С какво ви дразнят свекървите - тема 91

• 77 996
  • 763
  •   1
Отговори
# 390
  • София
А мъжът винаги е идиот, мама го тормози, той не може да каже НЕ. Добре, че се намира една жена да го отрехне.
Ами някои на които поне 20г.-22г. им е натяквано едно и също и са възпитавани в определена насока, са с такава психика и нагласа към живота, че несъзнателно не могат да казват "не", защото така са "обработени" години наред, че не виждат нищо нередно във възгледите и държанието на мама. Добре, че има и такива, които като пораснат и се "окопитват", та влизат в час с живота.

# 391
За мама е изгодно да е "идиот", за жена му не. И за децата му не е.

# 392

Как да не е?! Нали иска да го обработи по неин вкус.

# 393
Колкото пъти се пробуждах нощес виждах фейсбука на сина зелен.Притесних се, но се сдържах,днес по обяд му писах,няма проблем,бъг било да остане зелено. Щях да ги събудя,ако бях се обадиба или писала,защото забелязвам,че  и да не е на линия,като напиша нещо се отговаря веднага.Свързан е със съобщенията телефона.
Сигурно ще  е чудно на някои  как търпя да се притеснявам.Ами каквото и да е ,не мога да се телепортирам,нито мога с нещо съществено да помогна,нито ми искат помощта.Едно момиче ме научи на търпение, преди време си писахме и споделяхме, виждахме се.Не вярвах колко е млада,като децата ми и беше по-мъдра от мен.Но и да нервнича, няма полза да го изказвам ,пък и  мъжът ми ме научи на сдържаност,не по най -желания  начин ,но  постигна нещо.
Никой не е идеален,но може да се учи  да е добър.
И за мен постоянното изкривяване на казаното е  дразнещо,не е различно от разглезено  детинско държание.
Да си мъдър за мен е  да можеш да се откажеш от нещо  желано от теб.Заради доброто на друг.

# 394
  • София
Скрит текст:
А мъжът винаги е идиот, мама го тормози, той не може да каже НЕ. Добре, че се намира една жена да го отрехне.
Ами някои на които поне 20г.-22г. им е натяквано едно и също и са възпитавани в определена насока, са с такава психика и нагласа към живота, че несъзнателно не могат да казват "не", защото така са "обработени" години наред, че не виждат нищо нередно във възгледите и държанието на мама. Добре, че има и такива, които като пораснат и се "окопитват", та влизат в час с живота.

Добре, че се намира жена да ги светне.
Да го светне за кое - че вече е пълнолетен, живеещ отделно от мама и със собствено семейство и отговорности човек ли? То ако сам не ги осъзнава тия работи по-добре да се връща при мама.

# 395

Как да не е?! Нали иска да го обработи по неин вкус.
Не.
За вкусове ако ще си говорим,  вкусът на мама си е за татко, не за сина и снахата. 

# 396
  • Canada
Не е бъг, Боряна, просто ако не си излязъл от акаунта от телефона така се вижда. Моята майка и тя само дебне кой е на линия, кога станал, дали си е изпил кафето и т.н. Тези технологии колкото са удобни толкова са и досадни в дадени моменти. Simple Smile

# 397
Колкото пъти се пробуждах нощес виждах фейсбука на сина зелен.Притесних се, но се сдържах,днес по обяд му писах,няма проблем,бъг било да остане зелено. Щях да ги събудя,ако бях се обадиба или писала,защото забелязвам,че  и да не е на линия,като напиша нещо се отговаря веднага.Свързан е със съобщенията телефона.
Сигурно ще  е чудно на някои  как търпя да се притеснявам.Ами каквото и да е ,не мога да се телепортирам,нито мога с нещо съществено да помогна,нито ми искат помощта.Едно момиче ме научи на търпение, преди време си писахме и споделяхме, виждахме се.Не вярвах колко е млада,като децата ми и беше по-мъдра от мен.Но и да нервнича, няма полза да го изказвам ,пък и  мъжът ми ме научи на сдържаност,не по най -желания  начин ,но  постигна нещо.
Никой не е идеален,но може да се учи  да е добър.
И за мен постоянното изкривяване на казаното е  дразнещо,не е различно от разглезено  детинско държание.
Да си мъдър за мен е  да можеш да се откажеш от нещо  желано от теб.Заради доброто на друг.

Ти си идеална.

# 398
  • Ямбол
Какво толкова притеснително има някой да е на линия посред нощите, някой голям семеен човек?
Нямам фейсбук, но и да имах, нямаше да следя сина си там. А, да, да се отчета, не съм му се обаждала от няколко дни, седмица даже. Чакам в понеделник той да ми се обади, заради нещо важно. А даже не е семеен още. Каква съм коравосърдечна майка.

# 399
  • Наблизо

Дай пример от темата за мъж звънящ на майка си ежедневно?

Баща ми се обажда на баба ми почти ежедневно,за да я чуе как е и какво прави.
Вуйчо ми също,въпреки че е много зает.

# 400
  • при късмета

Предполагам, че баба ти е възрастна, а баща ти и вуйчо ти не създават връзки и семейство тепърва, нали? Едно е на 50-55 години всеки ден да звъниш на родител, друго да си на 30. Причините са различни. И нарочно поисках пример от темата, има защо

# 401
Не съм идеална ,сигурна съм.И не сме  си писали ,говорили  от доста време.Гледам и  те гледат,за това ми служи основно фейсбук-за връзка.
Не съм идеална ,но Трещи ,ти доста се заяждаш.С непознати.
Не искам  друг да прави като мен ,аз имам причина да съм такава.Но няма да я разисквам ,че отидоха три теми с мен.Вече съм абсолютно глуха ,само за час-два мога да нося апарат и  телефоните ме товарят,така че ако няма причина-не ползвам.Пишем си и не може всичко .Общуваме когато и ако се налага.Търпя.Искам като всички да съм  с децата си,но знам кое  е възможно.
Обаждала съм се преди-два три пъти като нацелиш  че гледат телевизия  и прекъсваш филм или нещо друго   се сещаш да спреш.Тук млади жени се жалват, нескъсали връзките още, и  ние трябва да сме наясно как става,а  не да подклаждаме огън.
Знам,че дразня някои.И че не съм идеална-дразня и  снаха и синове.Но все пак намираме начин да се разбираме.
И свекърва ми,при цялата злоба и егоизъм имаше мярка и усет,просташки не го е правила.Намеква,  изчаква,като напъне-има кой  да  я спре.Последните години ми бяха трудни- щом в пепелника на печката си свърши нощем работа е гадно,но се справих.И никой не е обещавал лесно,няма принцове,бориш  се за всичко важно.Не  хленчиш,ако това е успокоение.
Нямам за какво да драпам.Различна съм не по мое  желание ,съзнателно избирам да съм сама.Ама споделям и  не очаквам разбиране.

# 402
  • Наблизо

Предполагам, че баба ти е възрастна, а баща ти и вуйчо ти не създават връзки и семейство тепърва, нали? Едно е на 50-55 години всеки ден да звъниш на родител, друго да си на 30. Причините са различни. И нарочно поисках пример от темата, има защо
Не знам как е било тогава,не съм била родена.В началото на нашата връзка ММ звънеше често на майка си,бяха си свикнали така - с течение на времето престана.

# 403
Ама темата верно е рядко отровна. Боряна, аз разбирам за какво говориш. Да, всеки може да досади или сбърка, човешко е да се поправиш, научиш, нагодиш. Когато има взаимно уважение и разбиране, се напасват нещата.

# 404
  • Наблизо
Ама темата верно е рядко отровна. Боряна, аз разбирам за какво говориш. Да, всеки може да досади или сбърка, човешко е да се поправиш, научиш, нагодиш. Когато има взаимно уважение и разбиране, се напасват нещата.

Да и аз мисля така.Мъжът като е мунчо,а жената е копие на майката - ето ти ревност.Тук е за мен проблема,не кой как звъни.Докато се нагодят хорат,има остатъци от предишния живот които си стоят.Ако не са нужни,естествено си отпадат.

Общи условия

Активация на акаунт