Великобритания - Тема 73 Зимно - Пролетна

• 76 337
  • 725
  •   1
Отговори
# 135
Едно питане - кой мобилен оператор ползвате - трябва ми буквално неограничен интернет на телефона , имам съвсем малко нужда от телефонни обаждания и текстови съобщения. Всичките ми връзки с България са през Вайбър , тукашните са през WhatsApp, като се сложи и САТ- навигацията и интернет датата ми хвръква.
Кои сайтове са добри за сравняване ?

# 136
  • York
Тройката имаха такъв план.
 Аз съм на 12 ГБ, неограничени съобщения и разговори за 14 паунда.

# 137
И аз съм с тройката. Но като гледам по колеги, май O2 или Водафон имат по-добро покритие. В работата тия които са на О2 имат връзка, аз трябва да изляза от аптеката и да отида на майната си за да хвана 1 чертичка.

# 138
  • Оптимист по принуда
Аз от О2 не съм доволна, обхватът им е кошмар. Зависи от ерията сигурно. Но Водафон са с най-добро покритие.

# 139
  • Манчестър
Аз от О2 не съм доволна, обхватът им е кошмар. Зависи от ерията сигурно. Но Водафон са с най-добро покритие.

За Водафон откъм покритие забележки нямам, и тук и из Европа. Имат и прилични планове . Някой включват по избор екстри, аз напр. имам Spotify, който иначе струва 10 лири на месец.

# 140
  • Cambridge, UK
Нашия предпочитан маршрут е Франция, Белгия, Германия, Австрия, Словения, Хърватия, Сърбия , България. Препоръчвам спирка в австрийските Алпи.

Ave, благодаря! А в Словения, Хърватия, Сърбия спирали ли сте да разглеждате забележителности и какви, или минавате транзит? Ще ми се да разнообразим и на връщане да минем през различни държави, но 'по земя', а не с ферибота през Гърция-Италия. На мен се пада честта на направя маршрута и къде ще спим, какво ще разглеждаме, та май трябва да се заема сериозно вече.

Ние миналото лято пътувахме за първи път с кола (семейно) по маршрут - Франция, Белгия, Германия, Австрия, Унгария, Сърбия - София. Явно улучихме час пик, защото магистралите бяха претъпкани, особено в Германия беше ад! Имаше и много ремонти!

Спахме в Белгия и Австрия, по план трябваше да караме по около 1100 км на ден, заради трафика пътувахме между 12-14 часа, при тръгване в 10 сутринта от хотела се настанявахме за нощувка след 1-2 часа сутринта.

На връщане минахме по маршрута на Ave (носихме домашна ракия! и искахме да пропуснем Унгария, че те глобявали),  изчака ни се чакалото по границите докато стигнем Австрия. Километрични бяха и сме седяли на едно място с часове! Да не говорим, че във Франция (ходихме до Париж) платихме адски много такси (имам бележки мога да ги извадя и да дам цени Simple Smile )

ММ е пътувал 2 пъти с кола, единия път началото на октомври, другия средата на ноември, каза че такива опашки и тапи е нямало.

# 141
  • Bristol
Аз и от Водафон и от О2 съм доволна. Всичко останало, което съм пробвала или други около мен са пробвали, покритието е имало проблеми. Но и цените на двата оператора са по-високи. Много оператори нямат собствени мрежи и сключват договори с О2 и Водафон и предлагат хубави оферти в началото. Така че проверявайте коя мрежа ползват, винаги го пише в сайтовете им.

# 142
  • На острова
Има ли някаква уловка при регистриране и пазаруване с ocado.com?
Постоянно има разни купони за отстъпки при регистрации, даже сега намерих един с 30% остъпка при първа поръчка и безплатна доставка за година? Мъжът ми вика: нали знаеш, че няма безплатен обяд, после сигурно ще те чарджат по £50 за доставка 😆 и няма да можеш да ънсъбскрайбнеш..
Моля за мнение, доста добри цени вадят, особено сега за бебешки храни има много добро намаление.

# 143
  • UK , Somerset/BG Veliko Tarnovo
Пазарувала съм няколко пъти от Окадо,точно с талони за намаление.Няма уловка.Всичко ми беше точно при доставките.Покупките ми включваха основно памперси и пюрета,но покрай тях бях поръчала плодове и зеленчуци,отлично качество бяха.След 1та поръчка ,звъняха да питат дали сме доволни от сървиса.

# 144
  • Истински се вижда само със сърцето.
И ние често пазаруваме от Окадо, всичко винаги е било точно, особенно за памперси и мокри кърпи винаги взимам на доста добри оферти.

# 145
  • Bristol
Няма уловка, но цените по-принцип са им с 15-20% по-високи от тези на Asda и Tesco примерно. Освен ако не дебнете само намаленията.
Системата им преди година не беше много добре направена и веднъж добавих с код пакет безплатен плодове, зеленчуци и месо, ако направиш пазар над определена сума. Мислех си, че директно ще го приспаднат от поръчката ми, а в същност те накрая просто го добавили без да ме информират точно какво добавят. Та се озова със сума ти моркови, краставици, телешка кайма и пиле. Обадих се да се оплача, че им е необмислена системата и така много храна ще бъде изхвърлена, те ме посъветваха да раздам на съседите 😂 от тогава повече не съм ги ползвала. Торбичките им са по 5п, няма искам не искам, събираш ги и ги връщаш обратно на следващата доставка и те ти приспадат парите.
За качество на храната не мога да кажа, аз купувам определени марки и те са еднакви във всички магазини. Единствено плодове зеленчуци и месо взимам с етикет на магазина и разлика лично аз не открих, за да оправдае тази разлика в цената 🤔

# 146
  • Манчестър
Повече от година вече пазарувам само от Ocado и съм много доволна. Започнах точно с тези купони за отстъпка при регистрация и безплатна доставка за година.

Единствения проблем беше вчера и то за втори път - поръчвам 5 бутилки олио 1л по 1.29, те ми носят 10 бутилки по 0.95. Аз мога да откажа замяната, но ми трябваше олиото. Писах веднага на live chat, обясних, чарджиха ме каквото съм поръчала.

Разнообразявам с Морисънс. Изобщо голям фен съм на онлайн пазаруване и не си губя времето из магазина.

# 147
  • Истински се вижда само със сърцето.
На Окадо торбичките се връщат и веднага ти ги приспадат от сумата, т.к плащането реално се взима след доставката. Връщала съм заменени продукти, когато този който е липсвал го няма и също веднага се приспада сумата. Ние основно ги ползваме за неща които ми трябват и са на добра оферта там към момента.

# 148
И аз съм фен на Окадо. Имат голямо разнообразие , както и много италиански , френски ,испански продукти. Много добро качество. По- скъпичко е, но на промоция е супер. Препоръчвам!

# 149
  • Манчестър
И аз съм фен на Окадо. Имат голямо разнообразие , както и много италиански , френски ,испански продукти. Много добро качество. По- скъпичко е, но на промоция е супер. Препоръчвам!

Аз гледам основно офертите разбира се, но когато ми трябва нещо друго купувам дори да не е на оферта. Иначе в магазин ходя само ако ми трябва нещо дребно и по скоро да се раздвижа.

Ценово не намирам особена разлика с другите магазини, малко по-скъпо е , но пък и качеството го намирам за по добро. Плюс имат голям range organic products.

Общи условия

Активация на акаунт