Също за дневна с кухня, доста голяма, с мебели дърво и шоколадов диван, плочки на пода и щори в цвета по-долу. Какви цветове бихте ползвали за стените?

Намерих доста стари теми по въпроса за цвят на стените и за това пускам нова.

Май иска светъл цвят, което всъщност ме затруднява. Иначе на едната стена ще направим едно пано с камъни и лед осветление. И да ти кажа като се замисля, май ми свършват стените.. Тази същата продължава с врата, малка преградна стена (която ще скъсим), после голяма ъглова кухня ( която обхваща по-голямата част и от другата стена), следващата стена е почти изцяло заета от прозорци (има и чупка с външен ъгъл) и последната стена е с вратопрозорец към терасата. Май в крайна сметка ще се окаже, че имаме десетина квадрата за боядисване. Холът е разчупен, имам трегери и една неприятна кръгла колона, която исках също да е тъмна, но той предпочита да е един цвят.
В такъв случай може да пробвате със светъл приглушен тюркоаз, също би стояло добре, макар и не чак толкова, защото ще липсва контраст (което е поправимо с правилните аксесоари):

С такива аксесоари/перде/килим (в navy blue) за акцент и контраст може и да се получи приятно.