Дневникът тема 87 - Да отслабнем всички заедно!

• 67 475
  • 736
  •   1
Отговори
# 525
  • Бургас
Герганче, купи си кокосово брашно и с него прави палачинките. Сиропът от агаве си е захар. В твоя случай изключително непрепоръчително.
Аз ползвам ксилитол зс подслаждане. Стевия и еритритол са другите два възможни варианта.

# 526
  • тук и там
Бързо оздравяване, Духче! Hug Лекарката на децата препоръчваше по няколко лъжички Кока-Кола при повръщане през няколко часа,ама от обикновената със червения етикет. Mr. GreenТова съвсем сериозно. Peace

На първа страница в темата май беше написано за пуканките..Ще чакам да съвпадне някоя неделя тогава със бобовия,и ще си направя пуканки-обикновено тогава имаме "киновечер".Ама трябва да потърся царевица кочан или зърна..

# 527
Мерси, Кайсия :* За колата и аз знам, преди като бях малка даже кола със захар загрята на котлона за кашлица са ми давали.

# 528
Герганче, купи си кокосово брашно и с него прави палачинките. Сиропът от агаве си е захар. В твоя случай изключително непрепоръчително.
Аз ползвам ксилитол зс подслаждане. Стевия и еритритол са другите два възможни варианта.

Щях да попитам точно това, какво брашно да взема - кокосово, бадемово. Благодаря. След малко излизаме на дълга разходка и ще потърся да купя и брашно.
Агавето пък го оставям за децата. То си е като мед, пробвах го вече Simple Smile

# 529
Не е точно така.
Покрай фастинга четох за агавето, то не влияе по такъв начин на кръвната захар и на инсулина, както им влияе меда и захарта.
Но пък последните статии, наистина го отричат - не зная вече...

# 530
При повръщане НЕ се пие чиста вода, а подсладена със захар. Оттам е и логиката за прием на "оригиналната" Кока кола, идентифицира се с приема на глюкоза. Плодове е хубаво да се хапват печени- ябълка, банан, може и морков евентуално. Силно препоръчителна напитка е чай със захар, или студен чай от магазина.

# 531
аз пък съм чувала, че се пие кока-кола при повръщане, защото колата е с много захар и се слагали специални добавки, да не повръщаш от толкова сладко
ама това, нали, може и градски легенди да са  Sunglasses

Дух, вземи си от аптеката прахчета, някакви цитратни бяха, помагат
бързо оздравяване  Hug

# 532
  • тук и там
И аз от лекарката съм чувала че има някаква съставка в колата против гадене, не е само заради захарта. PeaceИзписва им и хидратиращи прахчета със соли и минерали,ама те са за периода когато вече могат да поемат нещо повече от една лъжичка течност.

# 533
Цитат
Сиропът от агаве, който купуваме от рафтовете в супермаркетите е с висока степен на преработка, което за съжаление носи повече вреда, отколкото полза. Обработката на агаве включва разграждането на фруктани във фруктоза чрез действието на ензими и топлина. В резултат но това се унищожават хранителните предимства на сиропа. Също така, ефектите от продължителното консумиране на нектар от агаве наподобяват тези на високофруктозен царевичен сироп. Бутилираните агаве сиропи са прекалено преработени и нездравословни.

Въпреки, че е естествен подсладител, сиропът от Агаве е вреден

Фруктозата води до омазнен черен дроб/цироза.

Цитат
Агаве има нисък гликемичен индекс, който се смята годен за консумация от диабетици и то за един доста дълъг период от време. Въпреки това, най-новите изследвания показват, че агаве съдържа високи нива на фруктоза, която е също толкова, ако не и по-вредна за здравето, отколкото храни с висок гликемичен индекс. Природната фруктоза се метаболизира в човешкото тяло, обаче изкуствената фруктоза, присъстваща в агаве, води до неблагоприятни последици за здравето. Изкуствената фруктоза не се метаболизира от тялото, вместо това тя се складира в черния дроб под формата на мазнини. По този начин, с течение на времето води до затлъстяване, метаболитни разстройства, сърдечно-съдови аномалии, а при по-тежки случаи, дори увреждане на черния дроб.

# 534
иберогаст (iberogast) действа супер за всякакви стомашни.
кола и подобни мисля заради електролити , соли и т.н. но не съм сигурна.

# 535
  • София
Днес съм доволна, за сега два часа и половина в залата, като 1 час кардио. До този момент сам хапнала три яйца и един портокал, можех и без него да мина, ама....
Преди да вляза в залата се меря, има кантар до вратата, като излизам също. Пия много вода по време на тренировката. Като изляза съм обикновено - 500-600 гр., при това с мокрия екип. Нооо после някак си връщам тези грамамове и на следващия път отново започвам почти от същото тегло. Това ми действа някак демотивиращо

# 536
  • София
Тия грамове са чиста вода...Не се мери на влизане и на излизане просто, то и няма какво реално да проследиш за два часа и половина. На мен тази тренировка ми се вижда дълга, а и ако са тежести+час интензивно кардио и си на само три яйца, рискуваш скоро да грохнеш..С най-добри чувства!

За колата- у нас много успешно се ползва за почистване на мивката Simple Smile
Аз сутринта бягах 5 км, след час пих един протеин и се заврях в една среща, та си пропуснах закуската и ядох чак към 12 (свински карета, салата и тварог).  Имам за следващо хранене закуската- кисело мляко, с лъжица протеин+ленено семе.

# 537
Тия грамове са чиста вода...Не се мери на влизане и на излизане просто, то и няма какво реално да проследиш за два часа и половина. На мен тази тренировка ми се вижда дълга, а и ако са тежести+час интензивно кардио и си на само три яйца, рискуваш скоро да грохнеш..С най-добри чувства!

Абсолютно вярно! Да не говорим, че често може да излезеш от залата и "по- тежък", защото мускулите са загряли и напомпали се, образно казано.

Пак да си издудна "просветлението", до което стигам всеки път, след като огранича калориите около/ под 1300- отслабва се С ядене.  Laughing Но- на хубави, "чисти"/ домашно приготвени храни, като пак калорийният баланс е от изключителна важност. От НГ почти фанатично броя калории. Завъртя ли се около 1300 задържам, даже започвам да качвам, идеално се чувствам и свалям на 1400- 1700, като всичко това е съчетано с тренировки и движение. "Движение" в случая не е равно на "тренировка".  Wink

# 538
  • София
уф, кардиото е 15 мин. кростренажор, и по 10 мин бягане, ходене на 15 % наклон и отново същото.
Яйцата ги хапнах след тренировката, а след вашата " намеса" една голяма салата с три пилешки бонфилета.
тренировката е за цялото тяло, защото мога да ходя по два пъти в седмицата, затова е дълга. Правя повече повторения с по-малки тежести на машините около 25 кг., с дъмбелите  до 7кг. Днес не съм правила клекове. Дали да не започна да броя и  калории !?

# 539
При мен е така > колкото по-гладна , толкова повече. Затова гледам да не отивам на обяд или вечеря гладна.

НЕ мога да спортувам. Спортувала съм като дете и като юноша ... и сега първо този спорт, който гледам по фитнес зали за мен не е спорт, а и практикуващите го толкова мног огрешки правят  при иъпълнение и последователност ... пък и постоянството при истинския спорт е съвсем друго нещо. Спорт наричам 6х2ч. ... останалото за мен е движение. А аз гледам да се движа навън. Защото ако влезна в зала , се оказва че целия си ден прекарвам на закрито.

Аз друго се чудя също - защо се приема, че слаба фигура е равна на хубава фигура. С тези тесни дънки толкова много дефектни слаби краци виждам всекидневно ... Има и хубави пълнички крака , които им стоят такива дънки и слаби , които лично аз бих скрила в някоя дълга пола .

Последна редакция: вт, 06 фев 2018, 15:04 от Bandiera rossa

Общи условия

Активация на акаунт