С какво ви дразнят свекървите - тема 91

• 78 021
  • 763
  •   1
Отговори
# 405

Дай пример от темата за мъж звънящ на майка си ежедневно?

Баща ми се обажда на баба ми почти ежедневно,за да я чуе как е и какво прави.
Вуйчо ми също,въпреки че е много зает.

След определена възраст на родителите, ежедневното обаждане вече има друг характер - проверявам дали не си болна, паднала и т.н. То е от страна на "децата". Ежедневното звънене от "мама" е доста тъжно ... подобни свекърви просто нямат на кого друг вече да се обадят, с времето са отблъснали всичко живо от себе си, единственото място, където могат да се самозалъгват, че са някои е разговора със сина им. Това е доста жалко всъщност. Жените постъпващи така, трябва да си дадат сметка сами на себе си защо го правят, но обикновено са такива егоисти фрустрирани, че не им пука, как се отразява на децата им.

# 406
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
тая плоча не се ли изтърка?

темата е за оплаквания от свекървите - оплакваме се.
който има желание ще посъчувства и толкова.

тема - аз съм по-по-най и моето мнение е най-правилно и всички други сте втори качество" няма или ако има не е тук.

# 407
Ама защо трябва изобщо да има някакво съревнование? Това е толкова болно и извратено, че няма накъде повече. И не, жената не превъзхожда мама само със сексуални услуги - такова изказване предполага някакво реално сравнение между двете. Те просто играят толкова коренно различни роли, че няма как да се направи каквото и да било сравнение - най-малкото възрастовата разлика е огромна. Все едно да седна да се сравнявам с майка ми или с 60-годишната съседка - толкова е нелепо. В едно здраво от психическа гледна точка семейство на сина е ясно, че това е мама. Той още от пубертета спира да я слага на пиедестал и слага там Марийка от в-клас. Къде са тия 30+ годишни мъже, за които майка им е светилото на светилата и я сравняват с жена си? Обичат си майките разбира се, ама не седят да пресмятат коя е по-добра, защото е абсурдно.

# 408
Ама защо трябва изобщо да има някакво съревнование? Това е толкова болно и извратено, че няма накъде повече. И не, жената не превъзхожда мама само със сексуални услуги - такова изказване предполага някакво реално сравнение между двете. Те просто играят толкова коренно различни роли, че няма как да се направи каквото и да било сравнение - най-малкото възрастовата разлика е огромна. Все едно да седна да се сравнявам с майка ми или с 60-годишната съседка - толкова е нелепо. В едно здраво от психическа гледна точка семейство на сина е ясно, че това е мама. Той още от пубертета спира да я слага на пиедестал и слага там Марийка от в-клас. Къде са тия 30+ годишни мъже, за които майка им е светилото на светилата и я сравняват с жена си? Обичат си майките разбира се, ама не седят да пресмятат коя е по-добра, защото е абсурдно.

То въпроса по-скоро е, къде точно майката поставя сина си/дъщеря си. Когато стане заместител на всичките и социални контакти, тогава нещата се изкривяват.

# 409
Salsisha, ами това е проблем на свекървата/тъщата и то съвсем реален. Не е здравословно единствените хора, с които обелваш по някоя дума да са децата ти - ти ще изперкаш, тях също ще побъркаш. Гледам по майка ми, която цял живот е била в близки отношения със съседките - пият си кафето заедно от време на време, искат си дребни услуги една на друга, отделно си има приятелки, с които се чува периодично и излизат на разходки. Това да се обсебиш от един единствен човек ми е патологично без значение дали става дума за детето ти, любимия или когото и да било.

# 410
Salsisha, ами това е проблем на свекървата/тъщата и то съвсем реален. Не е здравословно единствените хора, с които обелваш по някоя дума да са децата ти - ти ще изперкаш, тях също ще побъркаш. Гледам по майка ми, която цял живот е била в близки отношения със съседките - пият си кафето заедно от време на време, искат си дребни услуги една на друга, отделно си има приятелки, с които се чува периодично и излизат на разходки. Това да се обсебиш от един единствен човек ми е патологично без значение дали става дума за детето ти, любимия или когото и да било.

Да, така е. Но при положение, че са се докарали до тук, едва ли ще си обърнат внимание. Затова е най-добре, снахите да не го приемат лично, да разберат, че свекървите им са жени с дългогодишни проблеми, да поставят граници и да ги отстояват, точно както се постъпва с малко дете, или с тинейджър - с някой, който не е много наясно какво и защо прави.

# 411
Замислих се четейки ви, че в моя случай например, майката звъни на синовете си много често вероярно, защото бракът ѝ не е щастлив. И няма с кого реално да поговори. На човек като му е весело или тъжно най-нормалното е да иска да сподели. Лошото е, че това е от най-ранната им детска възраст и ставайки все по-големи вкопчвайки се в тях, ги е загубила. В тази връзка нещастният брак е оставил следа завинаги в тяхното семейство. Не питам и не се бъркам. Но то се вижда, а и синът ѝ, моят мъж, преди време ми заяви, че те не се обичат отдавна. И ме попита наистина ли смятам, че моите се обичат. „Сигурна съм!” - казах аз, но сърцето ме сви като видях изражението му. Тъжно е да знаеш, че родителите ти не се обичат и да го приемаш за нормално. Опитвам се да му показвам ежедневно какво е да има обич в едно семейство. Всеки родител би се радвал, когато обгрижват детето му. И затова като ми тупнат у нас на гости с тъпи въпроси, мен ме боли. И мисля, че това споделят снахите - болката си от отношението на свекърите, за което е и темата. „Разни хора, разни идеали„ или един хубав пътепис Simple Smile

# 412
А според мен няма нищо общо със свекърви, тъщи, мамини синчета и щерки. До хора си е просто, някаква своеобразна близост в семейството. Ние в нашата фамилия, напр., сме по-саможиви, не се търсим всеки ден, а когато се чуем, говорим кратко и по същество. Имам познати обаче, които се чуват всеки ден с близките си - майки с дъщери и синове, дъщери и синове с майките си (дори и тук доста жени го потвърдиха Wink), че и говорят по много. Което не е нито лошо, нито за пример, нито пък резултат от липса на други социални контакти. Просто имат какво да си кажат, обичат да се чуват и да си споделят. Когато обаче сред такива хора попадне човек, който се прозвънява с родителите си веднъж месечно, на него естествено ще му се види странно и може би дори неприятно. Ама чак да се тръшка, че видиш ли, що си говорят всеки ден... Сърдите се непрекъснато на Абсурт, но тя доста често е права. Да се цупиш, че половинката говори често с майка си, си е чиста проба ревност. И донякъде израз на ниско самочувствие. Защото не мога да повярвам, че въпросното говорене продължава повече от няколко минути до половин час. Ама не, как така ще си говори с нея, а не с мен!

# 413
  • София
Той разгоровора не тръгна от това, че някой си говорел всеки ден с мама, а че мама пише постоянно от 9:00 сутринта вкл. събота и неделя, предвид и това, че единия почивен ден всяка седмица са у свекърите. Сори, ама за мен не е нормално пораснал мъж живеещ с жена да си драска по цял ден с маминка, давайки отчет какво са яли, колко са спали и т.н. битовизми.

# 414
А според мен няма нищо общо със свекърви, тъщи, мамини синчета и щерки. До хора си е просто, някаква своеобразна близост в семейството. Ние в нашата фамилия, напр., сме по-саможиви, не се търсим всеки ден, а когато се чуем, говорим кратко и по същество. Имам познати обаче, които се чуват всеки ден с близките си - майки с дъщери и синове, дъщери и синове с майките си (дори и тук доста жени го потвърдиха Wink), че и говорят по много. Което не е нито лошо, нито за пример, нито пък резултат от липса на други социални контакти. Просто имат какво да си кажат, обичат да се чуват и да си споделят. Когато обаче сред такива хора попадне човек, който се прозвънява с родителите си веднъж месечно, на него естествено ще му се види странно и може би дори неприятно. Ама чак да се тръшка, че видиш ли, що си говорят всеки ден... Сърдите се непрекъснато на Абсурт, но тя доста често е права. Да се цупиш, че половинката говори често с майка си, си е чиста проба ревност. И донякъде израз на ниско самочувствие. Защото не мога да повярвам, че въпросното говорене продължава повече от няколко минути до половин час. Ама не, как така ще си говори с нея, а не с мен!

Не мисля, че е ревност или ниско самочувствие. Ако някой си рови в носа, пак би те дразнило, но не защото не рови в твоя. Но всеки човек усеща нещата, които излизат от нормата и гледа да ги премахне, дори и не винаги да може да ги назове точно.

# 415
Аз мисля, че е въпрос на организация и склонност на отсрещната страна да не се фръцва сърдито, ако в даден момент й се каже "Нямам много време да говоря сега, ще ти звънна по-късно или направо утре". Аз съм от мамините Богданки/Драганки, кое беше забравих - чуваме се за по 10-ина мин всеки ден, отделно всяка събота гледаме заедно едно предаване за серийни убийци в 23 часа - под заедно имам в предвид, че докато го гледаме си пишем по скайпа и коментираме и откарваме към час-2 така. Но, ако се случи да се обади в неудобно време, трябват точно 5 секунди да кажа "Не мога сега", за да затвори и въобще не го прави на въпрос. Освен това тя знае да не ми звъни сутрин, защото понякога ставам късно или когато съм на работа - всъщност като цяло не звъни за щяло и не щяло през 5 мин, чуваме се всяка вечер горе долу в определено удобно за всички време. В някои случаи, когато сме ангажирани минаваме с бързо съобщение по скайпа "Там ли си?" --> "Да, ама съм заета сега, добре сме" ---> "ОК, аз също" и толкова. Иначе редовно по 2 пъти на ден да ти звънят ей така за проверка + разпит и това да се "изисква" вероятно наистина е дразнещо. А, ако ще се виждаме същия ден, за какво отделно да давам отчет? Или ако сме били заедно предната вечер какво ново се очаква да съобщя на сутринта?

# 416
  • Canada

Птица, според мен е чисто и просто поставяне на граници и съобразяване с желанието на собствения й син, от страна на майката. Цупенето се проявява като следствие от неспазването на тия граници. Разбира се, че всяко семейство си има своите особености, но всяко ново семейство има правото да си изгради свои собствени. Ниското самочуствие може да ти попречи да не си пазиш тези граници и да позволиш да ти се качват на главата, не обратното.

# 417
  • София
Скрит текст:
Аз мисля, че е въпрос на организация и склонност на отсрещната страна да не се фръцва сърдито, ако в даден момент й се каже "Нямам много време да говоря сега, ще ти звънна по-късно или направо утре". Аз съм от мамините Богданки/Драганки, кое беше забравих - чуваме се за по 10-ина мин всеки ден, отделно всяка събота гледаме заедно едно предаване за серийни убийци в 23 часа - под заедно имам в предвид, че докато го гледаме си пишем по скайпа и коментираме и откарваме към час-2 така. Но, ако се случи да се обади в неудобно време, трябват точно 5 секунди да кажа "Не мога сега", за да затвори и въобще не го прави на въпрос. Освен това тя знае да не ми звъни сутрин, защото понякога ставам късно или когато съм на работа - всъщност като цяло не звъни за щяло и не щяло през 5 мин, чуваме се всяка вечер горе долу в определено удобно за всички време. В някои случаи, когато сме ангажирани минаваме с бързо съобщение по скайпа "Там ли си?" --> "Да, ама съм заета сега, добре сме" ---> "ОК, аз също" и толкова. Иначе редовно по 2 пъти на ден да ти звънят ей така за проверка + разпит и това да се "изисква" вероятно наистина е дразнещо. А, ако ще се виждаме същия ден, за какво отделно да давам отчет?
Или ако сме били заедно предната вечер какво ново се очаква да съобщя на сутринта?
Предвид, че става дума за отчет от момче/мъж, в тази ситуация, писане в 9:00 неделя сутрин, при условие, че са били там предната вечер, освен да даде отчет дали се е справила добре жена му/снахата предната нощ  newsm78? hahaha

# 418
  • Оптимист по принуда
Естествено, че е признак на ниско самочувствие да не ти харесва свекървенският контрол отдалеч, облечен в невинни разговорченца рано сутрин в почивен ден. Колко по-възвишено е да дадеш отчета, подробен, ясен, пък и да го заВториш, ако може и на следващата сутрин, пак по същото време.

# 419
  • София

Гугълче, права си на 100%, но това за теб е нормалното положение на нещата, защото имаш нещо в достатъчно коли- чество под скалпа. Hug
За всичките тук, които реват как свекървите обсебват синовете им, как изискват от мъжете им да ги поставят на пиедестал, че и как мъжете им се поддават и го правят, този ти пост е кощунствен.
Само защото си много малка за кандидат- свекърва, може и да не те наскачат, да не те обвинят във всички грехове и да не те пратят да си пиеш хапчетата.

Вярно, че темата е за оплакване от свекърви, но и е вярно, че която по- млада снаха има грам акъл в главата, поне би се замислила над това ,на което снахи с 20- 30- 40 годишен стаж им обръщат внимание в отношенията с мъжете им.

Общи условия

Активация на акаунт