Инвитро/Икси на 40 (и) + Инвитро/Икси с ИЯР- тема 3

• 80 614
  • 739
  •   1
Отговори
# 210
Може,може. Пухче нали,бременна до доказване на противното Simple Smile
Момичета,кои тестове са по-чуствителни с 20 или с 10...

# 211
С 10 трябва да са по- чувствителните, според мен

# 212
Бубанка, стискам ти палци! Ако е отрицателен, няма да се отчайваш и да се предаваш!
Смело продължаваш напред! Hug
svetlana7878, ако и следващия месец си с 1, сменяй доктора, няма да ти свърши работа,
клиники има много, недей да си губиш времето! Аз така мисля. Късмет! Hug
Пухче, аз не съм компетентна, затова и хич не си напрягам главата да мисля, обаче и в двете клиники ми казаха, че съм имала по-голям шанс със стимулация, било то и лека. Смятам, като отида на преглед, да попитам д-р Карликая какво мисли за ЕЦ в моя случай.

# 213
С 10 трябва да са по- чувствителните, според мен
Мерси Пухче и аз логично така си мислех,но знам ли.Ей сега отивам да се заредя с един такъв за утре сутрин Simple Smile

# 214
Мерси Сиси не съм отчаяна изобщо даже,ние си имаме едно здраво 8г. момченце,заченато естествено.

# 215
Сиси, питай го. Тук из темите чета, че на ЕЦ  я-те са по- качествени.Пак има лека стимулация, но  много по- щадяща здравето ни. Интересно какво мислят там по въпроса.
  Мен последните 2-3 месеца много странно ме болят гърдите през целия цикъл. Не само при допир, а така, както си стоя. Чудя се дали не е последствие от двете ми стимулации. Или пък наближавам предменопауза и хормоните ми тотално са се разбъркали. Въпреки,  че имам редовен цикъл още, забелязвам,  че става по-кратък и по-оскъден. Което ме навежда на мисълта, че ако се мотам още, скоро ще започна да имам проблеми с лигавицата.
Та така, седя си, мисля си, притеснявам се, а нищо не правя!  Имам някакъв страх да предприема конкретни действия - да не би пак да не успея.
  Позанимавах ви със себе си- защо да давам пари на психоаналитик,  като си имам вас!  😉

# 216
Пухче, не се притеснявай, то от мислене, излишно се стресираме, самонавиваме и само си вредим по този начин. Аз имам конкретен проблем с гърдите, имам и фамилна обремененост. Ходила съм по лекари, конкретно от години посещавам един, който е хирург-онколог, имала съм различни симптоми, доста странни, споменатият от теб също, и то дълги месеци, дори не можех да спя. Едва ли от стимулацията те болят, може да се дължи на много фактори, не мисля, че навлизаш в менопауза, не се стресирай излишно, че стресът е в основата на всичко. Лекарят ми е казвал, че са нормални тези неща, да не се притеснявам, изписвал ми е гел за мазане.
Цикълът ми винаги е бил редовен, от 27-годишна съм имала различни етапи -
ту много обилен като кръвоизлив, ту оскъден.
Лекар, който е доказал, че наистина мога да му се доверя, ми е казвал, че е в реда на нещата да има такива периоди и всеки месец да е с различна продължителността на кървене. От около 30-годишна почти винаги имам ярка кръв до 3 ден, после вече намалява, на 5 ден може да има само капки, може и нищо да няма.
Сега в ТР ме питаха, казах им, както си е, казаха, че е добре. Нормално е с годините цикълът да се променя.
Е, истина е, че вече бавно ще започваме да навлизаме в предменопауза,
но дори и да е така, още имаме шанс, особено ти!
Не си мисли подобни неща, че внушението е голяма работа.
Изследвай си хормоните, така ще разбереш как са, аз през февруари ще ги изследвам, този месец реших,
че няма смисъл.
Ти си силен човек, ще се справиш, сигурна съм! Hug

# 217
  • In transit
Пухче, разбира се, споделяй, ще слушаме, помагаме. Прегръдка!
Бубанка, няма да се отказваш, имаш време още!

За фоликула съм съгласна с Пухче. Доки каза, че ако искам може да продължим още 2-3 дни, но аз реших да спрем още сега, не виждам смисъл след като Е2 не мърда и като ще е само 1 фоликул, по-добре на ЕЦ според мен. И без това се притеснявам с тия хормони да не ми се появи пак някоя ЕМ киста. То не е едно... По-скоро ми е странно защото и АМХ и ФСХ са ми сравнително ОК, фоликули също имам, не е само един останал да кажеш, но не реагират на стимулацията. Сигурно ЕГН-то си казва думата.

# 218
Мики, може да е и от неподходяща стимулация. Аз съм с високо ФСХ и въпреки това докторът успя да го добута до финал фоликула, въпреки че беше изостанал по едно време.
Сега дали я. е била некачествена, или е станала такава от стимулацията,
може само да се гадае.
Принципно всеки организъм е строго индивидуален и реагира по различен начин.
Трудно е да се улучи подходящата стимулация от първия път,
особено, ако нямаш и опити зад гърба си.
При ЕЦ има пък риск, че фоликулът може да не достигне желаните размери. Когато имах 2 на първичния + доминантен, докторът каза, че са малки за периода, в който трябва да са.
Бях на 10 ден от МЦ. Това ме тревожи мен, следващият път ще искам да чуя мнението му конкретно за моя случай, не по принцип.
Дано следващият път да имаш късмет! Hug

# 219
  • In transit
Сиси, благодаря ти. Пожелавам ти и ти да успееш следващия път! Kiss

# 220
Благодаря, Мики! Hug За себе си не храня надежди, на какъвто и да било цикъл, ама не мога да се откажа,
при теб има по-големи шансове, не спирай да опитваш! Hug

# 221
Благодаря, Мики! Hug За себе си не храня надежди, на какъвто и да било цикъл, ама не мога да се откажа,
при теб има по-големи шансове, не спирай да опитваш! Hug
Сиси, недей така, Надежда винаги има! Simple Smile

# 222
  • Бургас
Бубанка стиснати палци от мен Hug

# 223
....И така, и аз да се отчета, момичета: След неуспешния 1- ви опит, продължих...
От 3 месеца ходя на фоликулометрия. Тъй като ММ отсъства, идеята ми беше да ми вадят яйцеклетки и да ги замразявам , на ЕЦ това.
1 месец имах 2 задържани фоликула, по 1 във вс яйчник, и нищо не предприех.
2 месец два хубави фоликула, които тръгнаха добре в началото, и на 12 ден от МЦ започнаха да намаляват размерите си.
Този месец, на 14 ден имах само 1 фоликул с размер 15,5 мм. Simple Smile
 Доки каза :  - Готова си, тръгвай за клиниката. / която е на 200 км. от Варна/.
На следващата вечер ми сложиха  Прегнил, а на третия ден тръгнах за клиниката. Доктора, който тр да ми направи пункцията, изглежда ми даде ден за пункция за  след 2 дни от слагането на Прегнила. Съответно, там се установи, че фоликулът се е спукал.  Естрадиола ми беше 244 в дена на Прегнила. Прогестерон 52, 8. ЛХ беше 8 .Мислите ли, момичета, че  яйцеклетката е била добра? Simple Smile
П.С. Ембриоложката на клиниката, в която бях, дойде при мен да разговаряме. Каза ми, че не е добра идея да се вадят яйцеклетки и да се замразяват, защото трудно оцелявали при размразяването. По - добре било да се оплождат и тогава да се замразяват! Simple Smile А аз се разбързах, докато ММ го няма...Да не бездействам Simple Smile
Доки каза: продължаваме!

# 224
meg_4e7, успех, мила! Стискам палци от цялото си сърце! Hug

Общи условия

Активация на акаунт