Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари 9

• 129 000
  • 722
  •   1
Отговори
# 705
  • иска ми се Варна през лятото
Тъкмо направих бонбони с локум

И сега се сещам, че вкнаги съм се чудела каква е разликата- /прим.  за Лидл говорите/, аз правя такива бонбони Рафаело с конденз.  мляко 9% от консерва, защото е гъсто и много сладко, а има конд мляко в кутии, но никъде не виждам % и като го клатя е доста течно Rolling Eyes

# 706
Течното кондензирано мляко е без захар, има го и в консерви. Аз не чета има ли няма ли захар, разклащам консервата и разбирам.

# 707
  • София
Момичета, получи се недоразумение  с това конд. мляко, извинявайте,  аз съм си виновна, защото ... ми аз си знам какво да сложа, не може да прибавя от течното,  защото ще стане една изключително течна  водниста смес, освен това си зная , че друга захар във флана няма, което ми говори, че това ще е захарта , от  сладкото конд. мляко. Ми... може би има някаква неточност така както съм го изписала, затова ще ви покажа на фото какво прибавих, същото бих прибавила и от Лидл и както е споделила sunny по разклащането на консервата се ориентирам какво купувам, не трябва да ми плиска, а трябва да е тежко и да не се чува плисък на течност, ама го обясних..... Embarassed
Ето това е

Вероятно грешката идва, че едно е конд. мляко със захар, а друго е Дулсе де Лече, ама аз не посегнах към Дулсето , а към това което съм показала.

Последна редакция: пт, 02 мар 2018, 18:32 от marchеva14

# 708
Съдейки по кутийката, това  е кондензирано подсладено мляко, а не карамелено, известно като  варена сгущьонка, дулсе ла лече и т.н. Всъщност подсладеното е по-гъсто от неподсладеното кондензирано, второто си е почти като мляко. Peace
Важното е, че стана ясно!
marchеva14
,  bouquet

# 709
  • Русе
Сгущенка

Варена /карамелизирана/ сгущенка или Дулсе де лече

# 710
Хайде и от мен снимка:вляво - карамелено, т.е. варено, вдясно горе - подсладено кондензирано и най-долу вдясно - лидълските кутийки с подсладено кондензирано, сварени вкъщи и в резултат - варена сгущенка, т.е. карамелена. Peace

# 711
  • София
Малийййй какви ги сътворих за няма и ден.... Embarassed Важното е,  че изяснихме този въпрос... Joy
Пейч, имам ги и трите вида на тези млека, едните ги довлачих от Испания,  Дулсето, цял кашон повлякох, на всичкото отгоре си го пазя, ама защо го пазя и не го ползвам, не знам,  да си имам,  другите съм ги купувал оттук. Винаги съм заредена като магазин.  Joy

Сега пускам онези бързи италиански хлебчета с масло и мед, някой поиска рецептата. Проверих, отваря се.

http://recepti.gotvach.bg/r-91044-Бързи_италиански_хлебчета_с_мед_и_масло

# 712
  • иска ми се Варна през лятото

Манджичка с гъби кладница и усмихнати кюфтаци Grinning Нали трябва да се поддържаме зимъска!

# 713
  • DE
ark, и аз така се усмихвам като видя мръвка

От мен лазаня със зеленчук микс и бекон

Запечено руло от настъргани картофи, шунка и кашкафал

# 714
  • Montana, Bulgaria
Дробчета с лук на фурна и пилешки филенца на фурна.

# 715
Салата от варено яйце, авокадо, печени чушки, червен лук и сирене. Моя измислица, но добре се получи.

Кекс със сметана

# 716
  • София
Яйца с чушки и пилешки филета.

# 717
  • София
Честит празник!

Отдавна не бях правила винен кебап, та много ни се услади снощи

# 718
  • ВАРНА
 Закуската:картофено рьощи с поширано яйце и печен бут

# 719

marchеva14, готова съм, черпя със среднощен флан! Simple Smile Той ли не е фотогеничен, фотографката ли не я бива (второто е сигурно Peace), но вкусотийка е! Heart Eyes bouquet

и снощната рибка с картофена салата

Общи условия

Активация на акаунт