Интериорен SOS /9/

• 120 276
  • 781
  •   1
Отговори
# 90
Нещо подобно мислех и аз. Като преградата е тип библиотека, но по-рзчувпена някак. Утре ще прикача снимки. Гардероба е 1,8х2,45. С надстройка е. А в дупката до дивана шкаф ли е сложен.
Идва проблема с цветовете. Как да ги комбинирам. Мисля за много светъл ламинат. Светло сиви стени и само тази в дъното D да е по-тъмно сиво. Калъфи на дивана, евентуално пердета и килим по-ярки. Сега остава и цветовете да измисля.
Много благодаря за идеята, много!

# 91
Скрит текст:
Аз имам нужда от помощ в обзавеждането. Всекидневна около 16 кв.м. югозападно изложение:
Скрит текст:

Както виждате, в момента е доста сива обстановката Simple Smile Сивото в действителност е по-светло отколкото на снимките. То, както секцията и хладилника( за съжаление остават) в стаята.
Искам да променя останалото обзавеждане и евентуалната му подредба в стаята, както и да внеса малко цвят. Обаче цветовите комбинации ми куцат и се надявам на помощ.
Иска ми се по-малък диван, този дойде огромен за стаята, а и след поставянето на парното пречи на топлината. Спряла съм се на този диван от Икеа, но приемам и други варианти: http://www.ikea.bg/living-room/Sofas-and-armchairs/fabric-sofas/ … n-65991/79217902/  Харесах го, защото раклата може да се мести и да не пречи(евентуално) през зимата. Обаче цветовете са само сиво и бежаво, което не знам дали ще се върже, а ми се ще по-тъмен цвят, че по не се вижда нацапаното.
Харесах и тези корнизи: http://www.ikea.bg/textiles/Curtain-rails-and-rods/Curtain-rods/ … a-23188/40217149/  За пердета- нямам идея какви, както и за маса и столове. ММ дава идея да сложим маса до парното и "центъра" на стаята да е свободен, но не съм сигурна как ще е.
Въобще приемам всякакви идеи, които може да са от полза.
Килимът май ще го мисля накрая

Може би ми се иска жълтото да е доста по ярко. И светещо.

Като че ли не харесвам този начин на движение на пердетата, мисля си , че би било трудно.
Иначе ако вкарате черно и бяло, според мен ще се стегне картинката.
Например черна масичка, бели пердета.
Относно дивана на Икеа, просто му смъкнете калъфа и дайте да ви  ушият същия.
От какъвто искате плат. Да речем графит.  Ако е трайно положението с хладилника, може би можете да го вкарате в шкаф, който да е в комбинация с други и да не изглежда самотен.

Сиво,черно,жълто,бяло според мен е добра комбинация, вече въпроса е в дозата.

Благодаря Нивиана за идеите.
Добре, как ти звучи така "картинката":
1 - стените са си така, слагам бели тръбни корнизи като показаните с къси, вероятно бели тънки  пердета. Диванът, ако е същия, да го направя в графитено и такива или черни маса и столове с, да кажем кафява седалка(като вратата). Някакви възглавнички по дивана като показаните от теб.

2 - стените същите, бели или сиви тръбни корнизи с бели(?) тънки пердета, диванът в тъмно синьо(navy), маса и столове в бяло или кафяво.( Все ми се струва, че трябва да вкарам нещо кафяво с тази врата newsm78 ) Иначе се водя от тази комбинация: Нещо такова ако се получи: Или става много голяма шарания и това долу е по-добър вариант

Уф, постоянно си харесвам нови неща, в комбинирането съм гола вода; комбинацията, която ти си предложила е страхотна, ама нали луд на шаренко се радва  Joy

# 92
  • В полите на Витоша :)
Здравейте!

Нивиана се развихри Simple Smile Ще се възползвам от това, че си по-свободна сега и ще си копирам питането от предишната тема, надявам се да прочета и твоето мнение.

Имам нужда от помощ в избора на цветове за стените, масата и столовете в общо помещение хол, кухня и трапезария (около 30 м2) и ще се радвам, ако споделиш твоето виждане.

Помещението е с изложение юг-запад, кухнята е черен мат с плот черен гранит и гръб бяло матирано стъкло, черен гранитогрес пред нея и естествен дъбов паркет в останалата част от помещението. Хладилникът ще бъде в нишата срещу кухнята, и той е черен. Голямото чудене е каква маса (разтегателна) и столове (цвят и стил) да сложим между хладилника и кухнята и какъв цвят да е голямата стена зад дивана. Много харесвам модерните маси с един голям "крак" посредата, също и стъклени маси, но те не се разтягат или поне не съм виждала разтегателна. Месеци наред живея с идеята за тъмно сива стена и червен (цвят Caliente на Бенджамин Мур много ми харесва) П-образен диван, но сега се притесних да не стане много тъмно с тази черна кухня. А и стеничката за ТВ също планираме да е черна, да "погълне" ТВ или да я облечем в същия паркет, като пода. Дограмата до кухнята също ще бъде сменена в цвета на големите прозорци (цвят блатен дъб), вратите са в почти същия цвят (цвят дъб Трисио). Зациклих сериозно на тема цветове, постоянно гледам снимки, харесвам нови и различни неща и кашата е пълна.

Това е холокухнята в много работен вариант:

https://photos.app.goo.gl/mZ8FD0UMcNEIl2WN2

Благодаря предварително за вниманието.

# 93
Нещо подобно мислех и аз. Като преградата е тип библиотека, но по-рзчувпена някак. Утре ще прикача снимки. Гардероба е 1,8х2,45. С надстройка е. А в дупката до дивана шкаф ли е сложен.
Идва проблема с цветовете. Как да ги комбинирам. Мисля за много светъл ламинат. Светло сиви стени и само тази в дъното D да е по-тъмно сиво. Калъфи на дивана, евентуално пердета и килим по-ярки. Сега остава и цветовете да измисля.

Долу в коментара съм сложила  още един вариант.
https://www.facebook.com/interiorSOS/photos/p.1515852261861291/1 … ype=3&theater

По добре да са преградни врати, нещо което се мести лесно, ако искате да пуснете светлина до дневната част.

Помислете и за тапети,може да стане една идея по уютно.

За спокойствие може да използвате зелено,сиво, черно.  И лилаво.

# 94
Скрит текст:
Скрит текст:
Аз имам нужда от помощ в обзавеждането. Всекидневна около 16 кв.м. югозападно изложение:
Скрит текст:

Както виждате, в момента е доста сива обстановката Simple Smile Сивото в действителност е по-светло отколкото на снимките. То, както секцията и хладилника( за съжаление остават) в стаята.
Искам да променя останалото обзавеждане и евентуалната му подредба в стаята, както и да внеса малко цвят. Обаче цветовите комбинации ми куцат и се надявам на помощ.
Иска ми се по-малък диван, този дойде огромен за стаята, а и след поставянето на парното пречи на топлината. Спряла съм се на този диван от Икеа, но приемам и други варианти: http://www.ikea.bg/living-room/Sofas-and-armchairs/fabric-sofas/ … n-65991/79217902/  Харесах го, защото раклата може да се мести и да не пречи(евентуално) през зимата. Обаче цветовете са само сиво и бежаво, което не знам дали ще се върже, а ми се ще по-тъмен цвят, че по не се вижда нацапаното.
Харесах и тези корнизи: http://www.ikea.bg/textiles/Curtain-rails-and-rods/Curtain-rods/ … a-23188/40217149/  За пердета- нямам идея какви, както и за маса и столове. ММ дава идея да сложим маса до парното и "центъра" на стаята да е свободен, но не съм сигурна как ще е.
Въобще приемам всякакви идеи, които може да са от полза.
Килимът май ще го мисля накрая

Може би ми се иска жълтото да е доста по ярко. И светещо.

Като че ли не харесвам този начин на движение на пердетата, мисля си , че би било трудно.
Иначе ако вкарате черно и бяло, според мен ще се стегне картинката.
Например черна масичка, бели пердета.
Относно дивана на Икеа, просто му смъкнете калъфа и дайте да ви  ушият същия.
От какъвто искате плат. Да речем графит.  Ако е трайно положението с хладилника, може би можете да го вкарате в шкаф, който да е в комбинация с други и да не изглежда самотен.

Сиво,черно,жълто,бяло според мен е добра комбинация, вече въпроса е в дозата.

Благодаря Нивиана за идеите.
Добре, как ти звучи така "картинката":
1 - стените са си така, слагам бели тръбни корнизи като показаните с къси, вероятно бели тънки  пердета. Диванът, ако е същия, да го направя в графитено и такива или черни маса и столове с, да кажем кафява седалка(като вратата). Някакви възглавнички по дивана като показаните от теб.

2 - стените същите, бели или сиви тръбни корнизи с бели(?) тънки пердета, диванът в тъмно синьо(navy), маса и столове в бяло или кафяво.( Все ми се струва, че трябва да вкарам нещо кафяво с тази врата newsm78 ) Иначе се водя от тази комбинация: Нещо такова ако се получи: Или става много голяма шарания и това долу е по-добър вариант

Уф, постоянно си харесвам нови неща, в комбинирането съм гола вода; комбинацията, която ти си предложила е страхотна, ама нали луд на шаренко се радва  Joy

Цветът  на корнизите ви е последна грижа.
Помислете дали не можете да омажете Simple Smile вратата в черно.
Защото е малко чужд този цвят на всичко. И да добавите черна масичка или там черни елементи.
Без да се съобразяваме с кафявото.

Нямам нищо против и син диван, и аз мислех да ви го предложа. Ето, започвате да си усещате  къщата.

# 95
Здравейте!

Нивиана се развихри Simple Smile Ще се възползвам от това, че си по-свободна сега и ще си копирам питането от предишната тема, надявам се да прочета и твоето мнение.

Имам нужда от помощ в избора на цветове за стените, масата и столовете в общо помещение хол, кухня и трапезария (около 30 м2) и ще се радвам, ако споделиш твоето виждане.

Помещението е с изложение юг-запад, кухнята е черен мат с плот черен гранит и гръб бяло матирано стъкло, черен гранитогрес пред нея и естествен дъбов паркет в останалата част от помещението. Хладилникът ще бъде в нишата срещу кухнята, и той е черен. Голямото чудене е каква маса (разтегателна) и столове (цвят и стил) да сложим между хладилника и кухнята и какъв цвят да е голямата стена зад дивана. Много харесвам модерните маси с един голям "крак" посредата, също и стъклени маси, но те не се разтягат или поне не съм виждала разтегателна. Месеци наред живея с идеята за тъмно сива стена и червен (цвят Caliente на Бенджамин Мур много ми харесва) П-образен диван, но сега се притесних да не стане много тъмно с тази черна кухня. А и стеничката за ТВ също планираме да е черна, да "погълне" ТВ или да я облечем в същия паркет, като пода. Дограмата до кухнята също ще бъде сменена в цвета на големите прозорци (цвят блатен дъб), вратите са в почти същия цвят (цвят дъб Трисио). Зациклих сериозно на тема цветове, постоянно гледам снимки, харесвам нови и различни неща и кашата е пълна.

Това е холокухнята в много работен вариант:

https://photos.app.goo.gl/mZ8FD0UMcNEIl2WN2

Благодаря предварително за вниманието.

Дам, януари е малко замръзнало положението, и не излизам много;)))

Звучи ми като ърбан стил някак си това което ми  описвате. Поздравления за черната кухня, аз все още ни една не съм успяла да "пробутам"Simple Smile

Има разтегателни маси в Платан, не знам дали ще ви допадне, защото е бяла, с метални крака иначе и на невероятно поносима цена.

Може да е единственото бяло в помещението, и вече столовете да са нещо уау.
Много хубави снимки между другото, фотографски, или светлината ви е много чудесна.

http://platan.bg/mebeli/trapezaria/trapezni-masi/item/1478/%D1%8 … ULIET%20(TL-1102E)

Гледам на снимките я има и черна тази.

Ето и маса с черни крака:
http://platan.bg/mebeli/trapezaria/trapezni-masi/item/2287/%D1%8 … D0%B0%20BARCELONA

Не знам дали ще намерите диван в този цвят:)
https://www.giasks.com/kakav-shte-bade-tsvetat-na-2018-godina-sp … d-benjamin-moore/
А и е малко агресивно като че ли.

Може би някое нощно лилаво.

http://www.ebay.ie/itm/artanova-medea-designer-viersitzer-sofa-l … sh=item3ada63299e

# 96
А колко са ти широки наличните коридори и между кои стаи е това кьоше? (т.е. колко често се минава оттам)
През отвор, колкото е на стандартна врата се минава (т.е. 80-85см), друг е въпроса, че така сложено в ъгъла на коридора визуално ще те "спъва"...
Я ми сложете няколко размера и ще  видим. Чудесен е чертежа.
Пенева, благодаря за изчерпателното включване. Ще дам по-подробни размери, за да видим какво може да ми дадете като съвет с Нивиана, ама тесничко е, да му се не види! Мерила съм и съм записала, но някъде съм ги затрила, ще ида до апартамента и пак ще измеря. Hands Thumbsup

# 97
Скрит текст:

Долу в коментара съм сложила  още един вариант.
https://www.facebook.com/interiorSOS/photos/p.1515852261861291/1 … ype=3&theater

По добре да са преградни врати, нещо което се мести лесно, ако искате да пуснете светлина до дневната част.

Помислете и за тапети,може да стане една идея по уютно.

За спокойствие може да използвате зелено,сиво, черно.  И лилаво.

Уцели ме със зеленото, много го обичам този цвят и се чудех къде да го вмъкна.Не се бях сетила за преградни врати, но има смисъл да се замисля за тях.Аз харесвам тапети и спалнята ни, която ще стане детска е в млечно бели  тапети и едната стена е тъмно лилав тапет от същата серия, но имаме две котки и те много ги харесват.Толкова много, че всяко лято подменяме определени участъци Grin и за това решихме боя в тази стая.
Сега видях втория вариант.Реално по този начин винаги е седял дивана, но лятото тази стая е най-хладна(от тази страна гледаме към парк) и като седнеш там на отворени врати става голямо течение.Но е добър вариант, ще го обмисля пак.

# 98
Това са точните размери. Сега лъсна колко ми е аматьорски чертежа Simple Smile
Едната част на коридора е широка 1,33 м., а другата е 1,13м., съответно едната стена е дълга 1,55 м. до вратата на банята и 1,59м. до входната врата.

# 99
Здравейте, в процес на ремонт и обзавеждане на апартамент съм и искам да попитам за вашето мнение. Кухнята ще е тази
Микровълновата също ще е черна, както и плотът, само на проекта изглежда сив. Искам да боядисам в сиво и въпросът ми е по-светъл нюанс или в по-тъмен, за да изпъква кухнята? Другият въпрос е какъв гранитогрес би отивал според вас?

# 100
Aз бих заложила на светло сив гранитогрес. Ако е бял ще ми е много тип "стерилно и болнично", а ако е черен много ще личат прахоляците. Всъщност с каква настила ще се продължи след кухнята? И друго....Не е ли много близко климатика до хладилника? Тук питам като лаик, но се замислих и за това споделям питането си, защото и аз не знам верния отговор.

# 101
И аз май клоня към сиво за пода и много харесах шестогълните плочки и преходите, които стават с тях, което ме подсеща да попитам дали се получават с ламинат? А за климатика просто няма друго удобно място, на което да го сложим. И аз не знам как стоят нещата с близкото разстояние до хладилника, ако има по-компетентен нека да каже дали ще е проблем.

# 102
Това са точните размери. Сега лъсна колко ми е аматьорски чертежа Simple Smile
Едната част на коридора е широка 1,33 м., а другата е 1,13м., съответно едната стена е дълга 1,55 м. до вратата на банята и 1,59м. до входната врата.

Като гледам котировките, и шрифта ..мисля че сте вид колега, така че не е аматьорски:)
Драснах го. Имате 80 см поне за минаване. Моя съвет е да добавите по плитко шкафче за препарати и други и за да не стои един гигант там гардероб 60/60 , а да има постепенна динамика.
Едва ли трябва да ви обяснявам много. Отварям две по две вратите.

https://www.facebook.com/interiorSOS/photos/a.824669737646217.10 … ype=3&theater

# 103
И аз май клоня към сиво за пода и много харесах шестогълните плочки и преходите, които стават с тях, което ме подсеща да попитам дали се получават с ламинат? А за климатика просто няма друго удобно място, на което да го сложим. И аз не знам как стоят нещата с близкото разстояние до хладилника, ако има по-компетентен нека да каже дали ще е проблем.

Шестоъгълните плочи скоро ще са демоде, и не ги сбивайте с тази класическа кухня.
Нека ви обърнат плота на полустрова/бара , надолу към пода. За да е завършено , а да не стои отрязано на метър.
Тъмносиво, но топло, ще е уютно. Сив гранитогрес плочи 60/120 също ще дадат добър  фон.
Ако ги улучите в гама най -добре. Намерете първо плочките, а по тях боята.
Чекмеджета под фурната ще ви е по удобно.
Единствена остъклена вратичка над мивката стои сбъркано. Поне двете.

Вижте в тези магазини за плочки:
http://djiabg.com/bg/contacts.html

# 104
Много благодаря за предложенията, ще разгледам и сайта. 😊

Общи условия

Активация на акаунт