Нашите кухни - 72

• 119 582
  • 841
  •   1
Отговори
# 285
  • софия
Скочубра, твоята фурна беше такава, нали?
Понеже започнах да ги разглеждам и съм се наканила да търся такава с пиролиза (признавам, убедихте ме), и тази харесах. Трудно повече от 800 лв. ще мога да отделя за фурна, та, какво ви е мнението?
Харесала съм си и тройка котлони пак на Горение , има ли някакви особености, за които да гледам?
Виж тук сама сравнение на двата продукта
Сега, обаче установих, че май няма отложен старт за готвене, което за мен е минус. Sad
Има, има, не се косѝ  Wink Аз съм много доволна и не съжалявам, че се доверих на отзивите за нея в темата. За отложения старт на пиролизата не знаех, но мен ме е страх да не съм вкъщи, когато я пускам и няма да се възползвам от тази функция.

# 286
.

Много ми харесват тези текстилни тапети. Ще ми се в спалнята на стената зад леглото да сложим такъв, но не съм убедена, че съпругът ми ще се навие. Има ли специфика на слагане и махане?
Казаха,че се лепят като обикновенни тапети, моите още не са пристигнали , един месец е доставката,не са евтини ,но на живо за мен са уникални-аз много исках да постигна в къщи ,този тип усещане за хотелски лукс ,мекота ,комфорт  Rolling Eyes    -чакай да ти покажа спалнята-със светло сиви тапети

Скрит текст:
ето

# 287
Сега, обаче установих, че май няма отложен старт за готвене, което за мен е минус. Sad
Има, има, не се косѝ  Wink Аз съм много доволна и не съжалявам, че се доверих на отзивите за нея в темата. За отложения старт на пиролизата не знаех, но мен ме е страх да не съм вкъщи, когато я пускам и няма да се възползвам от тази функция.

Ааааа, супер, щом има! Много полезна функция ми се струва.Hug
А за пиролизата по-скоро мисля да я пускам докато спим и сутрин да допочиствам. И аз не бих я пускала докато не сме вкъщи.

# 288
Въпреки, че е малко относително, но на колко време пускате пиролизата. Какво трябва да е замърсяването. Защото има фурни, на които светва индикатора, но моята не е такава.

# 289
  • София
Въпреки, че е малко относително, но на колко време пускате пиролизата. Какво трябва да е замърсяването. Защото има фурни, на които светва индикатора, но моята не е такава.
Моята фурна е на 1 година и до момента съм пускала пиролиза само веднъж. Доколкото знам е добре да не е по-често от 6 месеца, но е относително, защото фурната може да се замърси по-бързо или по-бавно. Лично аз я пуснах, когато нагарът от готвене започна много да ме дразни, но иначе редовно забърсвам дребни пръски още преди да са засъхнали. Ако не го правя, вероятно ще имам желание да я пускам по-често.

# 290
  • софия
Според мен е заложен времеви интервал, през който светва пиролизата. На моята фурна светва на всеки приблизително 3 месеца, но за 1 г. съм я пускала 2 пъти и не смятам да пускам, когато светне.
За да светва при определено замърсяване, би трябвало да има датчици за замърсяване. Аз не знам да има такива.

# 291
Таман това щях да пиша, повечето фурни с пиролиза имат лампичка или нещо друго, което сигнализира, че трябва да се включи.  Не знам дали е на датчик /обективен фактор замърсяване/ или през определен интервал от време.

# 292
Здравейте момичета!
През определени интервали от време ту следя темата, ту - не.
Планирали сме нова кухня от 2-3 год. и все не можем да се наканим.
Гледам във фейса оферта за -30% на кухни от Прего.
Какво е вашето мнение за тази фирма?
Предполагам, че при среща с консултант ще обсъдим всичко, което ме вълнува, но принципно от къде започнахте вие?
Първо техниката, после проекта или обратно?

# 293
  • Sofia
Проекта се прави на базата на готова идея какви уреди искате да има. Самите уреди вече е добре да се закупят след като е уточнен проекта за да има визия как трябва да изглеждат и какви точно размери трява да са. Прего са добра фирма,но работят на модулен принцип- т.е.,ако имате някакви по-нестандартни чупки ,скосявания-няма да може с техните шкафове да е оптимален проекта.
По въпроса с фурната с пиролиза-в момента тече промоция на уредите на Електролукс за 5 годишна гаранция,обичайната е 2 години.

# 294
Проекта се прави на базата на готова идея какви уреди искате да има. Самите уреди вече е добре да се закупят след като е уточнен проекта за да има визия как трябва да изглеждат и какви точно размери трява да са. Прего са добра фирма,но работят на модулен принцип- т.е.,ако имате някакви по-нестандартни чупки ,скосявания-няма да може с техните шкафове да е оптимален проекта.

Значи първо да посетя консултанта и да обмисля концепцията.
Кухнята ми е стандартна, би трябвало да паснат модулите.
Като отметнем това, че трябва да търся място за съхранение на закупените, но все още немонтирани уреди, се притеснявам и от това, че гаранцията започва да тече от момента на закупуването. Ако си престоят 1-2-3 мес. немонтирани губя тези месеци.

# 295
  • Sofia
Да,посещавайки консултант трябва да имате скица с размерите ( приблизителни ) на кухнята  и местата на канал,вода,комин за абсорбатор.  Ще направят примерен проект с ориентиравъчна цена.Ако ви устройва-вече следва подробен проект с разпределения на шкафове, подробни оразмерявания ,избор на цветове ...това си отнема време Simple Smile И когато вече имате поръчка и чакате изпълнението и-което е около 45 дена -тогава вече може да се огледате за уредите Simple Smile

# 296
Да,посещавайки консултант трябва да имате скица с размерите ( приблизителни ) на кухнята  и местата на канал,вода,комин за абсорбатор.  Ще направят примерен проект с ориентиравъчна цена.Ако ви устройва-вече следва подробен проект с разпределения на шкафове, подробни оразмерявания ,избор на цветове ...това си отнема време Simple Smile И когато вече имате поръчка и чакате изпълнението и-което е около 45 дена -тогава вече може да се огледате за уредите Simple Smile

Мерси! Горе-долу и аз така виждах нещата, но вече след потвърждението ще действам по-смело.

# 297
  • Sofia
Успех Simple Smile  Сега погледнах преди колко време започна моята сага с кухнята -на 03.10 е бил първия ни проект....в момента сме на етап -монтирана кухня ,чакаща плота от технически камък....след две седмици може и да се похваля с готова кухня Simple Smile

# 298
  • София
Аз мога да се похваля, че днес взеха размери на място ( работим с архитекти и те направиха проекта), а уредите сме ги купили от намаленията на Черен петък, за да влезем в бюджета и да имаме точно тези уреди,които искахме, на добра цена. При проекта се конкретизира кое,как го искате: например вградена фурна в куфар, 2/3 котлони, вградена ли е миалната, хладилникът, пералня/сушилня, ако са в помещението и после вече може да си ги закупите, ако има къде да ги съхранявате до монтажа на самата кухня.

# 299
  • В полите на Витоша :)
No_frame bitch, би ли споделила за текстилния тапет от къде е?
От Домко го взех,но и на др.места трябва да го има ето го: http://www.jv-italiandesign.com/bg/collection/jv-121/unito-tela-lino/  за хола кафяв,за спалнята сив,там ще имам и др.фототапет в синъо -зелено.

И ние в Домко гледахме текстилни тапети, но на друга фирма (Sirpi). Ще погледна и твоите. А синият тапет от проекта е УНИКАЛЕН! И като цяла спалнята Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт