Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 46

• 49 604
  • 738
  •   1
Отговори
# 270
Здравейте момичета,
Имам следния проблем и съответно въпрос.
Откакто забременях скалпът ми е в ужасяващо състояние. Използвам предимно шампоани, които нямат силикони,парабени, киселини и т.н. Обаче от хормоните ли, от какво е не знам- скалпът ми се бели буквално на люспи.
Някоя от вас имала ли го е този проблем и как го реши?

Предварително благодаря!

Шампоан с катран , всичко отшумява за много кратко време ..на миризма не е приятно, но когато се отмие не остава миризма ...

# 271
Здравейте,моят проблем е че откакто забременя започнаха да ми излизат по врата ,мишниците и под гърдите нещо като папилома уж била нормално но е ужасно. Моля за съвет😳

# 272
На мен ми излезе миниатюрен до едното зърно в 5 месец и падна сам за 2 седмици без да го третирам специално,аг ме посъветва да изчакам че сами падали.Мен пък ме притеснява една бемка на врата която нарастна,принудих се да си махна синджира заради нея,но дерматолога ще ми е приоритет след като свърша да кърмя Confused

# 273
Здравейте момичета,
Имам следния проблем и съответно въпрос.
Откакто забременях скалпът ми е в ужасяващо състояние. Използвам предимно шампоани, които нямат силикони,парабени, киселини и т.н. Обаче от хормоните ли, от какво е не знам- скалпът ми се бели буквално на люспи.
Някоя от вас имала ли го е този проблем и как го реши?

Предварително благодаря!

Шампоан с катран , всичко отшумява за много кратко време ..на миризма не е приятно, но когато се отмие не остава миризма ...
Аз имам този проблем от преди и сега по време на бремеността продължавам със същите шампоани , които изчистват скалпа и регулират себума! Купувам ги от аптеките като постоянно сменям марките най- много използвам на Юсерин , Виши.., но ако спра да се къпя с тях и люспите започват отначало!

# 274
Здравейте , мами! Аз съм в 31 г.с и на фералната морфология през която минах в 29 г.с лекарят ми каза , че бебето е голямо 1,500 и няма да мога да родя нормално, а аз искам да родя нормално ! Бихте ли сподели мнението си? Благодаря!

# 275
Най-добре е това да се обсъди поне с двама различни опитни лекари.

# 276
Най-добре е това да се обсъди поне с двама различни опитни лекари.

Да попитах и наблюдаващата ми бремеността лекарка и тя казва няма проблем ! Консултирах се с трети лекар и ми казват , ами ако искаш дупето си е твое ... не е шега болките са много големи ! Едва ли , защо да се мъча( или защо да се мъчат) по добре секцио!

# 277
В Германия, дъщерята на една позната роди бебе 4700 гр. 57 см......

Не се поддавай на такива манипулации..
Ако ще те успокои, нашето слонче в 32г.с. беше 2500 гр. И док нито за миг не е помислял за секцио, защото бебето било голямо.
Друг е въпросът, че аз имам забрана за нормално, но от лекар офтамолог.

# 278
  • София
Здравейте , мами! Аз съм в 31 г.с и на фералната морфология през която минах в 29 г.с лекарят ми каза , че бебето е голямо 1,500 и няма да мога да родя нормално, а аз искам да родя нормално ! Бихте ли сподели мнението си? Благодаря!
Здравей, бях на фетална морфология при един от най-добрите специалисти в София, в 31ва седмица бебето беше 2000кг и никой нищо не ми е споменал, че е прекалено едро и не мога да родя напълно нормално, напротив казаха че всичко си е наред. Не мога да повярвам, че има толкова много лекари, които без никаква причина те убеждаваш да раждаш секцио...

# 279
А идва ли ви наум, че не зависи само от бебето препоръката за раждане, ами и от състоянието на майката? Мен по-скоро ми изглежда малко за тази седмица и са и го казали с оглед на някаква опасност при чакане/допускане на нормално раждане ...

# 280
И от опитността на израждащото аг и екипа зависи.
 Аз много бих искала да раждам естествено и прочетох, че е голяма рядкост да попаднеш на екип, който може да насочи предлежанието на бебчето още в матката, за да улесни родовия процес.

# 281
А идва ли ви наум, че не зависи само от бебето препоръката за раждане, ами и от състоянието на майката? Мен по-скоро ми изглежда малко за тази седмица и са и го казали с оглед на някаква опасност при чакане/допускане на нормално раждане ...

Не ми е минавало през ум. Най-редовния им номер е да лъжат голямо бебе, ще се мъчиш.
Масово им е по-лесно да планират за 30 минути едно секцио, отколкото да чакат нормално раждане.

Ако има медицинска причина не би трябвало да се прикрива от лекаря.

# 282

Не ми е минавало през ум. Най-редовния им номер е да лъжат голямо бебе, ще се мъчиш.
Масово им е по-лесно да планират за 30 минути едно секцио, отколкото да чакат нормално раждане.

Ако има медицинска причина не би трябвало да се прикрива от лекаря.

Аз не мисля, че на това бебе могат да кажат голямо. По-добре да попита подробно.

# 283
Според мен бебето си е нормално.

И тн.

Освен това бебетата наддават най много последните седмици, а и не всички се раждат по калъп 3500.

# 284
В 31 г.с. и на мен ми се струва че 1500гр не е голямо бебе, да не говорим че в повечето случаи има разлика между реални кг и данни на ехограф. Друг е въпроса ако бебето не е застанало както трябва ( въпреки че е рано и има на къде да се върти) и док не е обяснил, както трябва.

Напоследък ми прави впечатление че много лекари, в това число и аг и педиатри смятат някакви неща за елементарни и не ги обясняват, а всъщност за жените, които стават майки за пръв път са нови неща, които едва ли не трябва да научат от интернет

Общи условия

Активация на акаунт