие на това? Simple Smile

# 294
  • Варна
Аз бих изключила всички телефони, компютри и таблети още вечерта. И звънеца на вратата също.

# 295
Аз си мисля, че няма как да споделям повече със свекърва ми, отколкото с майка ми. Не бих й споделяла доста лични неща, а само нещата, които я вълнуват.
Може би сте я накарали да се чувства като част от вашето семейство, в което няма лошо, стига да не е много обсебващо.
Защо ходите всяка седмица на вечеря? Какво следва, ако пропуснете? Ако правите нещо заедно с твоя приятел, той зарязва ли го, за да отговори на майка си? Ако правите секс и в това време майка му пише, как постъпва той?
Тя жената не е виновна, така ги разбира нещата, така прави. Може да иска да е близка с вас, но от вас зависи до къде ще я допуснете.

# 296
  • София
Започнете да ходите всяка събота на гости на твоите родители. И ще видиш, че мамин златен хич няма да е на кеф и ще иска "да си правите вашите неща понякога"

# 297
  • София
Когато човек стане семеен, трябва да спре с постоянния отчет към мама/тате. Не можеш да споделяш всичко - кога станахте, кога легнахте, какво правихте. Ако майка ми ме попита защо спя до толкова късно в събота, в никой случай няма да й кажа - ми щото правихме див секс цяла нощ и днес ще спя. Ще измисля друга причина.
Ако майката на твоя приятел му пише всяка събота и неделя по едно и също време, погрижи се да е зает. Тя, като види, че той отговаря след час, два, три, може и да й светне лампата, че не е много удобно да ви безпокои.

Моята свекърва имаше навика да звъни в 19-20 вечерта. Най-неудобното за нас време. Първо ММ й вдигаше и обясняваше, че ще й звънне след като сложим детето да спи, но след време спря въобще да й вдига. Оправяме детето, слагаме го да спи и докато аз я приспивам, той й звъни. Така тя сама се усети, че 19-20 е супер неудобно за нас, защото така или иначе никой не й вдига.

Добре, ама ти защо си мислиш, че мъжът е идиот, който за разлика от теб, ще обясни подробно  на майка си какъв секс е правил снощи, та днес ще спи и нейното писане ще му попречи? newsm78
Никъде не прочетох, че свекървата му звъни в неудобно време.

Ти писа, че си говориш с майка ти всеки ден.
Ако мъжът ти почне да ти прави фасони защо и какви отчети даваш, ще свиеш ли уши и ще почнеш ли да криеш разговорите, или ще ги прекъснеш? newsm78

# 298
Скрит текст:
Интересно ми е мнението на всички, независимо на мен дали ми харесва или не. Аз съм на 23, той на 29. Майка му ми е много приятна жена, за 5 години дума накриво не сме си казали.Дори мислим еднакво за повечето неща, с нея дори споделям повече отколкото на майка ми.
През седмицата те си общуват по вайбър всеки ден, рядко (да не кажа че почти не се чуват по телефонен разговор). Знам, защото той ми споделя какво тя му е казала или се е случило около тях и тн. Така... идва уикенда и бамм след 9 часа се започва... здрасти ,как сте,наспахте ли се, днес какво ще правите и тн...
Скрит текст:
Добре, нямам проблем че ни пита това показва,че тя се интересува какво се случва около нас, но при положение че след няколко часа ще седнем на една маса и ще си кажем абсолютно всичко кому е нужен тоя разпит от сутринта? И ако в събота сме в тях на вечеря, в неделя сутрин е същото... е как бихте реагирирали вие на това? Simple Smile
Ами, явно за тях е нормално да си се отчита ежедневно кой как му върви деня, това просто продължава и в почивните дни....през седмицата ти просто не си пряк свидетел, затова и не те касае.
писах как бих реагирала аз...

А ако сте заминали някъде извън града двамата, той пак ли дава отчет и от почивката ви, къде сте, какво правите/сте правили, какво сте посетили, какво сте яли и т.н.?

# 299
  • Варна
Е, Абсурд, може за тях събота и неделя в 9.00 да е неудобно време. Някои хора използват свободните си дни за да починат, да се наспят. В този смисъл сигурно не е голям кеф ти да си спинкаш сладко, а по телефона маман да бълва въпрос след въпрос и да чака отговори.

И на мен ми са странни тези задължителни седмични гостувания...

Общи условия

Активация на акаунт