Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 46

• 49 609
  • 738
  •   1
Отговори
# 255
  • София
Здравейте момичета,
Имам следния проблем и съответно въпрос.
Откакто забременях скалпът ми е в ужасяващо състояние. Използвам предимно шампоани, които нямат силикони,парабени, киселини и т.н. Обаче от хормоните ли, от какво е не знам- скалпът ми се бели буквално на люспи.
Някоя от вас имала ли го е този проблем и как го реши?

Предварително благодаря!

# 256
  • Някъде там
Здравейте момичета,
Имам следния проблем и съответно въпрос.
Откакто забременях скалпът ми е в ужасяващо състояние. Използвам предимно шампоани, които нямат силикони,парабени, киселини и т.н. Обаче от хормоните ли, от какво е не знам- скалпът ми се бели буквално на люспи.
Някоя от вас имала ли го е този проблем и как го реши?

Предварително благодаря!
И на мен ми се появи пърхот, това си е от хормоните! Аз ползвам засега шампоан с чаено дърво с една идея е по-добре, но ако решите да си вземете противопърхотен шампоан си направете консултация с дерматолог!

# 257
Най- добре Низорал шампоан. За 2 дни ще отшуми проблема

# 258
Низорал трябва да се избягва по време на бременност, иначе е страхотен шампоан.

# 259
Шампоан "Здраве"

# 260
Извинете ме за малко тъпия въпрос. Нормално ли е бебето да хълца често и доста продължително? Четох, че това т. нар. хълцане се получава при поглъщане на водите. Има ли нещо притеснително в това?

# 261
Не, нормално е

# 262
Добър ден.
Колко време след установяване на бременност може да се излезе в болничен? При предишната ми бременност миналата година, която завърши неуспешно ми бяха изписали ФК и Дуфастон. Тогава д-рката ме пита каква е работата ми и каза, че не е препоръчително да работя като й обясних.
И другото, което е понеже аз не съм от София, а болницата е там трябвало адреса по местоживеене да ми е в София, за да може тя да ме следи и издава болничен? Това не го разбрах защо.

# 263
Може да излезеш в болничен веднага. Преди 45- дневния ще ти се наложи да минеш телк, защото имаш право на 180 дни непрекъснат болничен и няма дс ти стигнат. Телк да не те плаши, акушерката ти прави комплект документи и минаваш.
Това не е вярно за издаването на болничен. Аз съм от Пловдив ( по настоящ, постоянен и какъвто се сетиш адрес) и съм се следила в Надежда (София ) и всичкияте ми болнични са от там. Дори бих казала че процедурата им е много по- улеснена за тези които живетя извън София защото ми изпращаха болничния по куриер, вместо да се разхождам до болницата за всеки

# 264
В болншчни по заплашващ аборт може да се излезе след ехографски констатирана бременност в матката, т.с плоден сак снимка.
До тогава болнични от личния лекар, може да си с дископатия, че много често в начялна бременност това е симптомът - силни болки в кръста.

# 265
  • Пловдив
Здравейте, някой пие/пил ли е колаген по време на бременност? Би следвало колагенът да помогне разтягането на тъканите, но никъде по опаковките не пише, че е ок. Навсякъде казват да се консултираш с лекар, а като знам лекарите как обичат да разясняват такива върпоси...

# 266
Здравейте, бъдещи мами! Имам хиляди въпроси. понеже ми е първа бременност и съм лаик във всичко. Та към мамитата от Бургас какво е мнението ви за д-р Нина Добрева, понеже не съм от тук и не съм много наясно, поразпитала съм, но мненията за всички акушери са много противоречиви Sad .. Предстои ми фетална морфология и още не знам пола на моята точица, надявам се, че този път ще разбера, макар, че най- важното е да е здравичко ..

# 267
bambucha_85 , има колаген за бременни,но е много скъп. Аз изкарах голям късмет,направих си двумесечен курс с телешки колаген преди да забременея.Исках да са 3 месеца,но разбрах щастливата новина и го спрях. Дано да окаже добро влияние при раждането. Simple Smile

# 268
  • Пловдив
bambucha_85 , има колаген за бременни,но е много скъп. Аз изкарах голям късмет,направих си двумесечен курс с телешки колаген преди да забременея.Исках да са 3 месеца,но разбрах щастливата новина и го спрях. Дано да окаже добро влияние при раждането. Simple Smile

Стискам палци! Simple Smile

# 269
Здравейте, някой пие/пил ли е колаген по време на бременност? Би следвало колагенът да помогне разтягането на тъканите, но никъде по опаковките не пише, че е ок. Навсякъде казват да се консултираш с лекар, а като знам лекарите как обичат да разясняват такива върпоси...

Не само разтягането на тъканите, но основно за тонус на матката го изписват - да не настъпи преждевременно скъсяване на шийката и подобни. Ако не може да си намериш такъв за бременни, може да ползваш костен бульон, но разбира се концентрацията е съвсем различна ...

Общи условия

Активация на акаунт