Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари 9

• 129 737
  • 722
  •   1
Отговори
# 180
  • DE
Хей, благодаря!
Крилцата мирясват няколко дни в лютеница, соев сос, горчица, пресован чесън, черен и червен пипер, малко олио- после във фурната на скарата и под тях тава с ал. фолио и вода да не ми пуши.
-----------
И мъфини имаше на снимка-да не си мислите, че нямам други дъски освен тази...
Вожда не дава да се хвърля, че май е от на баба му прaбабата-Плюшкин!

# 181
Т.е крилцата се редят върху решетката, а не в тавичка, така ли? Изглеждат наистина апетитно Heart Eyes

# 182
  • София-Младост
matze
точно пък тази дъска изглежда страхтоно на снимката Simple Smile
За другото няма да коментирам, че вече се търкалям...майка ми ме успокои, че било от зимата, повече се яде...да свършва зимата тогава Simple Smile

# 183
  • София
Днес у нас имаше:

Разпилени сарми

Гъста пилешка супа

Мляко с грис

# 184
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
някой ми е изял супата! Simple Smile Simple Smile Simple Smile
и разпилените сарми много ми харесват.

# 185
Направих на децата смути от портокал, мандарини, ябълка, резен лимон и вода. Малкият отказа да го пие, усещал "кората на лимона". И чашата смути... реших да я вложа в кекс. Вместо да го изпия, си отворих работа.Grinning

Да не съм назад, направих палачинките с кисело мляко. Намазах ги с течен шоколад, фъстъчено масло и орехи.

# 186
Днес си припомних любим десерт от детството ...

# 187
Kakво е това "чудо"?

# 188
Бисквитено руло(от соц.времето...)
Кръгли бисквити без дупка(едно време се правеше с Руен) се слепват една за друга с мармалад,някакво по-киселичко и гъсто сладко.Рулото се намазва с крем от масло и пудра захар.,обвива се във фолио и престоява поне една нощ във фризера(при мен само 2-3 часа и си личи,че е сухо още).Нарязва се по диагонал.Ако остане,пак се прибира в камерата.

# 189
  • София
За кафето днес имаше: "Ванилови-шоколадови маслени бисквити - Home Cooking. Елементарни за направа бисквити, но, отлична вкусна бисквита.

Другото не е интересно, което беше за обяд, т . е. дояждаше се от вечера

# 190
  • там където има винаги вятър
Три дни бях в отпуск и имах време да снимам, отделен е въпроса за качеството на снимките, но с такава техника - толкова  Sad
постен гювеч - мързелива работа, слагам всичко в тенджерата от йенско стъкло и във фурната  Wink

мъфини - от готовите смеси

за които внучката каза - "бабо, не станаха като на снимката"  Joy
Скрит текст:
най, най-обикновена бисквитена торта

и палачинки - или както аз си ги знам катми, с мая и втасване  Wink

# 191
Много палачинки в темата Heart Eyes Изкушават ! Ще трябва да измисля някакъв диетичен вариант и да врътна едни у дома Thinking

Вчера експериментирах с пълнозърнесто брашно и от полученото тесто приготвих

Пица

Блата се получи хрупкав и много приятен на вкус. Хареса се и на детето и на мъжа ми, който е доста скептично настроен към 'полезните' храни Trollface

и Лодки с домашна лютеница и сирене

Отново изненадващо вкусни, а самото тесто при изпичането получава интересен и много апетитен аромат.

# 192
  • София
От вчера и днес.Щом има риба, значи дъщерята пак диетува.

Баница със сирене, мерлуза, пилешко по китайски.От вчера ципура, равиоли с бульон (бях замразила кутия равиоли), крилца с картофки.

# 193
Привет мили дами - постарали сте се доволно тези дни Flowers Bouquet Sparkling Heart

Видях едни мнооого вкусни крилца (печени на решетка); супички, палачинки, кекс, разни сладки и рибка (много я обичам). Уффф, огладнях пак.

У дома  вчера правихме скара (а пък днес се дояжда)

дежурният ориз за нея

салата домати и краставици

закуската - готова пица;
десерта - във фризера  има още салам торта; който иска вади, размразява и яде.

Успешна и ползотворна седмица да имате всички.

# 194
Нещо като крекери с мащерка и сусам и разядка от зрял фасул. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт