Интериорен SOS /9/

• 120 288
  • 781
  •   1
Отговори
# 105
Сега видях че сте от Пловдив, там  тези имат хубави гранитогреси, луксозни,на ниски цени:
http://modigliani.bg/

# 106
Здравейте, в процес на ремонт и обзавеждане на апартамент съм и искам да попитам за вашето мнение. Кухнята ще е тази
Микровълновата също ще е черна, както и плотът, само на проекта изглежда сив. Искам да боядисам в сиво и въпросът ми е по-светъл нюанс или в по-тъмен, за да изпъква кухнята? Другият въпрос е какъв гранитогрес би отивал според вас?

Ехааа, този модел кухня мога да го позная и със завързани очи. Wink

Моето мнение за подовата настилка -  да бъде в среднотъмен или светъл дървесен нюанс, ако се спрете на този тип гранитогес, или ако трябва да си изглежда като плочки - пак нещо с естествена визия, което няма след 10-15 години да напомня, че е слагано по време на "сивата вълна". Какво ще стане, като омръзне сивото? Ще пребоядисате стените, разбира се, но пода ще си остане сив и тогава вече ще трябва изцяло да се съобразявате с него. Пак казвам - мое лично мнение, просто излагам още една гледна точка. Simple Smile

Кухнята е прекрасна! Heart Успех!

# 107
Скрит текст:
Здравейте, в процес на ремонт и обзавеждане на апартамент съм и искам да попитам за вашето мнение. Кухнята ще е тази
Микровълновата също ще е черна, както и плотът, само на проекта изглежда сив. Искам да боядисам в сиво и въпросът ми е по-светъл нюанс или в по-тъмен, за да изпъква кухнята? Другият въпрос е какъв гранитогрес би отивал според вас?

Ехааа, този модел кухня мога да го позная и със завързани очи. Wink

Моето мнение за подовата настилка -  да бъде в среднотъмен или светъл дървесен нюанс, ако се спрете на този тип гранитогес, или ако трябва да си изглежда като плочки - пак нещо с естествена визия, което няма след 10-15 години да напомня, че е слагано по време на "сивата вълна". Какво ще стане, като омръзне сивото? Ще пребоядисате стените, разбира се, но пода ще си остане сив и тогава вече ще трябва изцяло да се съобразявате с него. Пак казвам - мое лично мнение, просто излагам още една гледна точка. Simple Smile

Кухнята е прекрасна! Heart Успех!
Доста снимки разглеждах в сиво-бялата гама с дървесен под и наистина седи добре. Това е един от вариантите, които обмислям, но все залагам на сигурното и по-изчистеното, защото ме е страх, че няма да мога да свикна с нещо по-различно. Ще обиколя магазините да разгледам и ще видим на какво ще се спра. Благодаря ви за мненията и съветите  Relaxed

# 108
Здравейте, позволявам си да копирам поста си от друга тема тук.
В момента съм на етап обзавеждане, но пространственото ми мислене клони към 0! Вече имам една голяма издънка, която няма да си простя в апартамента!
Прикачвам ви двете ни идеи за холо/трапезария. Кухнята и холът са свързани с " отвор" от около 90 см в диагонал, няма врата или свод и така искаме да остане. Холът е преходен и в него трябва да поместим трапезна маса, диван ( предпочитаме 2 отделни двойки, но в краен случай и ъглов ще вземем), както и кът за ТВ, който съм измислила да е тип цяла стена секция, затова мисля, че нишата е идеална за целта.
Ще се радвам на всякакви идеи и препоръки от ваша страна! С мъжа сме се видели в чудо!

# 109
  • Sofia
Огромна молба към Нивиана. Моля ,за идея за кухненския гръб ,който се налага да е стъкло, но аз никак не харесвам общоизвестните принтове на цветя,градове и животинки. Цветът на кухнята е топло бяло, МДФ лак с перла Simple Smile ,плотът ще е технически камък- Троя на Технистоун. Това е цвят подобен на капучино( за тези ,които не са го виждали ). Кухнята и хола са едно помещение , търся меко ,ненатрапчиво "звучене" на кухненската част. Та, търся съвет за цвета и "текстурата" на кухн. гръб ? Първоначалната ми идея беше за нещо металическо,привличащо погледа, после минах през варианта -принт на шестоъгълни  седефени плочки Simple Smile.. Сега са модерни,но не знам докога Simple Smile.....Едноцветен мисля,че ще е съвсем безлично. Всякакви идеи ще са ми от полза

# 110
Това са точните размери. Сега лъсна колко ми е аматьорски чертежа Simple Smile
Едната част на коридора е широка 1,33 м., а другата е 1,13м., съответно едната стена е дълга 1,55 м. до вратата на банята и 1,59м. до входната врата.

Като гледам котировките, и шрифта ..мисля че сте вид колега, така че не е аматьорски:)
Драснах го. Имате 80 см поне за минаване. Моя съвет е да добавите по плитко шкафче за препарати и други и за да не стои един гигант там гардероб 60/60 , а да има постепенна динамика.
Едва ли трябва да ви обяснявам много. Отварям две по две вратите.

https://www.facebook.com/interiorSOS/photos/a.824669737646217.10 … ype=3&theater

Супер, благодаря! Това беше първоначално и моята идея, но има няколко спънки за тази реализация. Първо, искам шкафа да е плътно до тавана, второ - да обхваща и пространството под трегера, където имаше врата, стена и пр., които специално разрушихме, за да разширим периметъра за преминаване и изграждане на този шкаф. Съответно, най-горе вече има и монтиран бойлер, под него ще сложим другите два електроуреда. Задачата се усложнява заради различните височини, широчини и дълбочини. А за разкош, трябва да се съобразим и с този трегер. Прилагам чертежи, разгъвки фронтално, странично и отгоре, за да добиете по-ясна представа. Определено е голямо предизвикателство проектирането на този шкаф.

# 111
От доста време чата темата и намирам много идеи и полезни съвети. Реших се и аз да помоля за съвет, тъй като се провалих с цветовете в къщи. Диваните ми бяха в жълто и реших новите да са в оранжево. Да ме пита човек къде ми е била главата! Сега всичко ми е много оранжево в стаята и не знам какво да сменя, за да се посмекчат нещата. Ето една панорамна снимка, за да придобиете представа и ако може да ме посъветвате.

# 112
Огромна молба към Нивиана. Моля ,за идея за кухненския гръб ,който се налага да е стъкло, но аз никак не харесвам общоизвестните принтове на цветя,градове и животинки. Цветът на кухнята е топло бяло, МДФ лак с перла Simple Smile ,плотът ще е технически камък- Троя на Технистоун. Това е цвят подобен на капучино( за тези ,които не са го виждали ). Кухнята и хола са едно помещение , търся меко ,ненатрапчиво "звучене" на кухненската част. Та, търся съвет за цвета и "текстурата" на кухн. гръб ? Първоначалната ми идея беше за нещо металическо,привличащо погледа, после минах през варианта -принт на шестоъгълни  седефени плочки Simple Smile.. Сега са модерни,но не знам докога Simple Smile.....Едноцветен мисля,че ще е съвсем безлично. Всякакви идеи ще са ми от полза

За такива ли става въпрос:

Предлага ли се такъв принт някъде, не съм попадала досега? Не мога да си ги представя обаче до плот в цвят капучино, нещо не ми стои много добре, ако приемем, че е подобен на плота от снимката...  Thinking

# 113
  • Sofia
Ей,Маделин,царица си ! Simple Smile Къде го намери това изображение ,аз търсих търсих...Мда..сега като го виждам и на мен не ми се връзва !
Фирмата за принт-стъклата каза-дайте каквото искате изображение с добра резолюция-ще ви го принтираме....Simple Smile Та, очите ми изтекоха по разни сайтове за да намеря нещо,което да е "моето" Вече тотално се обърках какво да е и най-вече да си представя крайния резултат като комбинация.

# 114
  • Canada
Седефеното е с бежови оттенъци, докато мраморът от втората снимка сивее. Затова изглежда несъвместимо.

# 115
  • Sofia
Да,именно това с нюансите е най-трудното в този случай с изображенията и принта. На екрана на компа е един цвета,на телефон-друг,а на изпринтеното кой знае какъв ще е.Затова някак трябва да избера най-трудното за объркване Simple Smile .

# 116
Това с нюансите е едно на ръка, на мен като цяло хексагоните като форма и капучиното нещо не ми се връзват. И се сетих за още нещо - шкафове с перлен ефект и перлен гръб няма ли да стане прекалено лъщящо? Аз капучиното си го представям повече в по-класически образведени домове. Хексагон все асоциации за сканди модернизъм ми предизвиква, макар че в US такъв тип плочки си ги водят един вид таймлес (не перелените, a бяло или мрамор конкретно).

Това ли е плота: http://www.technistone.com/en/color/15 ?

# 117
Да,именно това с нюансите е най-трудното в този случай с изображенията и принта. На екрана на компа е един цвета,на телефон-друг,а на изпринтеното кой знае какъв ще е.Затова някак трябва да избера най-трудното за объркване Simple Smile .

Да речем. че нещо налага  гърбът да е стъкло. Но кое налага да има принт?
Просто пуснете спокоен цвят чисто стъкло. Бежово , сиво, такова което да ви отива на плота. И да прави контраст със шкафовете.

В кухнята има прекалено много  купи, уреди, неща, те ще стоят добре на този фон.
Аз бих сложила дори в първата една трета отгоре надолу огледало.

http://bankiaglass.com/produkti/%D0%B3%D1%80%D1%8A%D0%B1-%D0%BD% … -%D0%BF%D0%BE-ral

Последна редакция: нд, 28 яну 2018, 17:40 от Нивиана

# 118
От доста време чата темата и намирам много идеи и полезни съвети. Реших се и аз да помоля за съвет, тъй като се провалих с цветовете в къщи. Диваните ми бяха в жълто и реших новите да са в оранжево. Да ме пита човек къде ми е била главата! Сега всичко ми е много оранжево в стаята и не знам какво да сменя, за да се посмекчат нещата. Ето една панорамна снимка, за да придобиете представа и ако може да ме посъветвате.

Благодаря за снимката, така е много по-лесно. Иначе хвърлям моливи и гадая;)
Сиви стени с цвета на фризовете на камината, и бели пердета ще променят картинката.
И черен килим. Или графичен. Тъмен.

https://www.carpetmax.bg/kilim-royal-kafyav-5405-1h59-1376-g/
https://www.carpetmax.bg/kilim-aura-pastar-26253-080-1411-g/

Или бели стени, сиви пердета. Просто отнемете от топлото. И пода ви червенее.

# 119
  • Sofia
Именно от този огледален ефект ме е страх -ще си личи всяко пръстче или капка мазнина. Мисля си,че с принт ще е по-незабележимо? Или бъркам Simple Smile
 Благодаря за снимката ,не е лошо и с такъв голям контраст.Но, при мен има вече два цвята ,трети и то пак дюс дали ще е добре ?
А,стъклото се налага заради нишите със стъклени плъзгащи се вратички ,в които ще крия( надявам се Simple Smile ) всички купи,уреди и ще имам чист плот без натурии.

Последна редакция: нд, 28 яну 2018, 17:57 от Bakerita

Общи условия

Активация на акаунт