Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 46

• 49 515
  • 738
  •   1
Отговори
# 495
  • Milano
Благодаря!
Честно казано умората не ме плаши, тъй като ще имам време да си почивам (мисля, надявам се ) .. просто е досадна и не съм й свикнала Grinning

Честито, лека бременност ти желая.
По въпросът с умората - и аз чувствам умора постоянно. Имам чувството, че се събуждам изморена. 😄 За момента за жалост не мога да си поспивам по цял ден, че трябва да се ходи и на работа и там по цял ден съм с енергия нулева. Надявам се да отшуми с времето и да не съм до края на бременността така.
Пишкането е малко повече от по принцип, преди не се събуждах посред нощ за да ходя до тоалетна, но сега се събуждам.  
Дано поне минеш “тънко” и гаденето те подмине, че аз имам и този бонус. 😄🌸

# 496
Хехе, благодаря!
Аз имам невероятният късмет да съм в отпуск, но за съжаление краят му се вижда Cry Laughing
Относно гаденето , аз така разбрах, че "някой" не харесва храната която ям Smile Smile  Понеже работя в ресторант за бързо хранене, една вечер отскочих до работа и ми се прияде нещичко, но няколко минути след като хапнах, просто го върнах. Sweat Smile Но пък от тогава не съм имала други такива позиви, само повечко киселини...Close

# 497
  • София
Здравейте! Вече втори ден имам зверски болки заради мъдрец... Бременна съм от скоро и според гинеколога няма проблем да взема аналгин, но все пак се притеснявам ужасно много! Зъболекарката каза, че не е хубаво сега да се прави каквато и да е манипулация.. Вие какво мислите? Дайте съвети нещо за успокояване
Точно от мъдрец страдах и аз,но бях към 15 седмица ,бях на кръворазреждащи инжекции и никой нямаше да се навие да ми вади мъдрец,аз пък не бях навита да ги спирам.В крайна сметка цепнахме венеца и оправихме зъба.Никакъв проблем няма с пломбите и упойките дори,доста проучвах нещата.

# 498
Първо е умората, после безсънието, както се вижда Joy и пак си уморен накрая...

# 499
Здравейте, момичета Hug Постът ми се повтаря от друга тема, но за тези от вас, които не участват там, пиша и тук Simple Smile
Доживях и аз след всички изпитания и мъки да ви дам малко разказче от мен Simple Smile Родих в Мбал Надежда. Очарована съм от всичко! Екипът, който ме пое ден преди раждането беше отличен и бърз - с документи, изследвания, настаняване и т.н. Операцията мина перфектно! Анестезиологът, д-р Генадиева, всички бяха повече от перфектни. Спокойно ми обясниха всичко, което ще правят стъпка по стъпка. Бяха изключително внимателни и през цялото време имаше някой, който да ме държи за ръка и да ме пита как съм. В реанимацията жените са супер отзивчиви и любезни и всички си разбират адски много! Тук в отделението с бебетата все едно, че аз съм бебето - толкова са грижовни в цялото отделение. Спокойни и усмихнати, много приветливи и откликват на всичко. Абе думи нямам... Очарована съм...
И така след инвитрото с донорски материал, след лежането 2 месеца заради отлепено плодно сакче и след диагнозата "веламентозна инсерция" на пъпната връв, благодарение на д-р Генадиева и д-р Михова, както и на цялата болница на практика, на бял свят се появиха така чаканите и обичани Юлиана и Никола Heart Eyes Heart People Couple

Страхотна новина! Здрави бебета, щастлива мама и съвестни лекари, какво по-хубаво! Честито и дано всички в тази тема да се похвалим с такъв добър финал! Simple Smile

# 500
Много благодаря за бързите и определено полезни отговори!
А какъв беше теста,който си използвала и аз се надявам да съм в 3та седмица но не съм направила още тест,т.е направих но излезе съвсем тънка едвам забележима втора линия сякаш е надраскана с игла.....Миналият ми Ц беше на 31.12.2017.....
имам позиви за гадене,често уриниране,напражение в гърдите и от вчера и болки в кръста

# 501
Момичета, симптомите не идват толкова бързо и накуп. Рано ви е още за повечето симптоми. Гаденето обикновено идва по-късно, умората също. Някои симптоми може и изобщо да ги нямате. Според мен, засега си внушавате повечето неща.

Джани, мисля, че твоят тест беше отрицателен.

# 502
  • Някъде там
Момичета помагайте! Днес не ми се ходи на спешен, че не се знае с какво ще е пълно! Силно зачервен мо е ларинкса и имам температура 37.7! Кога да пия парацетамола над 38 гр.  ли? И за гърло освен прополки и тантум верде какво дтава друго?

# 503
Джани има 5-6 дни до МЦ Flushed
Как да й е + теста...

Капризче пий сега парацетамол и почвай с бабините илачи за гърло, да го пресечеш.

# 504
Оффф наистина помагайте  аз съм 8ми месец и вече шести ден съм с хрема ,болки в гърлото и кашлица се появи която идва от гърлото и сутрин има гадна храчка на цвят. Доки каза че не съм за антибиотик ама аз по добре не ставам. И гаргара с лайка сода и мед правя пия проснат смуча тонзилотрен и фитоназал за нослето ама май няма да се размина без антибиотик. Четох някакви гадни неща за кашлицата при бременни😭. Доктора каза че нямало да стигне до бебо ама аз много се притеснявам моля ви за съвети.

Последна редакция: нд, 28 яну 2018, 11:06 от Mehur

# 505
Оффф наистина помагайте  аз съм 8ми месец и вече шести ден съм с хрема ,болки в гърлото и кашлица се появи която идва от гърлото и сутрин има гадна храчка на цвят. Доки каза че не съм за антибиотик ама аз по добре не ставам. И гаргара с лайка сода и мед правя пия проснат смуча тонзилотрен и фитоназал за нослето ама май няма да се размина без антибиотик. Четох някакви гадни неща за кашлицата при бременни😭. Доктора каза че нямало да стигне до бебо ама аз много се притеснявам моля ви за съвети.
С кашлица бях почти 3 седмици като две от тях в болничен. Не само, че не съм пила антибитотик, ами и бебокис стана двойно по-голям за 10 дни, в които бях в болничен. Вярно е, че съм в четвърти месец още, но по никакъв начин кашлицата не му е пречела. Пречеше на мен и ме болеше под гърдите от напъване. Ако нямаш висока темепература и дробовете ти са чисти не знам защо искаш да пиеш антибиотик.

# 506
За кашлица пия чай от орехи - 2-3 строшени на две ореха, половин литър вода, чакам да поври 5 минути. Става черна течност, слагам и една лъжица мед. С тази отвара се излекувах от адската кашлица след 1 месечно лечение с какви ли не антибиотици, които не помогнаха. Питах лекаря дали мога да го пия по време на бременност и каза, че е ОК.

# 507
Аз се сещам само за гаргара (аз я правя само с лайка и 1ч.л. сода) по 3-4 пъти поне, промивки на носа с хипертоничен разтвор и физ. разтвор, витамин С ампули за пиене, фрешове от цитруси, повече супи с костен бульон (пилешки, телешки), парацетамол, чай от шипки, мед, "медени" или "лучени" чорапи от бабешките рецепти и изварен компрес за гърлото (но не и компреси по торса - на гърдите или гърба).

# 508
Аз изкарах някакъв вирус началото на месеца. Бях доста зле. Оправих се единствено с бабините илачи - правих си инхалации с лайка и сода, гаргара с оцет и сол - веднага шзхвърля налепите по гърлото, вит. Ц за хремата. Много лежане, спане и литри чайове с лимон и малко мед.
Парацетамол по 2-3 на ден. Аг ми е казвал, че е препоръчителен, защото бебето може да има Т, дори и ние да нямаме. Последните проучвания сочат, че парацетамол не нанася вреди по време на бременност.
Моя приятелка е много доволна от тези дето ги рекламират сега за промивки на носа - така е "оправила" хремата на нейното бебче.

# 509
Направих тест Shure check, излезе много бледа вторе черта още на следващия ден си направих тест be.live (вътре са два теста единия е за ранно отчитане) и чертата беше далеч далеч по-видима от тази на shure check. И аз бях чела, че толкова рано няма как да отчете (като се има предвид, че на мен МЦ ми е нередовен, понякога закъснява доста, понякога с ден само), но ето резултата е налице. Simple Smile Успех ти желая!

Скрит текст:
Всъщност тестът ти е отчел на 26ти ден от цикъла, което не е толкова рано. Урините тестове могат да отчетат най-рано около 12 дни след О, което е около 3 дни преди датата на менструацията. Не знаеш със сигурност кога е трябвало да ти дойде, защото си с нередовен цикъл, но щом тестът ти е бил + на 26ти ден, то цикъла ти вероятно е щял да бъде около 28 дневен. Изяснявам го, защото при другата дама има още 5-6 дни до датата на менеструацията, което е много рано, освен ако и нейният цикъл е нередовен и не й остава по-малко време до менструацията.

Има друга тема,  в която се обсъждат съмненията за бременност и тестовете за бременност.

Общи условия

Активация на акаунт