Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари 9

  • 129 341
  • 722
  •   1
Отговори
# 525
  • Мнения: 2 816
След оформянето не втасва отново?  Правилно ли разбирам...

# 526
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
  • Мнения: 42 010
Благодаря!
ще се оглеждам за маншони.
точно сосчето ги прави толкова неустоими.
най-сладко е да си топнеш, да оближеш пръсти до към лактите някъде...
Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 527
  • Мнения: 12 866
Хлябът на Катето ли? Сега видях, че тя е писала след оформяне веднага печене. Не, аз го оставям да втаса, но значително малко време отнема втасването след оформяне.

st. Dobri, рядко се случва, но попадам на охладени бутчета или маншони. В случая много добре изглеждаха и на супер цена 3,50 лв килото. А бутчета под 3 лв съм взимала охладени и с чудесно месо.

# 528
  • София
  • Мнения: 12 245
Merelenda, силни благодарности,  Hug , разбира се за свинината пиша дума по дума, твоите изглеждат сочни , а не сухи, ще се правят по твоята рецепта.
Тези банички с месна плънка и бешамел са красиви, вероятно и вкусни , но са с месо, ще ги прескоча заради месо, имат и подправката Рас ел Ханут, това го чук много добре, но ще ги приготвя както си писала.
Благодаря!!!!  Hug

# 529
  • Стара Загора
  • Мнения: 192
Ние тази вечер сме на боб с кюфтенца на фурна и сладкиш с ябълки и шоколад, моя си измишльотина.

# 530
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
  • Мнения: 42 010
майонезено-яйчена салата с рулца от раци и царевица
ориз със зеленчуци по китайски (малко се размина с китайския вид май).
пуешките маншони Simple Smile с горчица и соев сос, но с пилешки пържоли, вместо маншоните.
снимки може би утре Simple Smile

# 531
  • Мнения: 15 083
Торта с арабски питки. Очаквах повече, не съм очарована.





Салата от зрял боб, кисели краставички и риба тон.

# 532
  • Montana, Bulgaria
  • Мнения: 564
И остава само украсата на тортата.

# 533
  • иска ми се Варна през лятото
  • Мнения: 223
Майко мила, какви творения... Hug
От вчера тия риби тука, дето ги размятаме, та ходих сутринта да купя- за вечеря печена скумрия имаше.
Цял ден търся клипчето на един факир от нета, от който видях как прави "палачинка цаца" Grinning
Набрашняваш цаца /ако искаш/, нареждаш в тигана една до друга, след малко пускаш малко олио и се запържват, колкото искаш. Слагаш капак  и по факирски начин изцеждаш олиото в купичка, държейки с капака и обръщаш палачинката. И пак малко позапичане, малко пържене, изцеждане с капака и готово.

# 534
  • София
  • Мнения: 12 245
От блога на нашата приятелка Merelenda
Салата с авокадо и свежа краставица - ама много е свежо и хубаво  Simple Smile



и пак от нея
Страта , но с малки изменения, вместо кашкавал - пармиджано, вместо майонеза Краси - майонеза на Hellman`s, щото само нея харесвам, и вместо кисело мляко - заквасена сметана и си стана много гот!





МоНи Тодоринска, "изби рибата" с тези красоти и чудесии!!!!!!!!!!!!!!1

# 535
  • Montana, Bulgaria
  • Мнения: 564
Много благодаря, Марчева!
Утре ще покажа и украсена тортата.
Аз малко да ви се оплача взех бял шоколад милка и като го разтопих и оцветих със синя боя стана на пластелин.

# 536
  • София
  • Мнения: 12 245
....................Аз малко да ви се оплача взех бял шоколад милка и като го разтопих и оцветих със синя боя стана на пластелин.

Ама, защо ползваш този шоколад, да те питам?????????????2 Може ли такова нещо, както има черен за топене, така  има и бял шоколад за топене, специално за топене, продава се и изобщо не е скъп, ама не му помня цената,  продава се на Ж. пазар в арабските магазини на огромни плочки, купила съм си 1 кг.  да си имам. На Милка шоколада не става!! Той има растителни мазнини и е гаден, той не става за обработка.

Арабски специалитет - това са онези така известни  марокански бисквити, които се предлагат само при специални случаи, сватби и погребения... Joy Joy и тук-там някое кръщене, фръц та пляс.  Wink
Ето ги, чакаха ме два дни да ги спретна и все време нямах.  Само от млени бадеми и малко нещо друго. Ухаещи на портокал, защото се овалват между дланите които са потопени в портокалова вода. Ама... да ви кажа, вярно че си е специалитет, не мож` се спря, до момента изядох 2  и се спирам.



# 537
  • München, Deutschland
  • Мнения: 6 852
Аз малко да ви се оплача взех бял шоколад милка и като го разтопих и оцветих със синя боя стана на пластелин.
Доколкото имам спомен, белият шоколад, именно понеже не е шоколад, се оцветява по друг начин. Аз самата нямам почти никакъв опит, защото не обичаме, но ако си ползвала течна, а не гел боичка, това може да е един от проблемите.

Иначе за готварски цели взимам само Милка шоколад, ако няма Милка - не правя десерта. Опитвала съм с разни по-евтини, ползвала съм в България и от тези големите пакети по 3 кг кувертюр май беше. Кувертюрът не беше лош, но се продава в огромни количества, ето и Марчева говори за килограм, при мен бяха 3 и 5кг... 1кг биха ми били средно 7-8 десерта, и то ако са все шоколадови. Много непрактично количество за мен лично, не съм сладкарница.
Черен шоколад взимам и ползвам рядко, че не се одобрява вкъщи, тогава е на друга марка, не Милка.

# 538
  • Montana, Bulgaria
  • Мнения: 564
Благодаря за съветите. Аз ползвам Своге черен и е супер. Част от украсата правих с бял шоколад к-класик на кауфланд и стана чудесно. Белия шоколад доколкото аз знам се оцветява с прахообразни бои с 2-3 капки вода. Така и направих и единя се получи, другия не. Но здраве да е. Иначе за кремове ползвам Милка, но там не съм обърнала внимание дали му става нещо, защото има и други съставки.
Ето го резултата.

# 539
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
  • Мнения: 42 010
яйчено майонезената салата с ролца от раци и царевица


"китайският" ориз със зеленчуци



и пуешките маншони=пилешки пържоли Simple Smile в горчичен сос Simple Smile
безобразно вкусни са Simple Smile Simple Smile Simple Smile



Общи условия

Активация на акаунт