Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?-23

• 81 300
  • 741
  •   1
Отговори
# 420
Защо само в бг да строят масивни сгради - гледам "Търсене на дом по света" - в цяла Европа се строят къщи от камък и тухли. А в Англия и Франция даже се продават (за живеене) къщи от преди два века.

Не бих живяла в затворен комплекс, защото все пак не живеем в африканска държава и не смятам, че се нуждая от непрекъсната охрана (освен ако не съм в гето). Никога и при никакви обстоятелства не бих била съгласна да плащам цена равностойна на месечен наем, докато живея в собствен имот. Не ме интересуват преимуществата. Освен това, ако исках да съм извън града, бих предпочела да живея на село - в ремонтирана къща с голям двор, а не в някакъв модернистичен комплекс.

# 421
  • Най-красивата страна
Апартаментът е на мои близки,които живеят в чужбина и мислят да го продадат и да си купят нещо там.Не им достигат пари.
Не искат брокери,казаха първо на мен.
Цената е такава,защото е на последен етаж и няма асансьор.
Аз пък мисля да го взема и после да го давам под наем.

# 422
Звучи като шестица от тотото. Аз бих го купила. После винаги мога да го продам. Парите са смешни за такъв апартамент

# 423
  • София
Аз бих им казала, че е евтино жилището, да си вземат хората пазарна цена  Peace

# 424
И аз мисля, че е прекалено ниска цената и могат да вземат повече.

Аз също не харесвам затворените комплекси, а и да ги харесвах - все тая. Grinning Цените в Геритаж и съседните са като за Луксозенец и Центъра, а вместо там се намираш след околовръстното. Апартаментите в затворен комплекс с цени, поносими за средностатистическите хора са наистина забутани и определено не си представям да живея там. Например, имаше един Оазис пак над Младост 4, но доста по-нагоре и за да идеш до метростанция Бизнес парк трябва да минеш през друг затворен комплекс, където не може да минеш без пропуск, че живееш там и трябва да заобикаляш през пущинака. Grinning Или да правиш едни сложни обиколки с кола през пътя за Панчарево. Иначе красивички къщета, ама... аз лично не мога без никаква инфраструктура. 

# 425
  • In the shadows of my mind
А какво ви е мнението за затворените комплекси над Околовръстното? Резиденшъл е много скъп, но до него се строи нов- Garritage. След него има “Камбани” , “Детски свят” до Панчарево... Какви недостатъци виждате, освен цена Simple Smile, и бихте ли купили там?

Приятни и спокойни са, имат доста високи такси за поддръжка целогодишно. В Резиденшъл е много готино, но задължително трябва да си с кола, тъй като единственият автобус (314) не е много редовен, иначе до метрото пеша са около 20-25 минути разходка, но дишаш всичко от Околомръсното... Зимата е почти невъзможно да го вземеш, тъй като тротоарите по пътя не се чистят... От към магазини, аптеки, заведения и прочие е много бедно - трябва да идеш до Бизнес парка или Младост 4. Мисля, че има една частна детска градина, чиято такса обаче не знам. Училища и всичко останало - пак най-малко до Бизнес парка и Младостите трябва да се разходиш.

# 426
Аз като гледам Резиденшъл се чудя на какво отгоре са тези цени, даже мои познати живеят там и са доволни. На мен първо сградите не ми харесват, после това, че няма нищо наоколо, че все с кола трябва да се придвижваш, че и е не твърде лесен подхода в пиков час и т.н.

# 427
Много хора прогнозират спад на цените, а с всеки следващ проект се случва точно обратното. Мират Груп са си продали на 80 процента новия комплекс до хотел Вега за 1000 евро на квадрат, месеци преди първата копка. Направо съм потресен. Добре, че успях да взема нещо в района миналата година, моята цена е направо промоция в сравнение с това.

# 428
Абе то е достатъчно един да се издъни и да видиш как ще престанат така смело да хвърлят пачките на зелено. Все повече се притеснявам от подобен род сделки, направени още преди копката.

# 429
И ние... сме в кюпа... Риск печели, риск губи Scream Grin

# 430
Прави ми впечатление, че много купувачи на зелено изкарват на вторичен пазар имота веднага след като бъде готов или малко преди Акт 16 със съответната печалба разбира се. И си мисля, че все повече такива ще продават, а като се натрупат предложения и цената пада естествено. Неслучайно за София има данни за засилено предлагане на НС през 2018 предвид рекордния брой разписани разрешения за строеж.

# 431
Прави ми впечатление, че много купувачи на зелено изкарват на вторичен пазар имота веднага след като бъде готов или малко преди Акт 16 със съответната печалба разбира се. И си мисля, че все повече такива ще продават, а като се натрупат предложения и цената пада естествено. Неслучайно за София има данни за засилено предлагане на НС през 2018 предвид рекордния брой разписани разрешения за строеж.

Ама всичко се изкупува, и така цената ще падне на тръц. Поне докато някой не се издъни както писаха.

# 432
И ние... сме в кюпа... Риск печели, риск губи Scream Grin

Там ли купихте? Идеята ви е препродажба после или?

# 433
Много хора прогнозират спад на цените, а с всеки следващ проект се случва точно обратното. Мират Груп са си продали на 80 процента новия комплекс до хотел Вега за 1000 евро на квадрат, месеци преди първата копка. Направо съм потресен. Добре, че успях да взема нещо в района миналата година, моята цена е направо промоция в сравнение с това.

По данни на БНБ през декември са се вдигнали лихвите за бизнеса, така че започва да става рисково купуването на зелено. А и с толкова много строителство, ще има и много предлагане скоро, така че цената ще падне съвсем естествено, както се случи в Швеция Wink А и страха от вдигащи се лихви по кредити и радостта от вдигащи се по депозити ще си изиграе ролята Simple Smile

# 434
Да, аз точно това имах предвид - голямо предлагане и пренасищане на пазара. И съответно неминуем спад в цените.

Общи условия

Активация на акаунт