Какъв крем за лице използвате? – тема X

• 124 669
  • 748
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Благодаря на всички за идеите! Наясно съм, че всяка кожа си е строго индивидуално чувствителна към различните съставки и марки. Аз например съм страшно недоволна от Виши. Не съм ползвала против слънце, а други за подхранване, хидратация и т.н Няколко вида от различни серии. Беше отдавна и не им помня имената, но съм ги отписала за себе си. Lancome също пробвах (3 крема), е ужас! Щипе ми и ми стават лишеи. Само си дадох парите за 2-3 мазания и ги подарих. Но и на приятелките ми не им понесоха. Странно, защото се водят хубава и скъпа марка.На мен освен, че ми е суха кожата, но от някои по-тежки кремове ми се образуват мастни топчета! Най-гадното е, че сега са ми излезнали 2 нови на клепача, което е по-трудно за махане Sad
Преди години се чувствах страшно добре от една руска козметика Мирра, но нещо им изгубих следите. Имаха един единствен слънцезащитен за всякакъв тип кожа и освен, че не изгарях, лицето ми хващаше много лек и приятен тен, не излизаха лунички и най-изненадващото беше, че всички мастни топчета паднаха сами от него!
А за измиване (макар, че не е по темата), винаги съм ползвала течни сапуни и пяни за махане на грим, за да не се търкам с памуци, лосиони и млека. От месец съм си купила една туба 1л. бебешки сапун на SANO "без сапун". Освен, че се къпя с него, но се оказа прекрасен и за лицето и сваля всичкия грим много лесно. Цялата ми кожа се чувства много добре, защото изобщо не изсушава за разлика от всичко останало за баня.

# 586
Пробвай да вкараш някакви киселини/кремове с киселини за тези топчета, които се казват милиуми и не са мастни, а струпване на кератин.

# 587
  • София
Пробвай да вкараш някакви киселини/кремове с киселини за тези топчета, които се казват милиуми и не са мастни, а струпване на кератин.
Изобщо не съм наясно! Какви киселини? А тези кремове не изсушават ли допълнително?

Последна редакция: пт, 04 май 2018, 10:59 от Franie

# 588
Franie, да се включа и аз Smile
Пробвай да вкараш в грижата за лицето си масленото почистване.Във форума то е доста коментирано, можеш да намериш компетентни мнения на момичетата.
При мен то се оказа изключително добро за подобряване състоянието на кожата.
А за слънцезащитен крем, в темата споделих, че миналата година бях много доволна от този
http://www.marvi.bg/eucerin-sun-slancezashtiten-anti-ejdj-fluid- … ll-out-13375.html

# 589
  • Варна
И аз имам милиуми, отврат са Neutral Face
Какви кремове наистина знаете?

# 590
  • София

Усмивчица-28, мерси! Ще прочета, въпреки, че от масла пъпчасвам! Никога не съм имала пъпки дори в пубертета, но откакто ми се засуши така лицето пробвах различни масла или комбинации от такива и се "уредих"!
Даже на деколтето си бях намазала само веднъж след баня и там пъпчасах Simple Smile)))

# 591
Киселините са химични ексфолианти. Много по-нежни към кожата (ако са правилно формулирани) и ефективни в ексфолирането от скрабовете. Не изсушават кожата, напротив, някои от киселините като млечната например са овлажнители.
Търсете продукти с гликолова, млечна киселина и др. много са и са различни. Трябва да се чете. Ретиноидите също са ефективни в борбата с милиумите. Ординери имат хубави, ефективни и не скъпи продукти.
Избягвайте двуфазните почистващи лосиони и тежки кремове около очите. Peace

# 592
Franie,

аз препоръчвам този

http://biotrade.bg/melabel-whitening/melabel-sun-spf-50/?p=54&l=1&id=11

Миналото лято го ползвах. Не е тежък в никакъв случай. Средно плътен като консистенция. Наистина хидратира и въобще не се усеща върху кожата. Лесно се разнася и не оставя бели петна. Щях и тази година да го ползвам, обаче исках кремът и да е оцветен и затова го смених. По-горе писах, че се спрях на Юсерин.
Всъщност аз все още имам от кремчето и си го мажа по деколтето и шията.
Ако намериш някъде го пробвай, защото пък моята кожа е по-скоро нормална и не знам дали на теб ще ти е достатъчен като хидратация.
Също има и такъв крем с висок фактор, който е и избелващ.

Не е ли опасно да избелваме и излагаме на слънце. Вярно крема е с фактор, но кожата става по-податлива на петна и подобни. Как обясняват от фирмата-производител това.

Този е само слънцезащитен, не е за избелване Peace .

В момента го има в Ремедиум в комплект със слънцезащитен лосион и мисля и аз да се снабдя скоро.

# 593
  • Варна
Миоки благодаря ✌

# 594
Купих си го аз този миризлив нов слънцезащитен на Виши. Ароматът му е съвсем лек и дискретен. За по-чувствителните и нетолерантни кожи може да е дразнещ, но пък и за тях има избор от серии без аромати. Намазах доволно количество, кожата ми го пое и сега не усещам да имам нещо по лицето си. Чак съм изненадана, че толкова не го усещам.
Повече се затруднявам в избора на слънцезащитен за детето.

Моят опит със слънцезащитния на Биотрейд е от 2013, дори 2012. Много вероятно да има промени във формулата му през годините и това, което тогава ме е подразнило, вече да е изчистено като недостатък.

# 595
Наскоро майка ми ми каза, че започнала да си прави крем за лице сама. Купува си кокосово, какаово масло, глицерин и т.н. и забърква сместта. Дали някоя от вас има идея за ефективна "рецепта" за подобен домашен крем?

# 596
Какво значи ефективен? Какъв ефект се гони? Кокосово масло не бих си мазала на лицето лично аз.

# 597
Е то нищо особено няма в този крем-масла и глицерин. Аз кокосово масло не бих мазала щедро на лицето си. И изобщо, не бих си направила крем лично, въпреки, че знам точно какви съставки искам. Не е за мен тази работа, предпочитам да купувам.

# 598
Какво значи ефективен? Какъв ефект се гони? Кокосово масло не бих си мазала на лицето лично аз.

Под ефективен имам предвид да хидратира поне, едва ли много ще помогне против бръчки. А за кокосовоте масло - вредно ли е за кожата на лицето?

# 599
Не знам дали е коментирано, но какво мислите за кремовете на Renora, в които си избирате сами съставките??

Общи условия

Активация на акаунт