Интериорен SOS /9/

• 120 229
  • 781
  •   1
Отговори
# 705
  • София
Хубаво дюшеме в цялата къща. Ако е качествено няма да има проблем и в кухнята.

# 706
Естественото дюшеме се реди върху основи,т.е. става с височина поне 25см.Това значи часта с гранитогрес да е издигната с цимент,за да са на едно ниво!Това е за ДЮШЕМе.Ако е естествен паркет,тогава е без добълнитено изливане...

# 707
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
Естественото дюшеме се реди върху основи,т.е. става с височина поне 25см.Това значи часта с гранитогрес да е издигната с цимент,за да са на едно ниво!Това е за ДЮШЕМе.Ако е естествен паркет,тогава е без добълнитено изливане...

Е, как Simple Smile Става и с груд, и после лепило (при нас ще използваме Дюпон) Simple Smile Даже, ако настилката положена преди това е саморазливна, грунда ще е още по-малко като количество.

https://www.youtube.com/watch?v=ibN4dcwPIso&t=442s

https://www.youtube.com/watch?v=hp-159teC2Y

# 708
  • Варна - Монреал-Едмънтън
Ако оставите плочки в кухнята - може да се ползват същите на стъпалата - само за горната част и или съответно материала за дървения под да се ползва само за горната част на стъпалото.
Какъв ще е парапета? Има ли предвидени первази?

Вкъщи е паркет. Имам бели мдф первази(няма да сложа никога повече бели) и съответно стъпалата са двуцветни - паркет отгоре и челата са боядисани в бяло.
Пример:
http://wideplankhardwood.com/wp-content/uploads/2016/02/Ritter-S … irs-8-403x705.jpg
 Не бих сложила различна настилка за трапезария и хол. Това ще си ограничи за бъдещи размествания.

Моля да преосмислете белия полиран гранитогрес в кухнята. Имам такъв в апартамента и е много хлъзгав.  Или да покажете примерна кухня как си по представете - цвят на плот и гръб кухня.

Аз лично не бих мисля, че ще се получи много уютен хол с плочки. Предпочитам дървена настилка.
Все пак зависи от плочките и дали има килим или не.

# 709
Здравейте arogance.
Първоначално това ни беше идеята, плочки в кухнята, паркет в хола и трапезарията. Стълбището си го представяхме точно,като това, което сте показали. Парапетът ще е стъкло.
Кухнята ,като разположение, ще е интересна, почти няма да има горни шкафове, по дългата стена има прозорци. Гърбът ще е от тези белите правоъгълни плочки, забравих им името. Дограмата е цвят антрацит, както и керемидите на покрива. Вторият етаж е подпокривен, с едни интересни 3-ъгълни прозорци,, така че е основна част от архитектурата на къщата,затова и интериора трябва да е съобразен.Нещо такова ми е представата за кухнята.
Скрит текст:

А това е камината
Скрит текст:
Много ме притеснява отоплението и това подово ми звучи добре. Помещението по моите разбирания е огромно, а и високо почти 3 метра, стълбището е открито, като е свързано с вторият етаж. Над стълбището най-високата част над 6 метра,което е много. Също така ме притеснява и изложението на къщата, парцелът е усоен и юг няма, скрит е. Отоплението ще е пелетен котел. Затова съм готова на компромиси.  Стига да е топло.

# 710
  • Варна - Монреал-Едмънтън
Имаме много сходен вкус.
Слагайте бяло/ много светло сиви плочки в кухнята и навсякъде другаде паркет. И на стълбите също. Може белите плочи да се направи борд около камината.
За отоплението не мога да помогна много. Не съм в България и не знам какви варианти съществуват на пазара. Опитахте ли консултация с фирма за подови настилки? Може да предложат нещо ново.
 За камината е не е ли по скоро декоративна, отколкото отоплителна? Много готина, но ще иска доста поддръжка и чистене.

# 711
  • Canada

Какви 25см ??? Това не може да бъде...

Аз бих го направила с дюшме навсякъде също. даже и да сложите под камината сив гранитогрес не мисля, че ще е проблем, при положение, че цветът е същия. Какъв ще ви е разходът на ток при такава голяма площ?

КАГ, аз бих сложила лавици със скрито вграждане под този перваз. Една дълга по протежението му и няколко по-къси в ъгъла с бюрото, една под друга. Като си наредиш книги и няма да се вижда. Това ако не искаш да махаш секцията. Иначе стената трябва да се изправи, много крива ми се струва. Отгоре може да се направи конструкция от гипскартон с лунички, примерно, за да се скрие това нещо.

# 712
За камината е не е ли по скоро декоративна, отколкото отоплителна? Много готина, но ще иска доста поддръжка и чистене.

Тази камина най-вероятно е биоетанолова. Вие как си представяте дърва, съчки и други пращящи под пламъците неща така открити да стоят, тези са декоративни. Simple Smile И ако е така, не изисква абсолютно никаква поддържка и чистене, само периодично забърсване на стъклото от прах и пръсти. Simple Smile

# 713
Polar bear, благодаря ти за отзива!  Точно такава е идеята ми за трегера. Обличане с гипсокартон и лунички. Под него несиметрично полици за книги и  сувенири.
Скрит текст:
Сградата е новопостроена, но сме използвали стар зид, който майсторите не успяха да изправят напълно. Този зид е общ гръб  със сграда на съседи и нямаше как да бъде съборен. Облицован е с два слоя гипсокартон, но кривината личи. Заради стария зид се наложи да сложим и този трегер.  Зидарите не се справиха с този проблем, както трябваше. Мислехме там да е висока секция, за да не се вижда,  но после купихме тази. Това беше преди 5-6  г. и нямаше  чак такова разнообразие, както сега.
 Парната инсталация искам да запазя, ако един ден  някой от синовете ми реши да възстанови камината с водна риза. Но сега ще  я скрия с гипсокартон и на получената стена ще реша впоследствие какво да сложа.
Нещо подобно за трегера:

Последна редакция: нд, 03 юни 2018, 23:29 от K.A.G.

# 714
Здравейте! Отново имам нужда от съвет. Решихме, че ще сменяме ламината. В момента е тъмен, има леко червеникав оттенък и е лъскав. Искаме да го сменим със светъл.

Чудя се дали светлият ламинат ще си отива с бялата кухня и с тъмно кафявите вградени секции?

Кухнята, холът и трапезарията са едно голямо отворено помещение. Във всяка част има вградена секция и се връзват добре с пода сега. Четох, че цветът на пода трябва да се върже с големите мебели или кухненски шкафове или цвят на камина, и в нашия случай това ще са секциите.

Дали има смисъл да го сменям в такъв случай? Кухнята ще е с бели шкафове и добре ще контрастира с тъмния под.

Моля за съвети. Ето и малко снимки. На мен проблемът ми е, че не мога да си представя как би изглеждал светъл под.
Благодаря Simple Smile

Цветът на пода:

Светли мостри:

# 715
  • In transit
На мен ми харесва тъмния ламинат. С бяла кухня ще стои по-добре.

# 716
Току що сложи дивана и новия килим и изневиделица сменяш пода... ама то с него се започва... С мебела може и да се върже светлия под, но със светлия ти диван ще се слива... и няма да "стои" с бяла кухня.

# 717
  • Sofia
И на мен ми харесва тъмния под,добре се съчетава с мебелите. Бялата кухня ще внесе свежест без да се "бие" със сегашните цветове. Според мен на светъл под мебелите  ще стоят "чуждо" и ще се наложи да ги сменяте и тях.

# 718
Току що сложи дивана и новия килим и изневиделица сменяш пода... ама то с него се започва... С мебела може и да се върже светлия под, но със светлия ти диван ще се слива... и няма да "стои" с бяла кухня.

Пенева, така е, ама като се нанесохме в тази къща преди месец нямахме време да сменяме пода.😂 Имахме само ден и половина и успяхме само да боядисаме стените. Освен това искахме да видим как ще се чувстваме с този под и май не ни харесва особено, леко е позахабения тук там. А и като почнеш да сменяш - влизаш в серия и искаш повечето неща да смениш Simple Smile.

# 719
Пенева, защо да не стои, ето от нета снимка на бяла кухня със светъл под Simple Smile

ОК съм ако се слива с всичко, притеснява ме дали ще си отива с тъмните секции 🤔

Общи условия

Активация на акаунт