Тема за бързи въпроси и отговори - Всичко за нашите деца - Училищен блиц

• 86 928
  • 742
  •   1
Отговори
# 555
Броя дните, които не са официални празници, на които всички почиват.
2 дни есенна, 2 дни коледна, 2 дни междусрочна и 5 дни пролетна.
+ 2 дни за ДЗИ и 24 май.

Никак не ми се виждат достатъчни.
В междусрочната има олимпиади, ако правилно съм видяла и то по БЕл и мАТ- най-масовите, особено за седми клас.

# 556
А, къде могат да се видят олимпиадите за следващата година? Може ли линк? Благодаря!

# 557
Много ми е нелогично как броят ваканциите, включвайки съботи и недели.

# 558
Не се притеснявайте за ваканциите, както е тръгнало след 1-2 години децата ще посрещат Нова година на училище

# 559
  • Ямбол
Много ми е нелогично как броят ваканциите, включвайки съботи и недели.
Кой ги брои?

Учебната година има определен брой учебни седмици, останалото се разпределя по ваканции.

# 560
Бай Благой ги брои.
Пример за броене на ученическа ваканция:
Ученически ваканции през учебната 2017/2018 година
Есенна ваканция:

1.11.2017 г. (сряда) – 5 ноември 2017 г. (неделя) - т.е. ОТ сряда ДО неделя
 от тук:
http://www.danybon.com/obrazovanie/vakancii-2017-2018-godina/

# 561
Преди да променят отработването на предпразнични/ следпразнични дни, имаше значение дали в дадената събота учениците са били по време на ваканция или не.

# 562
Това с коледната ваканция е брутално. Докато се обърнеш, и е свършила.
По-големите, които учат в други градове, трябва да пътуват на първи.

# 563
  • Ямбол
За такива случаи има предвидени бележки за извиняване на отсъствия по семейни причини за десет дни през цялата учебна година. Който не може да стигне на втори, мама да му напише бележка.
Освен това се умува в момента, дали да не отпуснат и втори януари.

# 564
Честно казано, министерските малоумия трудно може да бъдат наречени "семейни причини", но заради тях явно ще ползваме бележки по семейни причини.

# 565
За такива случаи има предвидени бележки за извиняване на отсъствия по семейни причини за десет дни през цялата учебна година. Който не може да стигне на втори, мама да му напише бележка.
Освен това се умува в момента, дали да не отпуснат и втори януари.

Лиляна, ти не беше ли учителка. Аз доколкото знам по семейни причини може да се отсъства 3 дни за една учебна година.

# 566
Три или пет бяха.
Три ще хвръкнат, за да се получи нормална ваканция, но се изпуска и материал. Малоумници!

# 567
Три са, разбира се, освен това молбата, която се подава за тези един, два или три дена, е преди събитието, т.е. преди отсъствието.

# 568
Наредба за приобщаващото образование

Чл. 62. (1) Ученикът може да отсъства от училище по уважителни причини в следните случаи:
3. до 3 учебни дни в една учебна година въз основа на мотивирано писмено заявление от родителя до класния ръководител;
4. до 7 учебни дни в една учебна година с предварително разрешение на директора на училището въз основа на мотивирано писмено заявление от родителя, в което подробно се описват причините за отсъствието.
(2) Заявлението по ал. 1, т. 3 се подава преди отсъствието на ученика, а ако това е невъзможно, родителят уведомява класния ръководител в телефонен разговор или по имейл и подава заявлението до 3 учебни дни след връщането на ученика в училище.
(3) В случай че заявлението по ал. 1, т. 4 не може да се подаде преди отсъствието на ученика, родителят уведомява за това класния ръководител в телефонен разговор или по имейл и подава заявлението до 3 учебни дни след връщането на ученика в училище. Директорът на училището въз основа на заявлението взема решение дали отсъствията на ученика са по уважителни причини.

# 569
  • Ямбол
Три дни с молба до класния и още седем с молба до директора. Заявлението може да се подаде до три дни след дните за отсъствия.
А, изпреварили са ме.

Общи условия

Активация на акаунт