Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари 9

• 129 337
  • 722
  •   1
Отговори
# 555
  • DE
Аз не, че съм много компетентна, но този заобления ориз се сварява и скашква бързо
Става за ризото, мляко с ориз и тем подобни кашести
За ястие "по азиатски" е дългия тънък ориз и сварен до неготовност-тогава е добър за допълнителна обработка в тиган
---
Какво е това пуешки маншони Merelenda, прехлъцнах  и аз набързичко?!
Пеп-4о, ще пробвам и аз див свин с биричка(така ми е втръснало вече това месо, но има още няколко пакета замразени)
Марчева, ако те гризне човек, сигурно ще имаш сладък вкус:)-неуморна си
------------
От мен малко дивашко, но вкусно: телешко шкембе с чесън и масло

Запеканки

Това е "не знам какво"- тесто за пица, два големи кюфтака, два вида кашкавал, лютеница, горчица и всичко заедно запечено

Мляко с просо и мандарини

Кезекухен

# 556
  • In Wonderland...
Merelenda прекрасни неща си сътворила, мисля да пробвам хляба по метода тангзонг.
Марчева заинтригува ме този португалски сладкиш.
Тайна подсещаш ме за крем-карамелче, а? Laughing
Абе ако тръгна да ви изброявам всички, доста дълго ще стане. Тука си е готварска гилдия, всеки поства някакви вкусотии: сладкиши, глигани, рибки, кремчета...
От мен едни пилешки хапки с корнфлейкс и едни с пшенични трици. Само това успях да щракна набързо. Иначе за гарнитура великденска салата и салата с цвекло, ряпа и джинджифил.

# 557
Благодаря ви Simple Smile

matze, маншон представлява горната част на крилото на птицата. В случая при пуйка са доста големички и приличат на бутчета. А на пилетата са малки и много вкусни.

# 558
  • Montana, Bulgaria
Почерпете се, момичета, за вчерашния ни празник.

# 559
  • ВАРНА
 Шунка с мед

# 560
MoHu Todorinska - Честит празник в дома ти. Пожелавам щастливо детство на малкия палавник. Tada
Няма да ви изброявам, че ...темата отиде до края Smiley Ще кажа само, че всички сте възмутителни изкусителки и тооолкова вкусни Gift Heart

Аз днес правих за закуска баница - с праз и кисело зеле и още една с яйца и сирене

* в момента и аз пека едни пуешки маншони, но сина поиска сос Грейв с тях; гарнитурата ще е китайски ориз.
(снимки по-късно)
Ето и маншоните

*опекох и едни "кроасани" от бутер тесто (правоъгълни са, че тестото се продава на едни платки и няма как да се реже на триъгълници)

Последна редакция: нд, 25 фев 2018, 11:43 от sem22

# 561
  • София
Честит празник, MoHu Todorinska! Честит да е Павел! Весело!

Както винаги тук е толкова вкусно! Толкова е разнообразно, че понякога се чудя как ви идват наум всички тези идеи и кога сколасвате да сътворите всички тези  вкусни красотички.
При мен си е обичайно скучно на масата- наденички, яйчица, кладница с масло

# 562
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Простичко, но вкусно. Simple Smile
кладница в масълце... ммммм

преди време направих вегетарианска шкембе чорба с кладници, май ще повторя. Simple Smile

# 563
  • София-Младост
Довечера ще се опитам да приготвя патешко магре, изчетох сума препоръки и пак ми е притеснено, да не стане на подметка. Приемам съвети.
Мони,  честит празник!

# 564
Страхотни сте , всичко изглежда невероятно Blush  Тук винаги намирам идеи  когато вече не знам какво да сготвя.
Иланг може ли рецепта за шунката?
matze как приготвяш шкембето ? Изглежда доста апетитно.
От мен риба с картофи , стана доста интересно за пръв път я приготвям така. Рибата с розмарин ,горчица и лимон на фурна ,а картофите с чесън и пак розмарин.

# 565
  • ВАРНА
 Шунка с мед
 Мариновам месо от бут с мед,мащерка,чесън и сол за 48 часа.После вакуумирам и минава термична обработка за около 3 часа и половина в крок-пот на ниска степен.

# 566
Благодаря Flowers Hibiscus

# 567
  • Montana, Bulgaria
Много ви благодаря!

# 568
  • София
Довечера ще се опитам да приготвя патешко магре, изчетох сума препоръки и пак ми е притеснено, да не стане на подметка. Приемам съвети.

Виж тука, че не мога да се открия моята  рецептата, къде я бях записала, няма я, много добра беше, но..

http://recepti.gotvach.bg/r-50067-Патешко_магре_с_портокалов_сос

http://recepti.gotvach.bg/r-7283-Патица_магре

# 569

Лесно е, внимаваш да не преготвиш
Но не в най-крехкото месо на света
http://pep-4o.blogspot.bg/2011/02/blog-post_08.html?m=0

Общи условия

Активация на акаунт