Инвитро/Икси на 40 (и) + Инвитро/Икси с ИЯР- тема 3

• 80 617
  • 739
  •   1
Отговори
# 225
Мегче,тогава не е ли по добър варианта сперма да замразите и при извадена яйциклетка да я оплождат с нея,щом го няма мъж ти.

# 226
  • In transit
Мегче, стискам палци следващия път да станат нещата. За себе си съм установила, че като бързам не ми се получават нещата. Затова се опитвам да бъда търпелива, че иначе съм много импулсивна. Но ти си знаеш за себе си и състоянието си. Прегръдка!

# 227
Мегче, зачетох се в поста ти....Не знам точно какво са имали предвид обяснявайки ти, че трудно оцеляват яйцеклетки,  бивайки замразявани. Може би зависи от конкретния случай и клиника. Аз съм замразявала яйцеклетки  на естествен цикъл или с костилбегит и като краен резултат, не само, че оцеляха, но по думите на биолога тези яйцеклетки - нестимулирани са били много по-добро качество от опитите ми със стимулация. Отделно, тогава от тях се развиха  много добри ембриони. Много двойки успяха точно от замразените. Разбира се всеки случай е частен. По важното, което тогава ми направи впечатление е опитността на лекаря да познава статуса на конкретния  случай и правилно да таймира пункцията.  После и преценката на биолога работещ с яйцата преди да пристъпи към замразяване

# 228
Замразяването на яйцеклетка е рисково до толкова, че е почти от вода целият й състав. Неопитни ембриолози и не до там добра апаратура, могат да скапят положението. Не е невъзможно и не е противопоказно.
Това за бързането бавно и аз не го умея, но ще трябва да се чака. До към април месец сме на добвки, спорт и Кето диета. Препоръчаха ни също покрай тях акопунктура и масаж. Общо взето яко релакс. Аз не го умея, вечно съм наежена в последно време. Това с хормоните, особено с Е2 е малко подвеждащо. Неясно за мен. На ЕЦ и на мен ми се е пукал фуликул преди пункция. Много е неприятно чисто емоционално. Иначе ако трябва да се спука ще се превърне в задържан...
Рано или късно ще успеем!!! 🤰🏻

# 229
  • In transit
Вики, кето диетата не е ОК за яйцеклетките, цикъла и изобщо ако целиш бременност. Ограничаване на В. да, но не и под 100г на ден. Внимавай да не си прецакаш хормоните. За релакса ще се научиш, важно е наистина да няма стрес човек, аз съм станала пълен дебил в последно време, старая се изобщо да не си вдигам нерви за битовизми и хората около мен.

# 230
Успех, Вики! Стискам ти силно палци! Hug И аз в края на март мисля да отида на преглед, ще видим какви ще са ми хормоните през февруари. Сега пия максимално добавки, повече от това не мога, да видим дали ще има някакъв резултат, честно казано, силно ме съмнява да подобрят я., като е изчерпан резервът, каквото и да пия, едва ли ще ми излязат повече фоликули, лекарите ми казаха, че с този резерв повече от 2 едва ли ще имам, то за толкова се моля, ще видим през март какво ще е положението.

# 231
Замразяването на яйцеклетка е рисково до толкова, че е почти от вода целият й състав. Неопитни ембриолози и не до там добра апаратура, могат да скапят положението. Не е невъзможно и не е противопоказно.
Това за бързането бавно и аз не го умея, но ще трябва да се чака. До към април месец сме на добвки, спорт и Кето диета. Препоръчаха ни също покрай тях акопунктура и масаж. Общо взето яко релакс. Аз не го умея, вечно съм наежена в последно време. Това с хормоните, особено с Е2 е малко подвеждащо. Неясно за мен. На ЕЦ и на мен ми се е пукал фуликул преди пункция. Много е неприятно чисто емоционално. Иначе ако трябва да се спука ще се превърне в задържан...
Рано или късно ще успеем!!! 🤰🏻
Здравей, Вики! Simple Smile
Това е възможно, не знаех, че яйцеклетката се състои почти  от вода! Пропуснала съм го  да го прочета.
И аз като тебе спортувам, тръгнах на фитнес, бях спряла от 1 година ходенето, и сега се чувствам добре. Приемам от 2 месеца CoQ10 comlex, Магнезий + Цинк+ Калций, Омега 3. Сега смятам да взимам и Омега 3, 6, 9 .
Засега това пия. Каква е тази Кето диета?
И на мен с Е2 ми е малко неясно, коя е гаранцията, че стойностите му ще покажат качествена яйцеклетка!
Този път не се подразних, че се е спукал фоликула, решила съм да не се стресирам, че и без друго работата ми е изпълнена със стрес, поне това да избегна!
Ще успеем, въпрос на време е, мила! Simple Smile

# 232
Мегче, тази диета е Кетонова. Проучих я, но нещо не прегладнях, както се казва. За мен наййййй-добрата култура на хранене е разделното хранене. Всичко останало лично мен ме тормози и изнервя. Пробвала съм 90 дневната диета, тя също много ми харесва и страшно добре ми се отрази на организма. На принципа на разделното хранене е. Та Кето диетата доста спорни мнения има относно нея. В този ред на мисли, ако си веган (сега нали е модерно, аз не съм), как ще правиш Кето диета или каквато и да е? Веганите ядат яко въглехидрати. Нещо не ми се нанизват синците хм. Ето какво ще правя аз... Консумиране на плодове не по-късно от 4 следобед, въглехидрати намалени, но не и ограничени (че затъпявам иначе). Сладкиши изкуствени разни до минимума на минимума. Добавките са ми пренатални и отделно вземам течен вит Б12. Спорта ще ми е йога и фитнес, любимите ми. Вманиачаването по всичко изброено до сега, също е стрес. Не трябва да изтерясваме покрай диети и спорт и ограничения. Само ядосването как ще го неутрализирам, незнам. Каква такава наежена съм станала...

# 233
Мегче, тази диета е Кетонова. Проучих я, но нещо не прегладнях, както се казва. За мен наййййй-добрата култура на хранене е разделното хранене. Всичко останало лично мен ме тормози и изнервя. Пробвала съм 90 дневната диета, тя също много ми харесва и страшно добре ми се отрази на организма. На принципа на разделното хранене е. Та Кето диетата доста спорни мнения има относно нея. В този ред на мисли, ако си веган (сега нали е модерно, аз не съм), как ще правиш Кето диета или каквато и да е? Веганите ядат яко въглехидрати. Нещо не ми се нанизват синците хм. Ето какво ще правя аз... Консумиране на плодове не по-късно от 4 следобед, въглехидрати намалени, но не и ограничени (че затъпявам иначе). Сладкиши изкуствени разни до минимума на минимума. Добавките са ми пренатални и отделно вземам течен вит Б12. Спорта ще ми е йога и фитнес, любимите ми. Вманиачаването по всичко изброено до сега, също е стрес. Не трябва да изтерясваме покрай диети и спорт и ограничения. Само ядосването как ще го неутрализирам, незнам. Каква такава наежена съм станала...
Вики,
Не съм веган, но и не консумирам мн меса. Вечер съм на салати, а понякога пропускам вечерята... Сладко също рядко кусвам....и всичко в името на дългоочакваното бебе  Simple Smile !
90 дневната диета не мога да я издържа, пробвала съм тази на Ваня Червенкова. Добре ми понася.
Усещам че започвам да се вманиачвам на тема спорт и здравословно хранене Simple Smile
Остава само да видим резултата от всичко това .

# 234
Ето, няма точна рецепта. Всеки трябва да си избере собствен подход и да се вслушва в организма си.

# 235
  • In transit
Момичета точно сега едва ли е най-подходящия момент за диети. Най-добро си е балансираното хранене богато на витамини, минерали и ограничено откъм захар и въглехидрати.

# 236
С две думи - Умната, момичета! Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 237

Здравей, Тара! Simple Smile
И аз не знам, какво са имали предвид...може би, защото исках да вадим по 1 яйцеклетка/ то 1 е фоликула/ на ЕЦ, може би шанса да се размразят правилно е малък...

Ами, не, вече ми се губят точните цени, но цената беше разликата в замразяването на на една или повече  яйцеклетки.
 Пожелавам ти късмет, защото доста често напасването на подходяща стимулация, протокол, дози си е чисто налучкване, не че доктора е вълшебник.

# 238
Момичета, този път пия тези добавки: Aстаксантин, Ликопен, Витекс, NAC, Аргинин, Инозитол, Вит. B-комплекс, Omega 3, CoQ10, Вит. Е, Масло от Вечерна Иглика, Биофлавоноиди, Са+Mg+Zn, Вигитанол, Геритамин и Пробиотик, може и да съм забравила някоя Smiley. Освен това пия отвара от бял равнец всеки ден.
Ако и този път няма никакъв резултат от тях, изхвърлям ги завинаги, аз си имам един режим на хранене, с него се чувствам добре, нямам намерение да го променям тотално, сега спрях кафето, не ми липсва изобщо, най-много ми липсва сладкото, понеже никога не съм се ограничавала, е, хапвам някой път, всичко е полезно в малки количества. Този месец обаче, като се върнах от Турция, от яд изядох ударна доза сладкиши и баклави, които си бях купила. Честно казано, за себе си, не мисля, че нещо ще се промени, ще видим след 2 месеца.
А що се отнася до лекаря като фактор за успех, мисля, че е много решаващ, като е некадърен,
ще прецака и най-добрата ситуация.
Успех желая на всички от сърце! Hug

# 239
  • София
аз по време на първите ми опити изпих какви ли не добавки, витамини и всякакви гадости, уж за подобряване на яйцеклетките.
ефекта , според мен, беше нулев.
чак се бях стресирала да не изпусна някое, будех се нощем с чувството че съм забравила да ги изпия.
в един момент ми писна и зарязах всичко, та дори и не се храня здравословно, според стандартите, хапвам всякакви неща, може да с екаже че не се лишавам от нищо.
и те пък точно тогава ни се получиха нещата.
сега пак не пия нищо, имам някакви витамини и като се сетя поглъщам по едно хапче, но никак не съм редовна.
понеже все ми е нисък хемоглобина, май единственото което вземам редовно е желязо на хапчета и фолиева киселина.

Общи условия

Активация на акаунт