Какъв крем за лице използвате? – тема X

• 124 641
  • 748
  •   1
Отговори
# 600
Какво значи ефективен? Какъв ефект се гони? Кокосово масло не бих си мазала на лицето лично аз.

Под ефективен имам предвид да хидратира поне, едва ли много ще помогне против бръчки. А за кокосовоте масло - вредно ли е за кожата на лицето?

Има висок комедонен индекс, а е изсушаващо ако се нанся на суха кожа.

# 601
Какво значи ефективен? Какъв ефект се гони? Кокосово масло не бих си мазала на лицето лично аз.

Под ефективен имам предвид да хидратира поне, едва ли много ще помогне против бръчки. А за кокосовоте масло - вредно ли е за кожата на лицето?
За хидратация само глицерин и масла няма да са достатъчни. Аз също предпочитам готов продукт формулиран правилно, а и търся сътваки които сама не мога да си забъркам. Сега, ако ти е мерак сама да си правиш, е друга работа, но това което ще забъркаш, нядали ще е по-ефективно от тези които се предлагат на пазара.

Не е вредно кокосовото масло, но е с много висок комедоногенен индекс и е подходящо само са много сухи кожи евентуално. 

# 602
  • оттам, откъдето започва България
Аз съм ползвала крем Ренора, но го бях спечелила от игра тук в БГ-мама. Иначе цената ми идва висока. Специално за този, който аз си бях създала, цената беше към 120 лв.
На мен ми хареса, лек е и не омазнява, моят беше и слънцезащитен фактор.

# 603
  • Бургас
Ако имах финансова възможност,бих си взела Ренора.
Алергична съм към някои съставки и чета буква по буква съдържанието на опаковките.

Между другото си намерих евтин (поносим да кажем) крем за мен.Микса богат базиран на масла крем 25 процента Lipids and glycerin.
Попитах за Юсерин в аптеката,нямаха мостри,но ми казаха,че съдържа млечна киселина,а моята кожа тъкмо беше раздразнена и зачервена и милата дама ми каза,че имала лек пилинг ефект млечната киселина и не е за мен.Не знам дали е така,не разбирам,признавам си.Насочи ме към продукти за атопична кожа,те пък имат съставки,към които съм алергична.Само богатият компенсиращ крем на Авен би ми понесъл(гледах съставките,нямаха мостра). Евентуално него може да взема,но не знам,на Микса ми върши по-добра работа и от Арома 50+.
Взех и на Балеа едни,поне омекотяват и попиват веднага,харесват ми,особено цените 4-5 лв.
Вече мога да си позволя да купувам по няколко крема,при мен свършват за месец,месец и нещо най-много.

# 604
Млечната киселина в ниски концентрации действа като овлажнител, а не като пилинг, така че няма какво да се плашиш.

# 605
  • Бургас
Миоки, благодаря.
Вариантът е да си намеря мостра от друга аптека,никак не ми се рискува.

# 606
Щом ти е толкова проблемна кожата, непременно си вземи мостра първо.
Препоръчвам ти Дермалекс за кожа с екзема да пробваш. Много хубав крем е, непрекъснато го хваля, но наистина е страхотен за раздразнена и суха/дехидрирана кожа. Със серамиди е. Това са компоненти, които подпомагат кожата да се "поправя" сама. Търси си такива кремчета.

# 607
Аз пък имам чувството, че тестер е някаква мръсна дума. От месец обикалям аптеките в търсене на слънцезащитен крем и си искам мостри на кремове, които досега не съм ползвала - е, само в 3-4 аптеки ми дадоха. Или все нямат, или ме гледат така, че чак ме хваща срам от собствената ми наглост.

# 608
Дъщеря ми е с малка екзема на ръката, която периодично се обостря много. Заглеждала съм се в Дермалекс, но имам други неща, с които да я мажа. Но вероятно и него ще пробвам. Проблемът е, че тя, макар да вижда разликата, когато я мажа редовно, все мрънка и се дърпа и едва ли не ми прави огромна услуга, когато се намаже или ме остави да я мажа. Затова и често пропускам.

# 609
Явно е обща черта на всички дечурлига. Моят син също не понася да го мажа с нищо и трябва да се гоним, за да кандиса.

# 610
Млечната киселина в ниски концентрации действа като овлажнител, а не като пилинг, така че няма какво да се плашиш.

Някъде бях чела, че млечната киселина е полезна за мазна кожа и в пристъп на някакво умопомрачение си поръчах интимен гел с такава за измиване на лицето(моля, не ми се смейте....много).

# 611
Е че нищо смешно няма Simple Smile Важно е какви са съставките, а не какво пише на опаковката Wink

# 612
  • Бургас
Ох,това с тестерите им е болна тема.Но там,където питах ме познават и проверяваха дали има.Ще трябва до друга аптека да ходя.
Ще потърся състава на Дермалекс,ако има салицилова киселина в състава или някакви салицилати изобщо,не е моят крем.За съжаление съм алергична към салициловата киселина,към Benzyl Salicilate уж не съм проявявала реакции,но на разранените участъци кремовете с такава съставка малко щипят.То и с повече алкохол кремовете щипят.
Засега Миксата много ми успокоява, няма нито Benzyl salicylate,нито Ethylhexyl salicylate.Ако някой знае още имена на салициловата киселина или производни в кремове и козметика,моля да пише.Самата киселина съм виждала и като Salicylic acid ,и като Salicylate acid.Плашех се от едно Sylica(не съм сигурна така ли се пише),но то било силикон,проверих го.
То почти във всеки крем/шампоан/душ гел...има салицилови глупости,бясна съм.

# 613
Ох,това с тестерите им е болна тема.Но там,където питах ме познават и проверяваха дали има.Ще трябва до друга аптека да ходя.
Ще потърся състава на Дермалекс,ако има салицилова киселина в състава или някакви салицилати изобщо,не е моят крем.За съжаление съм алергична към салициловата киселина,към Benzyl Salicilate уж не съм проявявала реакции,но на разранените участъци кремовете с такава съставка малко щипят.То и с повече алкохол кремовете щипят.
Засега Миксата много ми успокоява, няма нито Benzyl salicylate,нито Ethylhexyl salicylate.Ако някой знае още имена на салициловата киселина или производни в кремове и козметика,моля да пише.Самата киселина съм виждала и като Salicylic acid ,и като Salicylate acid.Плашех се от едно Sylica(не съм сигурна така ли се пише),но то било силикон,проверих го.
То почти във всеки крем/шампоан/душ гел...има салицилови глупости,бясна съм.
Няма салицилова киселина
това му е състава:
Skin Identical Ceramide complex, Purified water, Glycerol, Glyceryl Stearate, Cocoglycerides, Cetyl Alcohol, Isopropyl Myrisate, Ceteareth-20, Ceteareth-12, Cetearyl Alcohol, Cetyl Palmitate, Dehydroacetic Acid, Benzyl Alcohol, Modified alumino-silicates + alkaline earth minerals (referred to as MagneoliteTM Complex) optimised for atopic eczema treatment.

Другият крем който горещо препоръчвам за суха и проблемна кожа е този BAYER Bepanthen creme

R двата крема не са мазни, но за сметка на това, силно хидратиращи и подходящи и за по-мазни кожи.

Ето тук за салициловата киселина и синоними.

# 614
  • София
Имам един вероятно доста лаишки въпрос, но защо трябва "на всяка цена" да не използвам един и същи крем за лицето и очите? Ясно, че кожата около очите е по-тънка, но ако нямам торбички, тъмни кръгове и подобни неща, за които целенасочено има съответни съставки, тогава наистина ли е кофти да се мажа с крема за лице?
В моят случай ползвам кремове за дълбока хидратация и все още избягвам по-агресивните за бръчки.
Киселини още не съм пробвала (чета в съседната тема). Та, питам за хидратиращите кремове. Също и за слънцезащитните. Аз от тях си слагам и на очите въпреки очилата.

Общи условия

Активация на акаунт