Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари 9

• 129 750
  • 722
  •   1
Отговори
# 210
  • Стара Загора
Пилешки крилца с картофки на фурна и зелена салата с яйце. Все любими неща Simple Smile

# 211
"Палачинки" с ябълки, по рецепта на Пейчев.

# 212
  • Montana, Bulgaria
matze може ли малко подробности как точно я правиш запеканката с кайма?

# 213
Външният вид не е толкова примамлив, но пък вкуса е супер!
Сурови "бонбони" от бадеми, сушени смокини, инка бери и портокалов сок Flowers Tangerine: :

Торта с лимонови блатове с ванилово-яйчен крем, отгоре е полята с карамелен сос Cake :

# 214
Може ли рецепта за тортата?
Какво е инка бери?

# 215
Офелия, линк към статия за инка бери:
http://gotvach.bg/n5-66235-Вълшебните_свойства_на_инка_бери
За тортата ща напиша утре, тъй като трябва да открия листа с рецептата. Flowers Bouquet

# 216
  • София
Бутерките с шоколад са готови. Не съм доволна и ще се явявам на поправителен, в близките дни. За разлика от кроасаните на които съм майсторица, тук нещата не ми се получиха добре. Ще ги покажа

Ето го и бутер тестото в работен вариант, разкошно, но след като ги опекох не се открояват отстрани пластовете , така както трябва да е една бутерка и както е при кроасана.... лошо Марче.. .много се ядосах, защо така се получава, не знам. Дали защото само 4 пъти ги разточих, но така е по рецепта??

# 217
Да, не ти се виждат листата, като на кроасани. Да не е онова бързо бутер-тесто.... не знам каква националност беше? то се разточва само няколко пъти.  Защо не си направиш с твоето бутертесто и шоколад?
Много се ядосвам аз, като се доверя на някоя нова рецепта и вземе, че не стане както ми се е искало.

Пиле с картофи яхния http://pep-4o.blogspot.bg/2010/02/blog-post.html

бобец

и картофена супа.

# 218
Може ли рецептата за тъмния блат и крема над него? Много са апетитни!
Правих по тази рецепта http://sunshineskitchen.com/mocha-cake/ , но пропусках лъжиците нескафе заради детето и сиропирах с доооста разредено еспресо.
Кафевият блат ми се стори доста рядък и увеличих брашното, но може би не трябваше.

Да, рядък е, но е точен, затова остава сочна и без сиропиране тази торта. Ако те притеснява нескафето заради децата са да е само гореща вода пак става добре

# 219
  • София
Да, не ти се виждат листата, като на кроасани. Да не е онова бързо бутер-тесто.... не знам каква националност беше? то се разточва само няколко пъти.  Защо не си направиш с твоето бутертесто и шоколад?
Много се ядосвам аз, като се доверя на някоя нова рецепта и вземе, че не стане както ми се е искало.
..............................
Не, Пепи, не е бързо бутер тесто,  въпреки че него съм го работила и то не е лошо. За разлика от кроасана тук разточването е по-малко, само  три пъти. Когато ги разточвах тестото беше като коприна, фино, леко стоеше, пухкаво, така както трябва да е едно бутер тесто, не го работя за първи път за да не мога да  преценя, напротив, бях убедена, че нещата си вървят добре, да, ама не. Не съм доволна. На вкус са прекрасни, крехки са, ама няма им ги листата отвън, не се забелязват, но отвътре са на пластове, въпреки че някои имат кухина, което говори, че нещо не съм направила както трябва, а не мога да се усетя къде ми е грешката. Ядосах се и пак ще ги направя, и ще ги пробвам до момента в който ще се получат така както трябва. Обичам да работя бутер тесто , да, отнема време, но го чувствам в ръцете си като живо, много е приятно.

# 220
ВИЕ сте не устоими и НЕ поправими Flowers Bouquet Gift Heart Всеки ден едни вкуууусни неща показвате. Направо завиждам на много от вас
 У дома днес скромничко - едни макарони на фурна със сирена, сметана и сос Бешамел

* и пак руло с готово тесто за пица - не бях правила няколко дни Flushed

* и да се поФаля с новата скара (тази не пуши толкова; у наше "село" Осло не е разрешено да се слага скара на балкона - или поне в нашия блок е така?!) Пробвахме пилешка и свинска пържола - доволни сме от покупката.

и салатката

Скрит текст:
Скрит текст:

# 221
  • София
Гъста пилешка супа Hug

# 222
Вечерята отива към масата...

# 223
Рецептата за тортата от ванилово-яйчен крем и лимонови блатове:
За крема:
500мл. прясно мляко
9 суп. лъжици с лек връх захар
5 суп. лъжици с връх натурално царевично нишесте
4 жълтъка
Щипка сол
След като се сгъсти се дръпва от котлона. Когато поизстине се добавят:
125 гр. краве масло
5-6 ванилии
Настъргани кори от 2 малки лимона
и 400 гр. заквасена сметана "Данон"

След като е готов крема,нареждам в съда предварително приготвени блатове ( рецептата е за немски лимонов кекс).
Върху блата се изсипва от крема и отгоре се наръсва със настърган или нарязан шоколад. След като наредя всички слоеве, отгоре се залива със карамела(в който се добавя и масло).
Опитах се да я напиша в максимално опростен вариант.
А всъщност рецептата е много лесна за изпълнение и след няколко часов престой в хладилник е много вкусна! Cake

# 224
Спаначена супичка за утре.

Общи условия

Активация на акаунт