Тема за бързи въпроси и отговори - Всичко за нашите деца - Училищен блиц

• 86 911
  • 742
  •   1
Отговори
# 600
Моето дете и без болести е с над 160. Не сме викани. Чух за това, четох, няма да се спазва на 100%, не и по поднесения начин. Има достатъчно деца спортисти, певци, танцьори, през годината са по състезания и концерти, дори в чужбина. Те по правило са и отличници, така че е видно, че не са в риск, често такива даже носят купите си на училището, да се кичи.

# 601
  • Русе
Това вече става забавно. Дъщеря  ми ще кандидатства догодина в Париж, Ница и Лион. Набелязаните училища са 5, като това в Лион има 3 степенен изпит в три различни дни в различни месеци. В най-добрия случай, ако я приемат в най-желаното ще ходи на 3 изпита. Средно по 3 дни - отиване, изпит и връщане са 3 изпита по 3 дни по 7-8часа около 70 часа. Ако ходи на всичките са много над 130-те часа за които се говори. Без да се разболява. Айде да е дете в риск. Ама риск от какво, че иска качествено образование?
Като онези деца, дето били отпаднали от училище, защото заминали за чужбина. Отпаднал им е мозъка на нашите управници, ако изобщо има какво да отпада(изпада).

П.П. Със Сметна палата сме писали заедно - напълно подкрепям.

# 602
  • Русе
 Eто го писмото с налудничавите условия за деца в риск

Скрит текст:

# 603
Това писмо да го занесат в махалата и да го връчат на всяка циганка, вместо да ни занимават нас с простотиите си.

# 604
е, стига де. И там си пише, че тези деца се подават по преценка. Може да бъдат подавани и без отсъствия, но със съмнения, по други критерии. Може да имат отсъствия, но понеже е ясно, че не са в риск не се подават.
Мда, може да е с цел описване на циганетата.

# 605
smetanapalata, втрещиха родители на деца от "елитни" гимназии.
Никакъв прочит и проучване на са направили.
Взели са дневника и хайде.

# 606
  • София
Моят син ще започне годината с цяла седмица извинени отсъствия заради участие на световно първенство.
Едно боледуване и още няколко състезания и ще ходя при Социалните явно.

# 607
  • Русе
Тъпо е един път да извиняваш отсъствия по основателни причини и след това да обявиш, че няма право да отсъства А и цифрата 130 е нещо нелепо. Сега гледах - синът ми в 6 клас  с едно европейско в началото на годината и световно пролетта  е имал 183 извинени отсъствия.Племенникът ми - в националния отбор по математика почти не ходеше на училище. В 12 клас се явяваше на изпити почти по всички предмети за да го му пишат оценки.

# 608
  • Майничка
При нас такава справка се изискваше от всеки класен р-л в края на годината за ученици с голям брой отсъствия (имената ни бяха подадени на база справката за отсъствия, въвеждана всеки месец). Явно са се доверили на нашата преценка. Laughing

# 609
  • European Union
lorenca, не са взели отсъствията от дневника, а си ги имат в системата. Всеки класен ръководител е длъжен да подаде онлайн отсъствията на учениците до пето число на следващия месец.
В края на учебната година в училището дойде писмо с всички ученици, които са надвишили броя отсъствия, а класните ръководители трябваше да кажат дали съответното дете е в риск или не. После училището подаде обратно само децата в риск.

Лично мен много ме дразни тази ваканция до 1 януари. В класа имам ученици, които пътуват по 350-400 километра, прибират се у дома, само когато има по-голяма ваканция, а пътуването им трае по над 12 часа. Те трябва да тръгнат за училище през нощта на 31 срещу първи.

Последна редакция: ср, 01 авг 2018, 19:55 от cloudy15

# 610
Може да предупредите учениците и родителите просто, че няма да им пишете отсъствия. Който може, нека дойде, другите - на следващия ден.  Peace

# 611
  • European Union
При нас това с неписането на отсъствия е невъзможно. От една страна имат 7 часа, трябва да говоря със 7 различни учители, от друга - постоянно ни правят проверки. Ако ученик отсъства, а не е вписан в дневника - констативни протоколи, доклади...Аз мога да реша за себе си, че няма да пиша отсъствие на ученик (например майката ми се обажда, че е вдигнал кръвно, ще полежи и ще го прати след час-два), но не мога да искам от колегите.
А и в случая с ваканциите е ясно, че ще направим компромис, както винаги, но не е честно спрямо децата, които все пак ще дойдат на училище. Защото не е лошо да се мисли за всички, а не сляпо да се броят 36-те учебни седмици и да не ни интересува нищо друго.

# 612
Не само при вас. Проверките бяха поне затегнати при нас 2 срок, например. В град като София, с прилични задръствания, а и затворени възлови кръстовища и сменени маршрути на ГТ се е случвало въобще да не дойде автобуса. Пише след 20 минути и така от 40 минути. Изпуснал си първи час, ако не тръгнеш пеша, а пеша закъсняват, нормално е. Част от учителите оставяха един толеранс за първи час, но започнаха проверки и пишеха протокол или каквото е там на учителя, че не е нанесъл на секундата отсъствията. Парадоксът е, че се е случвало учителите да пътуват със същия закъснял автобус като децата и ги виждат, че са там, че чакат по спирките, че си гледат часовниците. Но-рисковете на града без адекватен транспорт, какво да го правиш.

За подобен вид компромиси не мисля, че е нечестно. То голяма част влизат с връзки, без да са пипнали да прочетат, та честно няма за по-важните неща, че за такива ли.

# 613

То голяма част влизат с връзки, без да са пипнали да прочетат, та честно няма за по-важните неща, че за такива ли.

Сигурно и затова, както и по подобни поводи е измислена пословицата "На брашното- евтин, на триците- скъп"

# 614
Препоръчайте ми марка водни боички. Предните ни бяха фабер кастел, но синът ми казва, че били много водни и не правели плътен цвят.

Общи условия

Активация на акаунт