Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари 9

• 129 646
  • 722
  •   1
Отговори
# 660
  • иска ми се Варна през лятото
От мен за Малък Сечко- пържоли на сняг... В Балкана, с червено вино.
Пп. Nature Snowmanостанаха снимки само на снега[/i]Nature Snowflake

# 661
Марчева, мерси! Наистина е лесно, а и как обичам кремести неща...ммм, ще се прави.
Кондензирано мляко и аз купувам само от Лидл.

# 662
  • София
Днес наблегнахме на мезетата.
Пак заредих сладък картоф с подправки (мащерка и риган) и зехтин

И по препоръка на Пеп-чо сервирах със сиренца (и червено вино)... ефектът май беше същия... "миии,.става, нооо, обаче'
С една дума ще си ги спретвам,  когато на мен ми е кеф и ще чакам да ме молят да им дам да опитат... Stuck Out Tongue Winking Eye

Лека и целувки от мен!

Последна редакция: ср, 28 фев 2018, 23:04 от AnyHr

# 663
Innocent мъже! Моят вчера изял нормалните картофи, от сладдките си взел парчченце Simple Smile и каза  "много са ми" Ама 'що не му беше много пържолата, нея да остави, питам аз Simple Smile Ани, другия път като мен - смесваш ги двата вида, ти си се угощаваш със сладкия, той да яде простите картофи Simple Smile

# 664
пеп-4о, разхили ме посред нощ! Grinning bouquet

Вкъщи зеленчукова супичка за мен и пържоли по рецептата за твоите свински ребърца с пепси за мъжовете. Е, не може мъж без пържола! Simple Smile

# 665
http://gotvach.bg/admin/r-90943

Пускам рецептата, още не е обработена добре, няма ги всички снимки, но текста е добре, ако има нещо веднага ме питайте, но е лесно.
При мен не се отваря.....?!

# 666
  • София
пеп-4о, разхили ме посред нощ! Grinning bouquet

Вкъщи зеленчукова супичка за мен и пържоли по рецептата за твоите свински ребърца с пепси за мъжовете. Е, не може мъж без пържола! Simple Smile
.....................
Не, не може и това си е. Въртя , или се опитвам да въртя  някаква по -добра и интересна кухня, а той все очото му в най-обикновената пържола и картофи на фурна... Mr. Green Ами...Ще рупа глазираната сьомга  с лимоновото масълце и ушите му ще плющят, ама ха, аз к `во да ям , Завъртях,  днес го завъртях един турски бюрек със спанак и сирене, стана убиец, турска му работа и по онзи начин дето всяка кора се натопява в някаквата си смес , пък се полага някак си, пък се гладят бръчките на корите,  пък не знам си още какво, абе, убиец ви казвам .........не можеше ли да е само със сирене....ами не, не  може, фръц!!!   Сега ще я опаковам и ще я пратя  на внуците му, капризник, ама е намерил...мда. Да му минава отпуската и да си върви на работа.  Mr. Green

Чудесна пържола , Лабрекс!!, но аз ще си направя онези бухтички, твоите бухтички в събота или в неделя.

sem, виждам че си писала и че при теб не се отваря, утре ще го пусна отново, след като се качи окончателно рецептата,  точно заради теб, мила, че това не се изпуска, а ако пак не се отвори ще ти я изпиша, тя е само няколко реда и си готова. Hug

# 667
Оххх, marchеva14, как може такава вкусотия по туй време!? Кво прая сега, бабка няма, абе нищо няма, отиде ми сънят с тоя бюрек или него ще сънувам тая нощ.....чуден, чуден, чуден!  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes bouquet chef

Така са мъжете, и моите, ако ги питам - само месища и пържени картофи им дай, ама не питам много-много, само от време на време. Simple Smile Peace

# 668
  • München, Deutschland
Аааа, не са само мъжете. Без месце не сядам и аз на масата. Simple Smile Може би веднъж на 2-3 седмици да ядем нещо постно.
Гарнитурите са ми обаче винаги вегетариански (с много малки изключения) и в салатите обикновено нямам колбас.

# 669
# 670
# 671
  • Русе
Честита баба Марта! Да сте много здрави и щастливи!
marchеva14 и аз не виждам рецептата! Иска регистрация за вход.  А бюрека се връщах да го гледам отново, разпреглъща ме по обедно време!

# 672
Преди се отваряше линкът, сега и на мен ми иска код. Ето рецептата:

Скрит текст:
ФЛАН  С  КАФЕ  И  КОНДЕНЗИРАНО  МЛЯКО (Марчева)
яйца - 4 бр.
прясно мляко - 250 мл
кафе, еспресо - 250 мл
кондензирано мляко - 370 г
ванилия, екстракт - 1 ч . л.
захар, кристал - 120 г
вода - 4 с . л..

Фурна - 170 градуса.
Кейкова форма - 28/12 см

В касерола се изсипват 4 с.л .вода и се покриват с цялата захар. Оставя се на умерен котлон, докато се приготви карамел с тъмно златист цвят. За да не кристализира захарта по време на приготвянето на карамела се минава със силиконова четка потопена във студена вода отстрани по стените на касеролата. Не се разбърква, а само се поклаща касеролата. Готовият карамел се изсипва във формата. Разпределя се из цялата повърхност. Оставя се настрана.
В купата на миксера се разбиват с нормална скорост яйцата, млякото, студеното кафе и накрая се прибавя карамеленото мляко. Разбърква се, докато се приеме. Сместа се изсипва във формата. Поставя се на водна баня, като на дъното на тавата за водната баня първо се поставя памучна кърпа, налива се водата и се поставя формата с флана. Памучната кърпа дава по-добро изпичане на сместа.
Пече са на 170 градуса за около 60 - 70 мин. Когато се забоде дървено шишче в средата, то трябва да излезе сухо.
Оставя се във водната баня, докато се охлади водата, а след това се изважда и се охлажда една нощ на стайна температура.

Последна редакция: чт, 01 мар 2018, 11:50 от Dara888

# 673
  • Плевен
Честита Баба Марта!    Моите сладки мартенички.

# 674
  • София
Преди се отваряше линка, сега и на мен ми иска код. Ето рецептата:

Скрит текст:
ФЛАН  С  КАФЕ  И  КОНДЕНЗИРАНО  МЛЯКО (Марчева)
яйца - 4 бр.
прясно мляко - 250 мл
кафе, еспресо - 250 мл
кондензирано мляко - 370 г
ванилия, екстракт - 1 ч . л.
захар, кристал - 120 г
вода - 4 с . л..

Фурна - 170 градуса.
Кейкова форма - 28/12 см

В касерола се изсипват 4 с.л .вода и се покриват с цялата захар. Оставя се на умерен котлон, докато се приготви карамел с тъмно златист цвят. За да не кристализира захарта по време на приготвянето на карамела се минава със силиконова четка потопена във студена вода отстрани по стените на касеролата. Не се разбърква, а само се поклаща касеролата. Готовият карамел се изсипва във формата. Разпределя се из цялата повърхност. Оставя се настрана.
В купата на миксера се разбиват с нормална скорост яйцата, млякото, студеното кафе и накрая се прибавя карамеленото мляко. Разбърква се, докато се приеме. Сместа се изсипва във формата. Поставя се на водна баня, като на дъното на тавата за водната баня първо се поставя памучна кърпа, налива се водата и се поставя формата с флана. Памучната кърпа дава по-добро изпичане на сместа.
Пече са на 170 градуса за около 60 - 70 мин. Когато се забоде дървено шишче в средата, то трябва да излезе сухо.
Оставя се във водната баня, докато се охлади водата, а след това се изважда и се охлажда една нощ на стайна температура.

Дарче888, благодаря ти, мила!! Защо така този път не се появи рецептата, не знам, уж все още ползвам старата функция.. хм. Моля ви се, пробвайте го, невероятна рецепта е,  вкус прекрасен, консистенция чудесна, нещо като крем-карамел, но с приятен вкус на кафе, но леко се усеща, и задължително е да си има шупли, така както съм показала на фотото. Това влиза в любими, скоро пак ще го завъртя, лесно е.

Общи условия

Активация на акаунт