Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?-23

• 81 336
  • 741
  •   1
Отговори
# 480
Защо ви е тази заверка? Със или без  нотариус, предварителният договор е валиден.
Таксата е на база материален интерес, ако се заверява съдържание. Може да ви излезе доста солено. Ако се заверяват само подписи - между 6 и 12 лв. на страница. Което е безсмислено:)

Когато е нотариално заверен можеше по някакъв член по-бързо да се изиска отмяната му ако отсрещната страна не си изпълни задълженията

# 481
Иване, недей да споделяш такива неща за СГ, че ще докараш инфаркт на хората. Smile

# 482
Дано по-скоро пуснат въпросното метро, че одъртях вече, а НСА си е много добре за бягане на спринтове.

# 483

Иначе, ако решите да е при нотариус можете да го направите без заверка, по-евтино е.
Благодаря за отговора.Заверката за какво се прави? А таксите знаеш ли какви са?
Без заверка 70 лв., със заверка около 320 лв.
Разликата е, че при евентуален проблем, когато документът е нот.заверен директно можеш да го пратиш на съдия-изпълнител, когато е без нотариална заверка ще трябва чрез съд да се разберете.

При предварителен договор нотариуса изисква няколко документа, но ако не ползваш такъв поискайте само копие на нот.акт, а примерни предварителни договори има в интернет. Те са стандартни.

# 484
# 485
Във Варна може ли да ми препоръчате 2-стаен апартамент до 40000 евро /за ремонт/?

# 486
Във Варна може ли да ми препоръчате 2-стаен апартамент до 40000 евро /за ремонт/?
В крайните квартали, панелка. Цените са в небето.

# 487
  • Бургас

Иначе, ако решите да е при нотариус можете да го направите без заверка, по-евтино е.
Благодаря за отговора.Заверката за какво се прави? А таксите знаеш ли какви са?
Без заверка 70 лв., със заверка около 320 лв.
Разликата е, че при евентуален проблем, когато документът е нот.заверен директно можеш да го пратиш на съдия-изпълнител, когато е без нотариална заверка ще трябва чрез съд да се разберете.

При предварителен договор нотариуса изисква няколко документа, но ако не ползваш такъв поискайте само копие на нот.акт, а примерни предварителни договори има в интернет. Те са стандартни.

Защо да го пращаш на ЧСИ? Има съдебна процедура за обявяване на предварителния договор за окончателен. Без нея не може да минеш, ако искаш да се приключи сделката. ЧСИ няма такива правомощия. Евентуално ако искаш само да ти се върнат парите, тогава веднага на ЧСИ?

# 488
Не става въпрос за обявяването на предварителния в окончателен. Става въпрос за разликата на предварителен с нот.заверка и без, написах това, което ми обясни нотариуса. Че, ако възникне проблем от какъвто и да е характер по имота, за който не сме уведомени от купувача и имаме основание да го разтрогнем, ако договорът е с нот.заверка процедурата е по-бърза. В противен случай, за да си получим капарото, че и в двоен размер трябва да прибегнем до съд.

Което, естествено, се надявам да не се случи Joy

# 489
И аз знам това. Иначе аз сключих без нотариална заверка, защото иначе нямаше как да стане сделка и реших да поема този риск. Но ако има избор, винаги бих го заверил.

# 490
Нашият нотариус ни посъветва да го направим без заверка, за да ни излезе по-евтино, а и масовата практика била такава. Оттам нататък всеки си преценя.

# 491
И аз знам това. Иначе аз сключих без нотариална заверка, защото иначе нямаше как да стане сделка и реших да поема този риск. Но ако има избор, винаги бих го заверил.
А защо не е имало как? Продавачът ли беше против?

# 492
Сложна история.

# 493
В крайните квартали, панелка. Цените са в небето.
Две стаи и кухня или холокухня и спалня?
Първи и последен етаж ако са вариант няма да имаш грижи според мен.
Предпочитания за квартал имаш ли?

И нещо по темата:
http://www.bloombergtv.bg/video/stremglaviyat-rast-na-tsenite-na … utm_campaign=home

Последна редакция: ср, 31 яну 2018, 12:19 от Stamatko

# 494
Преди да сте скокнали на метростанцията на НСА - не е ясно кога ще се строи, изобщо не е ясно откъде ще се вземат пари. След 2020 г. европейските фондове за инфраструктура ще са много различни, въобще не се знае дали ще дават пари за проекти, подобни на сегашните. Обсъждане на варианти колкото искаш, първоначало е било заложено преминаване през Студентски, после е решено към Мусагеница надземно (евтино). Колко пътища има, които са обсъждани, приети са проектите и така стоят на хартия... Тя и магистрала Струма уж е  голям приоритет, години наред местиха датата за завършването, трябваше да е готова за Олимпийските игри в Атина. И там имаше голямо лоби в лицето на Плевнелиев, там се и знаеше, че има осигурени пари от европейски фондове.

Докато се стигне до първа копка не се знае кое лоби със земи и строежи край Студентски ще надделее. Та чак и планове си правите къде ще е метростанцията.

Общи условия

Активация на акаунт