Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари 9

• 129 767
  • 722
  •   1
Отговори
# 255
Моля те кажи как го направи този ориз тоолкова съвършен, обаче като за новобранец в кухнята. Марката на ориза искам да знам и каква е технологията на приготвяне. При мен такъв ориз до сега не се получавал
dalilaangel - от пет години ползвам САМО урез за варене на ориз. Ако имаш такова "чудо" - на лични ще ти кажа подробно. Тук съм писала няколко пъти и да не повтарям, че да не дотягам. Flowers Hibiscus

у дома - чебуреки; "принцеси" - сирене и яйце (с лоша снимка, ама толкоз си мога Thinking ); и пилешки хапки в сос, тип китайско + ориз

# 256
  • София
Тази вечер пак съм на вълна здравословно хранене (със салати от магазина Stuck Out Tongue Winking Eye)-  зелена салата с риба тон (много обичам)

ММ не си пада по такава храна- той е традиционалист, та за него е различно... (да си призная- опитах от неговата вкусна нездравословна храна)

# 257

Сьомга,картофено пюре и Витаминозната салатка на Пеп-4о

Последна редакция: пт, 02 фев 2018, 22:04 от denyil

# 258
  • Montana, Bulgaria
Парица с кисело зеле и плънка.

Да ви се оплача. Много се ядосах. Не знам това пернато как беше скубано, но вкъщи я чисти час и половина. Все едно беше мината със самобръснача.  С перата да я продаваха по-лесно щях да я изчистя. Cry

# 259
  • София
Парица с кисело зеле и плънка.
.....................
Да ви се оплача. Много се ядосах. Не знам това пернато как беше скубано, но вкъщи я чисти час и половина. Все едно беше мината със самобръснача.  С перата да я продаваха по-лесно щях да я изчистя. Cry
Обичам патица. Как я почисти, това се случва, предполагам, че си запалила една свещ и минаваш навсякъде. Става бързо и безпроблемно.

# 260

Тук нали е пълно с подкокоросничета, да не пиша подкокороснища, та приготвих се да правя "моите" боровинкови кексчета, ама нали на пеп-4о били най-вкусните, набързо се преориентирах. Чела-недочела сложих в купа яйцата и захарта и грабнах миксера, нещо ме накара да погледна рецептата и прочетох, че първо маслото, олиото и захарта се разбивали. Като умница, добавих мазнината и разбих едно хубаво всичко. Сипах айрян, оказа се, че и пресното мляко свършило, добавих всичко останало, поради липса на боровинки стафиди и ябълка, сложих и какао+малко бейлис и се получи разкошен кекс. Голям и пет пъти по-вкусен. пеп-4о, кретеноустойчива се оказа рецептата, изтърпя ми всичките издевателства и даде прекрасен резултат! Обещавам, че ще я спретна и мотамо, само боровинки да си намеря.  Simple Smile Peace

Супа от свинско и зеленчуци, мусаката остана неснимана

и големия вкусен кекс почти по пеп-4о-вата рецепта. bouquet

# 261
  • Montana, Bulgaria
Не, нямаше малки перца за обгаряне. Просто така бяха махнати, че онази дебелата част на перата си беше в кожата. Вади ги с пинсета. Все едно някой я беше хванал и обръснал патицата. И аз много обичам, но поради късния час даже не я и опитахме. Но и утре е ден, дано поне да е вкусна. Grinning

# 262
labrex, боровинки има в Лидл Simple Smile

Салата Репички и магданоз

Миш-маш с много сирене

Свински ребра с кетчуп, мед  и бира. Специалитет на мъжа ми с ребра от домашно прасенце

Пиле с карофи и зелен фасул

Закуската днес - Пица, отново с пълнозърнест блат

Бисквити от фъстъчено масло- една част с какао, другата -без.
Детето искаше да опита Фъстъчено масло, но не му хареса на вкус- разбира се Simple Smile Затова го вложих във въпросните бисквити. Определено не е по вкуса ни. Мъжът ми ги хареса- той все наопаки Simple Smile Приличали на ореховки Laughing

# 263

Млечна баница с пълнозърнести кори на сач и кафява захар.

# 264
  • Варна
Вкусно,апетитно и красиво от всички...Лабрех бая си се борила с този прекрасен кекс  ...ама нали си майсторка е станал супер
За днес бобец,кюфтенца,пържолки,щрудел и една още гореща баница...за утре варено и свинско с ориз

# 265
Хлебче-таралежче по Йоли
Помните ли "Пилешката фантазия" на Лео?Моята ще бъде свинска и отива към фурната

# 266
Лабрекс - смях се от сърце на фантастичния ти кекс "ала пеп-4о"
Всички останали сте невероятни майсторици иии..... подстрекателки.

У дома има ядене от вчера, затова пък "извъртях" едни толумби Smiley - да се подсладиме.

# 267
Чушки с яйца

И аз като Тайна си направих мой сладкиш, ама със сладко от череши и парченца шоколад.

И отново палачинките на Пейчев, този път с ябълки и мъъъничко круша. Добавих и лъжица смлени орехи.

# 268
Нямах намерение да го показвам, но Дара като каза "мой сладкиш" и "парченца шоколад"... Кекс правя един път на 3 години. Вчера ме хвана музата и си направих кекс по единствената рецепта, която знам, но добавих по мое усмотрение и лъжица бадемов тахан, стафиди и шоколад за готвене. Добре стана, изяде се... Утре ще правя пак, че приятелят ми го одобри

# 269
  • София
Огромен пилешки шницел.Успях да изям едва половината.

Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт