Дневникът тема 87 - Да отслабнем всички заедно!

• 67 858
  • 736
  •   1
Отговори
# 150
Семейство пенсионери попада в Рая. Слънцето свети, птичките пеят, красота, радост за душата. Съпругът се обръща и плясва жена си по врата. - Що така, Гошо? Що ме перкаш по врата? - Щото, ако не беше твоята тъпа диета с овесени ядки, още преди две години щяхме да сме дошли тука...

Не се стърпях, трябваше да го споделя, сега мога да спя спокойно! Grinning
Joy Joy Joy

Аз и моят овес! Още по-хубави неща ме чакат! hahaha

Галче, браво на теб!
Все съм си 51кг, нооо. Ще се хваля:
След голямото тичане (17км) и след душа имах достатъчно енергия да изчистя целия апартамент. Миналата година ми се доспиваше. Тялото се научи. newsm44
Откакто увеличих въглехидратите имам повече енергия. Явно преди съм ги държала твърде ниски за моите нужди. Доволна съм. Не е само до килограми. Радвам се, че имам повече енергия от преди.

При нас падна първия сняг и направих чудни 17км в парка, на красиво и слънчево време, само -2С. Бомба беше!

Хубава неделя на всички! Hug

# 151
  • София
Здравейте момичета Simple Smile

Аз само ви чета, но няма да се включвам, че съм в ПМС и знаете как е работата. Запланувала съм си този път да го изкарам на фрешове, кафе с мляко и овесени ядки, пък да видим. Стартирах от днес, до обяд го спазвах и след това лавината на сладкото ме отнесе хахахаха. От утре пак - втори опит

Сутринта му пратих този клип на ММ, за да знае как да ме посреща през следващите няколко дни Joy
Много добре са го показали хората Simple Smile

https://www.facebook.com/seen.everything/videos/1309599875811213/

# 152
Здравейте! Вчера имах много продуктивна вечер. В компанията беше една "батка", с който сме се засичали в залата, в която първо тренирах преди 3-4 години, но не сме се запознавали никога. Той, естествено, не ме помни, но нали знаете, че слоновете помнят много, та аз си го спомнях Blush Момчето вече станало треньор - с диплома от НСА, а после учил в Дания Human Nutrition, сега с търговия, свързана със спорта и добавките, иска да се занимава, ама събирал парички. Както и да е, разбирате накъде бия Grinning Поразпитах го за хранене, разказах му за моя казус и това, че първо смъкнах доста, после че спряха нещата, а очевидно имам какво още да чистя. И в крайна сметка си имам режим от магистър по Human Nutrition Grinning Поуката - винаги си носете тефтерче в чантата Grinning

Цял следобед пека телешко, пилешко, стържа зеленчуци, задушавам други, варя яйца... 4 хранения имам на ден. Ще видим какво ще се получи. Склонна съм да експериментирам. Очевидно НВ режим към момента ми е супер за задържане, но имам да чистя. Първи отчет - в петък.

# 153
Блеки, честито!
Аз винаги нося поне по 2 тефтерЯ. Laughing

Имам офф топик въпрос. Думата "батка" с негативна конотация ли е, или само означава бодибилдър?
Защото последния път когато използвах думата, момичетата в следващите постове ползваха тези емотикони Sick. Аз да питам щото. Знам, че сленга се мени, а аз отдавна не съм в България.

# 154
  • София
И аз днес приготвах заготовки за седмицата. За утре имам кокосова палачинка с крема сирене и шунка, а за обяд голяма салата със сушени домати и телешко. Сварих яйца, а утре чакам да прстигнат три телешки опашки Simple Smile
Много съм изморена днес, почивах от към спортни дейности, но пък чистих стабилно.
Хубава вечер на всички!

# 155
Утре е ден за мерене и нямам търпение вече. Тази седмица ходих 3 пъти на аеробика, през новата съм запланувала 4 посещения, ще видим.
Отслабваща седмица на всички!

# 156
Аз свърших книжката за Аюрведа, някои неща ме изненадаха, други честно казано ме озадачиха, като някои начини за детоксикация например. Но това което ми направи впечатление е, че от списъка с различни качества на храните, имам естествено влечение към тези, които са сладки, степчиви, пикантни и затоплящи. Даже овесената диета изглежда се вписва в тази категория Wink. Сините сливи са едни от малкото плодове със загряващ ефект, а морковът един от малкото зеленчуци със загряващ ефект. Радва ме, че започвам да се опознавам:)

# 157
Срещата ми с Кантарев не протече гладко, но знаете защо, затова пък имам -2 см от талията Hands Ok Hand
Половината ден бях в кухнята и няма да го мислим 3 дена. Предимно на пържоли със салати ще сме за обяд, а закуските съм решила извара с трици и бадеми (не звучи добре, но е вкусно) и нещо като руска салата: вар.яйце, шунка, сирене, кис.краставичка и варен картоф. Много любима комбинация.
Отслабващата седмица и от мен.

# 158
  • София, България
Блеки, аз също достигнах до заключението, че ниските въглехидрати са идеални за задържане на тегло. Аз вече не започнах да спазвам стриктно идеята за 40гр. въглехидрат. Ако има резултати можеш да споделиш какво пише в тефтерЯ.

Само да ви кажа, че съм си взела сушени кайсии и стафиди, за да изпробвам "Златния кекс", а също така на мъжото ще се прави класически кекс с банани и орехчета..( ще си чупна едно парченце, все пак това е моят труд).

Не на последно място днес направих едно чудесно руло от тиквички с пълнеж от извара, чесънче и копърче... Става уникално. Направо споделям рецептата..., няма да сбъркате, пък си е здравословничко, само 7 лъжици брашно, не е много.

http://www.supichka.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0% … D1%87%D0%BA%D0%B8

# 159
  • София
Two HeartsЧета ви и се ориентирам

# 160
tissi, режимът не е с ниски въглехидрати. По-скоро бих го определила като "балансирано" хранене според класическите разбирания. Ще видим, ако има защо - ще се похваля и споделя. Количествата ми се виждат много, макар че калориите са нормални - между 1500 и 1700 в зависимост дали ще тренирам в рамките на деня или не.

Beeps, един въпрос за залата: видях, че има боксова круша. Ползва ли я някой? Хвърлила съм й око Grinning Това е по-полезното кардио според мен Grinning

Попадна ми във фийда една статия а Страхил Иванов, в която разбива мита за разделното хранене. Уважавам го много този човек. В някой слънчев ден може да си поръчам режими от него
https://fitbg.net/blog/nutrition/razdelno-hranene

# 161
  • Велико Търново
Добро утро и от мен!Вече съм на работа, но преди това минах през фитнеса.Започнах седмицата с тренировка за крака.Изключително доволна съм, че имам зала на 15 минути пеш от нас и от две минути от аптеката.
Вчера за първи път пих преди тренировка азотен бустер, даде ми страхотна сила, днес пак пих и ще продължавам да пия.
Храната ми е ок, категорична съм вече, че плодовете и въглехидратите като цяло не са ми враг Crazy
Днес имам и минус 300 грама Mr. Green
Хубава седмица, момичета!

# 162
  • София
Попадна ми във фийда една статия а Страхил Иванов, в която разбива мита за разделното хранене. Уважавам го много този човек. В някой слънчев ден може да си поръчам режими от него
https://fitbg.net/blog/nutrition/razdelno-hranene

аз разглеждам разделното хранене в светлината на ензимите, които един организъм притежава - някои са в по-малко количество и затова, лично аз, изпитвам тежест и трудности в храносмилането, когато ям например боб и месо. все пак, индивидуално си е.

# 163
  • София
Морнинг!
Сърдита и подута съм, чувствам се все едно някой ме е бил с пръчки цяла нощ Simple Smile
Сис, започнеш ли седмицата с тренировка и всичко е 6 до небето после!
Зизу, поздравления за сантиметрите!
Блеки, кросфит зоната е много готина, голяма и просторна, да! И аз няколко пъти се запътвам натам, но все нещо друго измислям да правя. Ми на крушата съм виждала хора, основно мъже, но и жени се моткат в зоната- има една група како-лелки, които си мъкнат треньори (в смисъл не ползват тези от залата).

# 164
Добро утро и от мен!
Обратното на последните постове (посветени основно на спорт, добавки и наблюдения над храната), на мен ми е едно такова лежерно-философско.....седя, пия чай и си мисля, пия чай и си мисля....   Simple Smile
Скрит текст:
Целта, която си поставих започвайки преди почти 2 години, почти е постигната.
Кръвното ми е в норма, не пия вече хапчета.
Показатели-почти перфектни, всичко в норма, инсулин идеален.
Килограми-почти перфектни, последните дни съм 64-65.Предвид факта, че и млада се харесвах на 61-62, а сега на 51 год. никак не е зле да дам предпочитание на лицето-не искам да изглеждам като изсушена скумрия, мисля, а и явно огледалото е съгласно с мен   Laughing  , че тези кг ми "стоят" чудесно.
А пиша "почти постигната", защото първоначалната ми цел беше именно 62-63 кг.
Но, предвид, че аз ще продължавам да се храня ВМ НВ, а и не мисля, че отслабването е спряло, нищо чудно все пак да стигна до фаза "напълно постигнати цели".Ако отслабна много, или пък не харесам вида в огледалото, винаги мога да кача кг.Просто ще ям по-често картофки и плодове.
Та така, излизайки от "режим диета", влизам в режим "нормален начин на живот, без мислене за храна, без наблюдения върху храната и себе си, без мисли за отслабване и диети".Както съм живяла през по-голямата част от живота си.
Чувствам осезаема лекота, предимно психическа, че мога да да "сложа" настрана всякакви мисли за диети, отслабване, режими, храни и т.н.Преди този ми период, посветен доста на гореописаното, животът ми не се въртеше около това и беше чудесно.Смятам, че връщането ми в света на слабите/неотслабващите/недиетуващите, е супер.
Ще продължавам да си готвя месо, риба, яйца, масла и зеленчуци.Вече всичко става автоматично, влизам в магазина, купувам си нужните храни, останалите "храни" просто не ме вълнуват, не ми липсват, не "привличат" нито погледа, нито мисълта.
Доволна съм от себе си.
Ще продължавам да "надничам" чат-пат в темата, любопитно ми е кой докъде ще стигне.
И успех на всички!   Gift Heart

Общи условия

Активация на акаунт