Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари 9

  • 129 350
  • 722
  •   1
Отговори
# 480
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
  • Мнения: 42 010
долу ръцете от саламурата! Simple Smile само за мен си е!
Simple Smile и бобеца не давам.
Simple Smile Благодаря за идеята. довечера сме на влашка саламура.
 става - не става ще я ядем.

# 481
  • Мнения: 2 816
😂
И аз чакам инфо за тази саламура, вкусно  изглежда.
Скоро не съм се появявала, но ви следя - постоянно 😀, да не пропусна някоя вкуснотия.
У дома в последните дни
Пържени свински хапки

Пиле с гъби и картоф


И това е, телефона не иска да отвори снимките надолу 😂

# 482
  • Мнения: 4 966
 Smiley Хайде на саламурата !
Ще напиша рецептата на мама , но ако не сте от 'влашко', не гарантирам , че ще ви се хареса Stuck Out Tongue Winking Eye

Скрит текст:
Саламурата от снимката е приготвена с пилешко месо, което се нарязва и се нарежда в тава . Добавя се малко олио. Слагат се нарязани домати / може и от консерва или домашно консервирани в буркан. Пече се във фурната до готовност на пилето.  Затопля се вода на котлона и когато пилето е готово се залива с водата и се добавят нарязани печени чушки. Запича се още 10-15 мин и се овкусява със сол, чесън и много магданоз.
Не гарантирам за автентичност на рецептата - това е мамината такава , научена от баба ми Hands V
Може да се приготви и на котлона, но пилето трябва да се изпече предварително на фурна или на скара. Тогава доматите се задушават в малко мазнина . След това се добавя пилето. Залива се с гореща вода и се добавят нарязани печени чушки. При готовност се овкусява със сол, чесън и магданоз.

# 483
  • ВАРНА
  • Мнения: 5 101
 Едно вкусно и бързо мезе-яздещи дяволчета

# 484
  • Мнения: 8 032
Това ще е вечерята за днес

Милинките на ilrai78,станаха на тутманик...превтасаха явно и се сляха(или тавата им бе малка...),но са мн.лесни и вкусни,благодаря за рецептата!

Последна редакция: пн, 19 фев 2018, 17:41 от denyil

# 485
  • In Wonderland...
  • Мнения: 68
Успешна седмица от мен с едни усмихнати пълнени чушчици! Stuck Out Tongue Closed Eyes

# 486
  • Мнения: 4 136
Merelenda, виното плодово ли е и откъде е закупено ?!

# 487
  • Мнения: 12 866
Сухо червено, с тонове на къпина. Подходящо за червени меса.
Много приятно френско вино. Подариха ми го. Мисля че е от Лидл.

# 488
  • Мнения: 1 569
Сладкиш с круши по тази рецепта https://www.kulinarno-joana.com/2013/11/lesen-sladkish-s-krushi/

# 489
# 490
  • София
  • Мнения: 12 245
Бразилски сладкиш - Вкусно с Йоли

Последна редакция: вт, 20 фев 2018, 12:12 от marchеva14

# 491
  • София
  • Мнения: 12 245
https://s25.postimg.org/je0h2g84f/DSCN5605_1.jpg[/img]
[/quote]
Мммм,шоколадова вълшебна торта!
Браво!
bouquet  може да се каже е божествена на вкус. Искам пак да я сътворя, но към края на месеца ще е .. мда.

# 492
  • Мнения: 1 265
Добро утро, ако си спомняте на 11-02 в пост 358 tarantula 0 беше показала едни сиренки. Имаше питане и искане на рецептата, аз съобщих че съм писала и на ЛС. (явно не влиза често във форума - има само 6 мнения - и не е видяла нашето настоятелно желание). Вчера имам ЛС със рецептата и веднага Я пускам тук (направо прехвърлям съобщението автентично) Flowers Hibiscus

Скрит текст:
Здравей, мила, не си крия рецептите. Моля, извинявай за закъснението. Simple Smile Още  не съм ориентирана към вашите комуникации тук, но ще се науча Simple Smile
Соленките:  в една купа разбивам 2 яйца с 1 ч.ч. кис.мляко, в което слагам 1 ч.л. сода, 1/3 ч.ч. олио, 1 равна чаена лъж. сол и толкова захар. Брашното е половин кг., като изсипвам  половината в сместта и бъркам, докато стане много гъсто, след което го изсипвам в една тава при останалото брашно. И понеже не мога да меся, го докарвам накрая до тесто с форма на издължено роло в тавичката с брашното. Разделям го горедолу с ножа на три части, и от всяка една оформям по 4 топчета. Тези на снимката съм намазала с жълтък, а напоследък в средата на всяко топче, леко посплеснато, слагам малко парченце масло (или маргарин, или олио). Така стават 12 соленки в намазнена с олио тава и се пекът на 180 град. до готовност. По желание в сместта може да сложиш малко натрошено сирене. Много са лесни и непретенциозни, не е грешка да сложиш малко повече  кис.мляко, само 1 яйце, и брашното също, колкото е нужно в момента. Бонапети, и хубава и лека нощ

# 493
  • София
  • Мнения: 15 846
Изпържих си яйца с праз, но се оказа,че нямаме хляб.Замесих набързо тесто за пърленки и стана доста вкусно.



# 494

Общи условия

Активация на акаунт