Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари 9

• 129 625
  • 722
  •   1
Отговори
# 75
  • София-Младост
Марчева, или е било замразено това тесто или старо.

# 76
  • София
Крем супа с праз, тиквички, картофи, сушени домати,чушка, кромид, морков.Мръвките не снимах, ама филета и пържоли често показвам.

# 77
  • София
marchеva14 до това състояние на бутера след като беше размразен ли се стигна или е разгъвано докато е замръзнало? Оня ден правих бутерки точно с белла и нищо му нямаше, остана си цяло след разгъването.
Не знам. Купих го замръзнало, 4 пакета, напълно замръзнало, твърдо като камък, оставих го в хладилника 1 нощ и днес сутринта го отварям съвсем внимателно, бъди убедена, че не съм бърсала с него плочите на пода, нали........... виж на какво прилича.. Отворих и другите две... същата работа. Освен това си е напълно в срок на годност.  Да е в мен грешката - няма начин, защото супера е до нас, СВА, няма и 50 крачки от вкъщи...то пък бива, бива, ама ни взеха за маймуни, то цялата ни работа е такава, какво се учудвам..

TrollfaceTrollface т'ва грозното  мога да го преглътна. Trollface
тъй де, ако ще го хвърляте да си дам адреса?
Душа, нищо не можеш да направиш с него, то се сипе на трохи, чупи се на малки парчета, въпреки че е добре размразено, меко е така както трябва да се работи едно бутер тесто. Хвърляш и това е. От него и мъничка кошничка не можеш да спретнеш, защото при печенето то се разчупва, къса, не е еластично, с една дума пак хвърляш.
Бисквитите, които исках да приготвя бяха по рецепта на Йоли, "Кравайчета с конфитюр от сушени плодове". Разкошни са, може и да отворите и да ги видите за да не пълня темата излишно. Този конфитюр се приготвя предварително 2 седмици по-рано, днес му беше ред, готов е, няма смисъл да ги започвам, не мога да свия кравайче.. нищо.!

# 78
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
реших, че рулото с яйце не отговаря на високия ти стандарт и бях готова да го преглътна. Simple Smile
у дома  е класика - пиле с картофи Simple Smile

# 79
  • София
Марчева, Kissing Heart, каквато си перфекционистка, направо си представих какъв тормоз си преживяла. На мен пък ми харесва рулото ти и изглежда вкусно и интересно (всичко, каквото твориш ми харесва, но на мен ми е енергоемко- не се въртя много в кухнята). Сигурна съм, че е изчезнало веднагически и си обрала овациите с него.
И защо трябва да го изхвърляш (дано не си го направила), можеш да спретнеш бързи солени панделки (които не искат перфектни форми) или солени пръчици или изродуци някакви- безформени, но вкусни (поръсени със суров слънчоглед, сусам и т.н.). Правила съм импровизирана питка от такива остатъци и беше вкусна.
Аз не купувам продуктите на Белла- имаше преди години една кампания срещу собственика на фирмата, беше свързана с лов...
И за да не е празен пост да ви покажа новата ми страст- чай от шафран

# 80
  • София
реших, че рулото с яйце не отговаря на високия ти стандарт и бях готова да го преглътна. Simple Smile
.......................

В случая е излишна подигравката, нещо не я разбрах, защо така.....какви високи стандарти, какви 5 лв търсиш.
Съжалявам, че споделих за едно тъпо бутер тесто!! Ще си направя и ще мирясам.

# 81
  • София
marchеva14 до това състояние на бутера след като беше размразен ли се стигна или е разгъвано докато е замръзнало? Оня ден правих бутерки точно с белла и нищо му нямаше, остана си цяло след разгъването.
Не знам. Купих го замръзнало, 4 пакета, напълно замръзнало, твърдо като камък, оставих го в хладилника 1 нощ и днес сутринта го отварям съвсем внимателно, бъди убедена, че не съм бърсала с него плочите на пода, нали........... виж на какво прилича.. Отворих и другите две... същата работа. Освен това си е напълно в срок на годност.  Да е в мен грешката - няма начин, защото супера е до нас, СВА, няма и 50 крачки от вкъщи...то пък бива, бива, ама ни взеха за маймуни, то цялата ни работа е такава, какво се учудвам..
То си е замразено в магазина, аз ако ще го правя веднага го оставям на стайна температура 1-2-3 часа /зависи дали е лято или зима и колко е топло/ да се размрази, ако не - го мятам във фризера и после размразявам по горния начин. Един път размразявах в хладилник - сложих го сутринта преди работа с идеята като се върна и за да го почна, спомням си, че не нещо не беше ок, макар и да не е било зле колко твоето. Пробвай другите пакети да не ги слагаш в хладилник, а да ги размразиш на стайна темп. Друго за което сещам при теб да е лоша партида на тестото.

# 82
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Скрит текст:
.......................

В случая е излишна подигравката, нещо не я разбрах, защо така.....какви високи стандарти, какви 5 лв търсиш.
Съжалявам, че споделих за едно тъпо бутер тесто!! Ще си направя и ще мирясам.

извинявай.

Скрит текст:
не беше подигравка - опит за шега беше, съжалявам, че така ти е прозвучало.

# 83
От мен скромно, та скромно - мусака. Никога не се оставям без кисело мляко в хладилника, но днес се оказа, че няма, та заливката е с прясно мляко. Такъв хубав сняг вали и така трупа, че пожалих мъжа да не тича до магазина.

Марчева, постът на Добри в никакъв случай не е подигравателен. Друго имаше предвид тя, но ти не я разбра.

# 84
И аз съм слувала на такова чупещо се бутер тесто на Бела . А не ползвам за пръв път замразено Сега като не ми се прави ползвам Lidl ското охладено или в краен случай замразено пак е по-добро

# 85
  • София
И аз съм слувала на такова чупещо се бутер тесто на Бела . А не ползвам за пръв път замразено Сега като не ми се прави ползвам Lidl ското охладено или в краен случай замразено пак е по-добро
Ма, душа,  оставих на стайна температура достатъчно време, така пише в рецептата Йоли, да се работи меко, да не е прекалено охладено, пише си жената ... ми .... нищо. Карай, изхвърлих го!    Mr. Green Ще купя от Лидл да го видя и него.
Нищо, има и други дни. Конфитюрчето ще отлежава още. Офффффффф..

# 86
Разчиствам си хилядата таба в браузъра и стигам до таба с един сайт за подправки. Бях си харесала тази за картофки Уеджис. Замислих се да поръчам, ама 5 лв (за незнайно какво количество) + 4 лв за доставка, отказах се. Ама гледах му състава и реших, че ще импровизирам. Та, прекарах три скилидки чесън през пресата за чесън, и една малка глава лук (пак през пресата Close ), ръснах малко черен и червен пипер, една чаена лъжичка доматена паста, олио и малко галета. Разбърках и в купата сложих нарязаните картофи и пак се бърка, така че да се покрият хубаво с "подправката". Пекох във фурна. Хрупкави отвън, меки вътре + сос от чесново кисело мляко. Харесаха се. Само дето моя приятел през цялото време мрънка, че му лютяло на очите Joy Щракнах и една бърза снимка

# 87
  • София-Младост
Да яде със затворени очи 😀 Изглеждат прекрасно!

# 88
Как не съм се сетила да му го кажа Joy Joy Joy Наложи се няколкократно проветряване + работещ абсорбатор. Ама мен не ме пита как съм прекарала лука, макар и малка глава, през пресата за чесън.. Joy

# 89

Нищо, има и други дни. Конфитюрчето ще отлежава още. Офффффффф..

затова са казали хората, че някои дни просто не върви. Зарязваш всичко Simple Smile и чакаш да ти мине. Скоро ми се случи. Ако пробваш Лидълскито - търси охладеното.  Това на Бела, дето ми се трошеше, като твоето, имах чувството, че е размразявано-замразявано няколко пъти (заради което вина няма производителя де) Както и да е.

Ала-Бала, развесели ме с това да яде със затворени очи Grinning

пилешки дробчета и месо с гъби и карамелизиран лук (кутията за мен събрана) http://pep-4o.blogspot.bg/2015/07/blog-post_8.html

и руло Алисия http://pep-4o.blogspot.bg/2016/06/blog-post_23.html - това ядем вчера и днес

Общи условия

Активация на акаунт