Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари 9

• 129 783
  • 722
  •   1
Отговори
# 300
  • в кукувиче гнездо
Майко мила, майчице... От този по ловджийски ми текнаха слюнките. Изглежда направо ..... страхотия! Ако можеше и ти да ми го сготвиш, ех.... Благодаря ти, Пепчо. В събота ще го направя, че си трябва време.

# 301
 Mr. Green  Ела го вземи утре като сготвя, идея си нямаш колко ми е писнало това месо. А всички гости искат такова да ядат. Ето снощи  правих и наденички (хем диви, собственоръчон ги пълня тези ) но така си останаха  за днес, почти не ми ги уважиха.

и пържено свинско с карамелизиран лук за вечеря е днес. http://pep-4o.blogspot.bg/2011/12/blog-post_08.html

# 302
  • Montana, Bulgaria
Дивото много ми харесва само с бира, сол и черен пипер, под фолио, печено за около 2 часа и половина. Вкъщи също има доста често дивеч от баща ми и си го готвя като обикновено свинско само увеличавам времето за приготвяне.

# 303
СУПЕР СТЕ ! Flowers Hibiscus Такива неща показвате. Идея за туршийка видях - записах си я; че у дома само аз я ям. Крем карамел - МММ; ребърца вкусни; супички и соленки - Yum - ооох, пуста диета кога ще свърши?!

У дома за чедото - мусака със соева кайма

Скрит текст:

и палачинки с ягодово сладко - пеп-4о благодаря за идеята с двата тигана Gift Heart

# 304
  • София-Младост
pep-4o, броколи е, но не ми допадна зелената част, а само стеблото...то е и най-крехко. За мен карфиолът и морковите са най,-вкусни, догодина ще пробвам и краставички.

# 305

"Дрогираните бутчета" на Пепчо:hibiscus:,гъби с ориз и сос от соса останал в тавата...

# 306
Спагети "Карбонара".

# 307
  • София
Девойки, прекрасни, бих искала да коментирам с тези от вас които са по-навътре в кулинарията, трябва ми съвет, а ми е важно , защото сега се опитах да направя" Кокосов макарон с италиански меренг"  е, някой дали ще познае дали изобщо се справих, ми не, не се справих и го изхвърлих, прегризах въжето от злоба, защото не за първи път работя френски  макарон и винаги е с доста добро качество, хрупкава черупка, вдигнала се колкото трябва, т.е. има си стъпка и съответно крем по избор. Но този макарон, вълшебен е, не стана.. #Cussing out Не ме е яд за нищо откъм продукти,  а ме е  яд за това че не успях, а трябваше, беше ми важно и то точно за утре, но..ще го правя отново, но преди това искам ви съветите и то най-вече за този италиански меренг, ще го видите как е посочен да се приготви, не е само захарен сироп, а сироп с белтъци  на умерен котлон и трябва да стане до 118 градуса,  ползвам термометър, но докато стане до тази температура белтъците коагулират  и... едно нищо накрая. Ще отбележа със звездички къде е точно проблема.
Ще изпиша рецептата, защото  съм я превела и да не я търсите, но ще пусна и линк към нея за да я видите
Скрит текст:
Кокосов макарон с итал.меренг - Home Cooking
ЧЕРУПКИ
150 г бадемово брашно, 150 г пудра захар, 10 г кокос, 55 г белтъци, бяла боя за оцветяване - прах.

********55 г белтъци, щ. сол, 150 г захар кристал, 38 мл вода
ПЪЛНЕЖ
250 г бял шоколад, 120 мл сметана , 2 ч . л .кокосов екстракт, бяла боя
КАРАМЕЛЕН  КОКОС
35 г кокос, 30 г захар, кристал, 15 мл вода

1. В тиган с дебело дъно се изсипва  2 л. захар ( 30 г) захар кристал, 15 мл вода и се оставя да заври на умерена температура , докато се стопи захарта напълно. Добавя се  35 г кокос и се разбърква енергично, докато стане златисто-кафяв. Сваля се и се изсипва в купа. Оставя се настрана.
2. В купа се поставя 250 г шоколад и 120 мл сметана, разтопява се на водна баня. Добавя се екстракт кокос, боята за оцветяване и запечения кокос от купата. Разбърква се и се оставя настрана да се охлади.
3. В блендер се смила бадемовото брашно, пудрата захар и 10 г кокос. Пресява се над купа. Оставя се настрана.
В купа се изсипват 55 г белтъци и боята за оцветяване. Разбива се с вилица докато се смеси боята и веднага се излива при бадемовото брашно. Не се и разбърква, така се оставя.
дотук всичко ми е ясно и върви по мед и масло и...... идва сложната безумна част

************В касеролка се изсипват другите 55 г белтъци, добавя се 150 г захар кристал и 38 мл вода . Поставя се на умерен котлон и при разбъркване се измерва температурата. Сварява се сироп до 118 градуса, но когато стане 112 градуса започват с другата ръка да се разбиват другите белтъци, тези които са само с бялата боя и при 118 градуса започва да се излива при непрекъснато разбиване на висока скорост на миксера,  така както се прави итал. меренг , по правилата, на струйка си налива без да допира перките на миксера и т. н . докато стане пухкави лъскави белтъци.  Сместа веднага се изсипва при бадемовото брашно, и се започва  типичното свиването, сгъване за макарон, до момента в който стане като лава, бавно да пада на панделка. Прехвърля се в пош, шприцова, потупва се тавата, поръсва се с кокос и се пече на 140 градуса за 20/24 мин. Този макарон не е необходимо да засъхва, защото е с итал. меренг.
Кокосов пълнеж - поставя се  в пош и се шприцова на едната черупка, захлупва се с друга.
Оставят се 1 нощ .
.
Това е рецептата, изписах я напълно, като се надявам някой да ми даде съвет как да я направя, също така, ако сложа на водна баня да се приготви тази част с белтъците те пак ще коагулират при 118 градуса... мда. Да взема да и напиша на тази другарка, да я попитам, ама тя няма да ми отговори
http://www.homecookingadventure.com/recipes/coconut-macarons

# 308
  • София/Испания
Белтъците не трябва да се варят.Слагаш 55гр белтъци в купа със сол. Отделно си правиш сиропа с необходимото количество вода и захар.Щом достигне необходимата температура 112 градуса,започваш да разбиваш белтъците и след това на тънка струйка се добавяш горещият сироп.

# 309
  • София
Марчева, миличка, желая ти да докараш нещата така, че да ти харесат (много си прецизна, аз когато най- малко се старая, най ми се получават нещата май).
И съм по елементарните и бързи нещица..
От мен супичка (от агнешки комплект Money )- мама я сготви- не готвя и не ям такива неща

и свинско със зеле

Момичета, не спирам да се възхищавам на уменията, фантазията и изпълненията ви!
Благодаря ви за споделянията! Kissing Heart

# 310
  • София
Белтъците не трябва да се варят.Слагаш 55гр белтъци в купа със сол. Отделно си правиш сиропа с необходимото количество вода и захар.Щом достигне необходимата температура 112 градуса,започваш да разбиваш белтъците и след това на тънка струйка се добавяш горещият сироп.
Да, не трябва да се варят, това е ясно, но не е така по рецепта, а и губиш 55 г от тях, общо са 110 г но разделени,  те къде отиват тези 55 г ? , едните изчакват, а другите са в сиропа,  а защо тази дама  го прави по този начин , означава че така трябва да се приготви този кокосов макарон,  а аз  не мога да  вдяна.. newsm78, това му е интересното при тази рецепта, нещо ново виждам, а не мога да го повторя..  Аз ли лош прочит правя на рецептата, но така е показано и във видеото. Гледах го многократно, точно зарази тези белтъци.
Ще изчакам още идеи и пак ще ги започна.
Марчева, миличка, желая ти да докараш нещата така, че да ти харесат (много си прецизна, ................
Не съм бре, жена прецизна, уча се на кулинария, може и изпит да изкарам, ще взема и едни курсове по сладкарство да мина..  Joy Joy не виждаш ли какви ги творя, глупотевини
Агнешката чорбица ти я оставям, свинското със зелето си го взимам, падам си по него, обич, к`во да ти кажа.
При мен тази вечер беше една мусакица, много хубава стана, но не е интересна за да я снимам.

# 311
  • Русе
Марчева, не съм спец, но това, което видях от видеото, е че едните 55 гр белтъци се смесват с бяла боя и се изсипват при сместа с бадемовото брашно, а др 55 гр белтъци се разбиват леко на сняг със щипка сол докато стане сиропа и после към тях се добавя на струйка захарния сироп достигнал 118 градуса.

# 312
  • DE
Ух, как обичам супа от агнешни дреболии и ако имаше кой да ми уйдиса на яденето- бих сготвила
Бленувам за печени в масло агнешки чревца
--------
Вратна мръвка, гъби и зеленчуци

Шницел и картофено пюре с шунка и кисели краставички

Питки(милинки) с лимецово брашно

# 313

marchеva14, хич не се съмнявам, че скоро ще покажеш чудесен резултат! Peace

От мен нещо с праз, яйца и сирене

matze,хем ядох вратна мръвка, хем залепнах за снимката ти. Embarassed bouquet

# 314
  • Плевен
Marcheva, това е от блога на съфорумка (Роца) и мисля, че технологията е същата. Можеш да се допиташ до нея.  http://marmottesetchocolat.blogspot.bg/2018/02/macarons-chocolat … oix-de-pecan.html.  Успех!

Общи условия

Активация на акаунт