Дневникът тема 87 - Да отслабнем всички заедно!

• 67 523
  • 736
  •   1
Отговори
# 330
  • София
tissi, Dezi, бързо възстановяване!

Вяра, пожелавам ти пък на теб бързо да си избереш нова кола

Аз пак съм недоволна от себе си, всичко ядох през уикенда... и естествено съм плюс 1 кг сега. Няма да станат така нещата, трябва ми сериозно отношение, но нещо не ми се получава.

# 331
Дези, пневмония може и без температура,  и двете ми деца така я караха. Дано всично е наред обаче.
Аз 3 дена сън със стомашно-чревен вирус и съответно почти не ям. Днес съм на айрян и вода и болката в стомаха вече я няма. Чак ме е страх да ям нещо,  но съм решила днес да съм на течности, КМ и евентуално ябълки. За утре ще видим.

# 332
  • София, България
Благодаря ви за подкрепата, приятно е! Инжекцията в Пирогов ми беше само една, но ми даде възможност да спя. Ето, че сега ставам, чувствам се като изплюта, но имайки предвид ситуацията си съм доволна от състоянието си.

Само искам да вметна, че не вярвам, че има нещо свързано с диетата, защото на мен преди Коледа ми се появи нещо като настинка на пикочния мехур. Бях в банята, навън е кучешки студ и аз бях застанала с разкрачени крака яхнала ръба на ваната, който беше лед студен, за да мога да обезкосмя някаква част от тялото, за която се чудех как да се извъртя, за да достигна... И измислих това нещо. Изкъпах се и после ме преряза някаква болка сякаш през пикочния канал, все едно. От тогава се почна едно постоянно чувство, че ми се пишка, а не беше така, а като отидох до тоалетната по няколко капки само и така. Помислих, че сигурно е цистит, никога не съм имала до сега и не знам какво е, та нямаше как да знам със сигурност. Както и да е , покрай коледните празници изчезна.

Та започнах точковата диета,  поне седмица след като спрях да правя точковата диета и се храних с храни различни от млечни продукти, а главно със зеленчуци се появи това недоизпишкване от 3 дни, взех си направление за гинеколог, а снощи така ме преряза бъбрека и разбрах от къде са всъщност нещата след като отидох в Пирогов.

Като финално заключение мога да кажа, че аз пия много вода по принцип, дори вчера бях изпила половин литър бял равнец и не вярвам диетата да е причина, но може да е спомогнала за развитието на нещата.

Какво съм тръгнала да философствам, приятно отслабване на всички!

# 333
Дези, пневмония може и без температура,  и двете ми деца така я караха. Дано всично е наред обаче.
...
протича при ниска Т ,  37 - 37,2
показва възпалителен процес, но не  голяма треска.
доколкото аз знам.
И аз обядвах повечко. Защото обядвах гладна. Много лошо . Не си научавам урока.

# 334
Благодаря, момичета!  Hug

Чакам си голямото чаве да си дойде от училище, за да гледа двамата болници, и ще ида на лекар веднага.

Рових се из стари постове и дневници, и намерих нещо много обнадеждаващо. Миналата година съм била на същите килограми, но оттогава имам по -5см в паласките (през пъп и под пъп), -4см в коляното, -1см в бедрата, -3см в ханша). Аз знам, че съм с 1 размер по-малко в долната част и 2 в горна. Почти -2 размера съм и в долна част, но не съвсем идеално.
До ноември 2017 година се люлеех между 53-55кг като в цикъл редовно бях 56. После започна фаза 52-54, но поне ги държах под 55, мерките продължаваха да се свиват.

Сегашното положение са твърди 52кг. Мисля, че си намерих (и поправих)  доста грешки, с други остава да се справя- ядкии, тахании  Laughing. Но нещата вървят добре!

Отдавам се на заслужена почивка и на наливане с чай. Купих си 3 нови книжки които отдавна исках. Довечера с децата- Хари Потър филмов маратон. Ама без пуканки. Laughing

# 335
  • Козлодуй
Аз съм била дълго на точкова диета но пия много чай и вода и не съм усещала проблем с бъбреци Simple Smile
Ния и аз съм + 1 килограм не си сама Simple Smile
Напоследък след диетата очевидно ме хвана йо-йо ефект и качвам дано да се оправят нещата иначе се старя да ям равномерно Simple Smile

# 336
  • Наблизо
Здравейте и от мен!
Болните да оздравяват!
Аз пия чайче и съм 1 кило надолу.Доволна съм.
Иначе и аз уикенда си позволих повече и днес съм по-стриктна и се работя с велоаргуметъра.След малко ще направя съчетанието ми с гиричките.
Сутринта бях на линия с киселото мляко - от 2 седмици ям само това май сутрин.На обяд 2 крекера с филаделфия.Довечера ще е пиле с нещо.
Не е прекрасно яденето,обаче ми е тежко от уикенда и се водя какво ми се яде.

# 337
  • Бургас
Днес си въведох храната във Фитнеспал. Правя го от време на време, да видя как се движа. Оказа се, че ям по-малко отколкото си мисля. Излязоха около 1400 калории. А имам 4 хранения плюс мазно кафе. Което потвърждава теорията, че е по-важно какво, а не колко ядем.
От планираното за седмицата хранене спазвам обяда и вечерята. Наложи се да включа закуска и нещо за следобед, че не ми беше добре. След като видях калориите разбрах защо, просто храната ми е била малко. Та продължавам по план, но с корекциите от днес.
На всички болни - дано мине бързо! За бъбречната криза съчувствам много - имала съм две, направо е ужас.

# 338
Излязоха около 1400 калории. А имам 4 хранения плюс мазно кафе. Което потвърждава теорията, че е по-важно какво, а не колко ядем.

И двете са важни, едва ли има две мнения по въпроса. Абсолютно важно е какво, важно е и по колко.
Много от нас тук са качвали от прекаляване с мазнини, ядки, тахани....особено аз. И от бекон с яйца качвам. Спрях бекона и мазното кафе и отслабнах.

Всички знаем, че 300кал от коняк не са 300кал от пилешки гърди. И все пак броенето ни дава някакъв ориентир, който е от полза. Peace В подфорума не е модно да се броят калории, защото болшинството отслабващи са на ВМ-НВХ а там не се брои.

И не само количествата са важни, ами и макросите. Там вече е фината настройка, и си е пиплава работа, но на принципа проба-грешка евентуално проработва. Но си е силно индивидуално.

# 339
  • Велико Търново
Дези, пак си писала вместо мен Heart Eyes

# 340
Дези, пак си писала вместо мен Heart Eyes

Ние сме близнаците на форума!  Hug

Направих една хубава, кротка йога, която всъщност ми успокои дишането. Не е нито пневмония, нито бронхит, каза докторката. Вироза, комбинирана с много стрес, от там ускореното дишане.
Омммм, ще йогинствам тези дни. Но кротичко, без Аштанга.

# 341
Пак ще нахлуя в темата. След много опити за отслабване и все несполучливи, реших да си направя всички изследвания,  да кажем че не усещах да ям чак пък толкова. Щитовидната е ок, но както лекарката предполагаше съм с инсулинова резистентност. В процес на четене съм,още ми е каша какво трябва и не трябва да ям.
Изписа ми и Сиофор. Ако има друг с този проблем ще се радвам да пише какъв режим спазва?

# 342
  • тук и там
Mother,мяркала съм  тема "Отслабване със Сиофор" до колкото имам спомен. Мисля че имаше и за Инсулинова резистентност и отслабване. Може и там да погледнеш,ако никой не се включи тук. Peace

# 343
  • София
Има тема да,  в нея повечето са на ВМ-Нвх и аз бях на нея, когато ми откриха заболяването и пиех също метформин, а после смениха на метфогама, но то е едно и също лекарство.

Темата е полезна дори и  да не избереш този режим, говори се за приема на хапчетата и храната.

Трябва да забравиш за гладувания и фастове, ако правиш, защото задължително таблетките се пият не на гладно. Дано на теб ти понасят по-лесно. Мен ме сцепваше коремът от болки. Един месец си стоях почти вкъщи, не излизах от тоалетната. Но не при всички е така. В темата и други момичета са били като мен.
Зависи по колко са ти изписали, но ако е повече, се почва постепенно и увеличаваш през няколко дни, докато достигнеш дозата, иначе ще си съсипеш коремът.

Аз също бях на ВМ-Нвх, когато ги пиех първият път, повлия ми се инсулинът, но ми се влошиха холестеролът и други показатели. Вторият път бях на балансирана диета с бавни въглехидрати и тогава всичко ми беше в норма.

Имам близък наскоро пенсиониран гинеколог германец, той е с диабет и по негов съвет минах на балансираната. Той също се храни балансирано, закусва хляб. И яде НМ, избягва мазните бекони, яйца и животинска сметана, не ги е изключил, но са в по-малка степен. Яде и сладкиши 2 пъти седмично, но такива с извара и тесто, те са по-малко сладки. Ако ти е много висок инсулинът, най-добре да спреш захарта поне временно.

Без значение дали избереш НВх или балансирана, трябва да забравиш за бързите въглехидрати, тип кафе със захар, сокове, фрешове, локум, мед, течен шоколад. Ако ти се яде сладко, а най-вероятно ще ти се, е по-добре да ядеш нещо по-сложно като няколко хапки торта, сладкиш и то през определено време, а не на един път, тъй като те се разграждат по-бавно, а за инсулинът това е важно, да не му даваш ударни дози.

Аз вкарах всичко в норма и от пет години не съм на хапчета. Стискам палци и при теб да се наредят нещата.

# 344
Niya много благодаря. А заместители на захарта? Кокосова захар?  Напоследък пия кафето с кокосова захар.

Общи условия

Активация на акаунт