Великобритания - Тема 73 Зимно - Пролетна

• 76 336
  • 725
  •   1
Отговори
# 120
  • Истински се вижда само със сърцето.
Деми явно е според болницата Simple Smile 2016 и при нас ги слагаха в болницата, ако моето не беше 7 дни на антибиотик и ние щяхме да я сложим, но явно не на всякъде я предлагат.

Милада звучи много хубаво пътуване с кола из Европа Simple Smile отделете си малко повече дни или на отиване или на връщане и спрете да разгледате, ще е интересно за децата.

# 121
Милада звучи много хубаво пътуване с кола из Европа Simple Smile отделете си малко повече дни или на отиване или на връщане и спрете да разгледате, ще е интересно за децата.

Илейн, да, направо романтично си звучи, но как ще е в действителност на този дълъг път 🤔... мъжът ми се надява да успее да вземе 3 седмици отпуска, вместо обичайните 2, и затова е решил, че можем да отделим повече време за пътуване и за разглеждане тук-там по път, вместо тричасовия полет до България ( и тук и там живеем близо до летище, та пътуването до България никога не ние е отнемало повече от 6-7 часа). Иначе с кола сме правили такива пътешествия за седмица-10 дни, но винаги в рамките на една държава.

# 122
  • Лондон
Словения е прекрасна, има толкова за гледане и обикаляне, но като за 3-4 дена - езерото Bled, пещерата Postojna заедно със замъка Predjamski grad, Любляна е много красив град, един ден може по крайбрежието, специално град Piran. От там до Венеция с кола е около 3 часа... Преди границата с Хърватска има много красив замък, където организираха рицарски турнири през лятото, не помня името, но има табела на пътя. Загреб е също много приятен, както и Белград...

# 123
  • Манчестър
Словения е прекрасна, има толкова за гледане и обикаляне, но като за 3-4 дена - езерото Bled, пещерата Postojna заедно със замъка Predjamski grad, Любляна е много красив град, един ден може по крайбрежието, специално град Piran. От там до Венеция с кола е около 3 часа... Преди границата с Хърватска има много красив замък, където организираха рицарски турнири през лятото, не помня името, но има табела на пътя. Загреб е също много приятен, както и Белград...

То да беше само Словения по този маршрут......Мюнхен, Залцбург, Алпите....

# 124
tzvetak и Ave,  много ви благодаря за информацията. Едва ли всичко ще успеем да видим за толкова кратко време, но поне някои от изброените от вас места, се надявам да успеем да посетим. А къде приспивате обикновено?

# 125
  • Манчестър
tzvetak и Ave,  много ви благодаря за информацията. Едва ли всичко ще успеем да видим за толкова кратко време, но поне някои от изброените от вас места, се надявам да успеем да посетим. А къде приспивате обикновено?

Ами ние почнахме по ред горе долу , за да можем да разглеждаме, но по едно място на година.почнахме с Кьолн, Франкфурт, Мюнхен (3 пъти - Алианц Арена , стадиона на Байерн е като една Мека за мен., Залцбург и района - 3 пъти и после почнахме алпийските курорти, които са прекрасни и лятото - Schladming , Kitzbuel, Bad Gastein, Kaprun, Zell am Zee

# 126
Благодаря, Ave! 💐

# 127
Момичета дали е подходящо да направя мартенички за детската градина? Чудя се и как да пресъздам какъв е празника, може би да направя пано със снимки и историята, те са мънички но може би ще е интересно : )

Приемам всякакви съвети Simple Smile

# 128
Момичета дали е подходящо да направя мартенички за детската градина? Чудя се и как да пресъздам какъв е празника, може би да направя пано със снимки и историята, те са мънички но може би ще е интересно : )

Приемам всякакви съвети Simple Smile

Аз първата година занесох картичка с кратко описание на празника и няколко мартенички. Те обаче ме изненадаха приятно като влезли в Интернет, принтирали снимки, принтирали дефиниция какво е мартеница, какво й е значението. С децата бяха направили огромни Пижо и Пенда. А понеже мартеничките бяха малко, разделили си ги между учителките.

Миналата година пък ми казаха бройката на всички деца, занесох точно мартенички (дори с дребния ги правихме), а учителките бяха принтирали по една баба Марта за оцветяване + една голяма, която всички заедно оцветили и апликирали и заедно с бели и червени хартии направиха на пано в коридора.

Тази година се пада на деня да е в училището, а не в градина, и още умувам какво да направим. На родителската ще го обсъдя с учителката. Те децата са по-големи. Може да си взема почивен ден и да правим заедно мартеници.

Наблюдението ми е, че го приемат като празник на идващата пролет и на Първа пролет свалят мартеничките и ги връзват на дърво. Едната учителка и няколко майки ми споделиха как странно са ги гледали хората в парка Grinning

# 129
Супер, мога да попитам предварително евентуално, ще принтираме малко снимки и ще направя едно малко пано Simple Smile

# 130
В Крокотак също има много идеи.

Аз обмислям кратка приказка с Пижо, Пенда и баба Марта.

Последна редакция: ср, 24 яну 2018, 16:40 от Pampers

# 131
  • София
Не знам дали е коментирана, но Kit Kats transport е добра и сигурна. Не съм я ползвала, но приятели са и са много доволни, затова смело ги препоръчвам

П. п. https://m.facebook.com/KitKatsbg/?locale2=en_GB

dmm, свърза ли се с KitKat? Аз смятах да им пиша също, защото искам да си взема кученцето тук. В момента баща ми го гледа, но аз ще вземам и баща си тук и кученцето.
Luska, аз само препоръчах фирмата, защото мои приятели я бяха ползвали. Свържете се с тях и уточнете каквото ви интересува 😊

С мартенички вече сме снабдени. Когато моя син раздаде за първи път в училище, аз бях разпечатала от интернет една страничка какво е значението на мартеницата. Изненадващото за мен беше, че учителката го е прочела на глас в час на всички ученици, а самите деца са били много доволни да си сложат червено-белите гривнички на ръцете. А по-късно синът ми бил привикан в училищния офис, за да разкаже традицията ( в училище от 700 деца)
Сега се преместихме, а училището на моя е към английската църква/ 180 деца в цялото училище. Ще раздаваме мартеници за първи път тук. Дано да мине добре 😊

# 132
Това е идея, но тя към първи още няма да е в групата от 2 до 3, само ще я качват за адаптация, а не знам за бебешката колко ще става, но добра идея все пак Simple Smile
Не се бях сетила за кроткотак  Hug

# 133
  • Лондон
milada, аз не съм пътувала с кола до България, просто предложих какво може да видите за 3-4 дни, без да се отклонявате от пътя много, всички тези места са на около час път с кола от Любляна, където може да се отседне за периода

# 134
  • Варна/UK
dmm, вярно, че беше така... Grinning

Объркала съм се. Писах им, звънях им, звънях и на друга фирма и от никой нямам отговор. Едните като се обадих ми казаха да си дам мейла за да ми пратят оферта/чакам втори ден/ На другите им писах, а те ми дадоха номер за връзка, който номер е на телефонен секретар втори ден. Добре че не ми е спешно, но е странно да не връщат отговор на моите запитвания.

Детето днес се връща от лагера. Пуснали са снимки и изглежда супер забавно и децата са щастливи. Сега ще има два дена да ми разказва  Joy

Последна редакция: пт, 26 яну 2018, 10:47 от luska

Общи условия

Активация на акаунт