Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?-23

• 81 297
  • 741
  •   1
Отговори
# 435
Точно тези неща ги придвиждат от две години и още нищо от тях не се е случило. Колкото и да е голямо предлагането всичко се изкупува. До АКТ 16 остават само огризките от всяка нова сграда на хубава локация и приемливи цени.

# 436
Точно тези неща ги придвиждат от две години и още нищо от тях не се е случило. Колкото и да е голямо предлагането всичко се изкупува. До АКТ 16 остават само огризките от всяка нова сграда на хубава локация и приемливи цени.
И аз съм останала с такова впечатление. Дори тези НС на не чак толкова хубави локации изчезват доста преди АКТ 16. Ние се опитахме да хванем една строяща се сграда преди година - още имаха буквално само основата и вече нямаше тристайни, а от двустайните бяха останали няколко северни, които сигурно се водят ателиета с това изложение. Това преди какви да е актове.

# 437
И какви са вашите прогнози - питам съвсем сериозно? Че цените ще се вдигат непрекъснато и ще стигнат стойности , подобни на тези в Скандинавските държави?

# 438
Всички прогнози са ала бала. Като прогнозите за биткойна. Ако някой знае със сигурност какво ще се случи ще стане милионер.

# 439
И какви са вашите прогнози - питам съвсем сериозно? Че цените ще се вдигат непрекъснато и ще стигнат стойности , подобни на тези в Скандинавските държави?

Моята е за спад на цените. Вече се уравновесиха, така че следва спад.

# 440
И ние... сме в кюпа... Риск печели, риск губи Scream Grin

Там ли купихте? Идеята ви е препродажба после или?

Дружба... Иначе се надяваме да не се налага са продаваме, но кой знае след 2 години какво ще е положението. Оставили сме го като вариант, ако видим, че няма да смогнем на изплащането

Ама,  pe4enka, ти този спад май го предвиждаш, пък все не идва...

# 441
Прогнозите са логични за всеки свободен пазар - при повишено предлагане има намаляло търсене - ерго - намалени цени или стопиране на продажбите. Колко апартамента можеш да държиш заключени и без да носят доход? Моето мнение, че цената на НС расте заради ограничено предлагане, особено на по-напреднал етап. Обаче точно там се предвижда бум през тази и следващата  година, имайки предвид колко строежа започват сега и в скоро време. А и цените на НС вече са такива, че много трудно ще си напазаруваш половин сграда на проект и ще оставиш имотите така без да носят приход.

# 442
Аз смятам, че ни чака дълго плато, за нататък не знам. Цените в София, например, сега са в пъти под тези в други европейски градове. Няма да ги стигнат най-вероятно, но няма и много накъде да падат.

# 443

Сега цените се качват, после ще спаднат, после отново ще се качат, после отново ще спаднат итн итн. Както е било, е и ще бъде в един свободен пазар.

# 444
Ама,  pe4enka, ти този спад май го предвиждаш, пък все не идва...

Към края на годината пак ще си поговорим Grinning

# 445
Оставете София - там поне има много търсене. Тук (в Плевен) панелките поскъпнаха с 15-тина хиляди лева в сравнение с преди 2 години, което е абсурд.
По морето съм виждала цели новопостроени квартали, които изглеждат изоставени и обрасли. Като са на висока цена, какво? Само ще си стоят и ще се разрушат (не заради срока на годност, а защото никой не ги поддържа).

# 446
  • In the shadows of my mind
Аз смятам, че ни чака дълго плато, за нататък не знам. Цените в София, например, сега са в пъти под тези в други европейски градове. Няма да ги стигнат най-вероятно, но няма и много накъде да падат.
И аз съм на това мнение. Ако не стане нещо на международния хоризонт (нови кризи, войни, ала-бала) нещата при нас са относително стабилни. Вариант за второ КТБ ми е твърде съмнителен (визирам набедената ПИБ), защото отзвукът от Европа ще е кошмарен и което и да е правителство начело - ще падне и ще стане неизбираемо поне следващите няколко дни (както знаем, бълграският народ има къса политическа памет и си поиска комунистите има няма 20 години след Виденовата зима). Обобщено - по принцип сме си зле, но сме стабилно зле, така че цените ще се задържат горе-долу тези нива, които имат в момента поне тази година. Ако стане нещо голямо уау - тогава могат да тръгнат нанякъде.

# 447
  • София
Без да съм експерт, не мисля че скоро ще паднат цените. Освен да има нещо което да се случи, Влизане в еврото, крив курс евро/лев ( това ме тревожи за тез като нас с ипотека в евро) , вдигане на лихви , пак стачки или смяна на правителство, Някакви балони, тип крипто валути. Не съм експерт, пак да кажа, но може да има задържане на цени, според мен. Чак драстичен спад не ми се струва че ще има скоро.

# 448
И аз смятам, че спад не се очаква.

# 449
Да ви подшушна една интересна новина. Човек от фирмата, която строи метрото ми сподели, че проекта до Студентски Град е задвижен и ще започне до 3-4 години да се строи.

Та района около НСА и тази част на Малинова Долина ще стане топ.

Общи условия

Активация на акаунт